Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kadri Zeyrek

Kadri Zeyrek
@CharliChaplin
Gaziantep Üniversite
Silopi
55 okur puanı
Haziran 2021 tarihinde katıldı
272 syf.
·
Puan vermedi
Nadia' ya Sözüm Var
Nadia' ya Sözüm VarZana Muhsen
7.4/10 · 756 okunma
Reklam
Peki, biz neden fakirdik? Babamın bunca çalışıp çabalamasına rağmen biz neden yine de fakirdik? Evet, evet bizim çok paramız maramız yoktu. Eğer zengin olursan evinin damının direkleri de kalın, sağlam ve çok olur. (...) Zengin evlerinde ne duvarlarda delikler olur, ne de duvarlar kerpiçtendir. Peki evimizin duvarları neden bu kadar delik deşik? Bu deliklerde akrep kaynardı. Akreplerin sipsivri iğneleri olur, soktuklarında karnın şişer, hemen ölürsün. Zengin çocukları da ölür mü? Onlar da ölür, onlar da ölür ama geç ölür.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bizim oralarda, Diyarbakır'da, erkek ve kız çocukların yaşlarına göre oynadıkları türlü türlü oyun vardı. Boyun iki veya üç yaşlarında ise, henüz donsuz ve sümüklü gezinip duruyorsan, avludaki çamurla, yağmur suyu birikintisiyle, renkli cam veya kağıt parçalarıyla oynayıp durursun. Anan kendi işinde mutfakta, çamaşır yıkamakta, hamur yoğurmakta, taş ekmeği pişirmektedir. Sen yerden, çamurların içinden bulup elinde aldığın paslı bir çiviyi ağzına götürüp tattıktan sonra, tam yutmaya çalışırken, birden ananın dikkatini çekersin. O, hamurlu elleriyle , ağzındaki çiviyi çekip çıkarır, ilk dersini verirdi: "Bu kığhtır!"
Biz ekmeği ceviz içiyle yerdik. Kilerden, ceviz küpünden sekiz-on tane ceviz alır, çökerdik yere, bir taş parçasıyla cevizleri kırar, sonra ısırdığımız bir parça ekmeğimize katık edip yerdik. Ekmeği elimizle koparmaz, ısırırdık. Daha sonraları Istanbul'da ekmeğin ısırılarak yendiğinde ayıp olduğunu duyduk, hayretler içinde kaldık...
Reklam
Yemek yerken hiç konuşmayız, sadece yeriz, konuşan aç kalır. Ayrıca, yemekte konuşmak zaten günahtır.
2021 OKUMA HEDEFİ
17/50 kitap - %34 tamamlandı
17 kitap okudu
50 kitap
3.844 sayfa
10 inceleme
50 alıntı
124 syf.
·
Puan vermedi
Gavur Mahallesi, Diyarbakır da bir zamanlar Ermenilerin çoğunlukla yaşadığı bir mahalleye (Hancepek Mahallesi) verilen isimdi. Mıgırdıç, o mahallede doğmuş ve yaşamış bir yazardir. Mahalledeki bütün güzellikleri, farklı ırkların, farklı din ve dillerin yan yana çok iyi olduğu, bunun bir zenginlik olduğunu, ara ara taşkınlıklar ve cahillerin, çıkarcıların zararlarına rağmen, herkesin iç içe yaşayabileceği özgür bir yaşamı dile getiriyor.
Gavur Mahallesi
Gavur MahallesiMıgırdiç Margosyan · Aras Yayıncılık · 2000859 okunma
336 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
- Yemenli bir kadınsanız 9 yaşında 5-10 bin sterlin para karşiliği ile hiç tanımadığınız bir adamla evlenmek zorundasınızdır. - Doğum yaptıktan 4 gün sonra en ilkel şartlarda kadın sünneti olmaya mecbursunuzdur. - Eve bir kova su taşımak için kilometrelerce yol yürümeye mahkumsunuzdur. - Erkekler qat çiğneyip arkadaşlarıyla keyif yaparken siz onlarında işlerini yapmak zorundasınızdır. - Doğum yapmanıza günler kalsa dahi en ağır şekilde yine de çalışmaya mecbursunuzdur. Velhasılkelam kadının hiçbir hakkı yoktur. Hele ki Nadia ve Zana gibi Yemen kültüründe büyümediyseniz sizin için orada hem yaşamak hem de oranın zorlu şartlarında çalışmak çok daha zordur. Ah Zana ah Nadia umarım iyisinizdir.
Annemi Bir Kez Daha Görebilsem
Annemi Bir Kez Daha GörebilsemZana Muhsen · Sonsuz Kitap · 20192,455 okunma
240 syf.
·
Puan vermedi
Mark Wolynn, öncelikle yaşanan travmatik deneyimlerin genetik yapımızı nasıl etkilediğini bizlere açıklıyor. Üç kısımdan oluşuyor kitap ; İlk kısım aile travmaları üzerine. Gebelik ve gebelikte yaşanan duygusal ruhsal sıkıntıların bebege etkisi üzerinde oluşan etkilere ciddi araştırmalar bilimsel açıklamalarla cevap veriyor. Aile travmalarının
Seninle Başlamadı
Seninle BaşlamadıMark Wolynn · Sola Yayınları · 202212,9bin okunma
Reklam
"Sence bu yarasa seni çok seviyor mu?" "Sevmez olur mu?" "Yürekten mi seviyor?" "Kesinlikle." "Öyleyse geleceğine emin olabilirsin. Biraz gecikebilir, ama bir gün mutlaka seni bulacaktır."
Geri17
120 öğeden 106 ile 120 arasındakiler gösteriliyor.