Lailaheillallah

Lailaheillallah
@Kurtulus_tevhid
Tağutu reddedin yalnızca Allah'a iman edin.
Reklam
Lailaheillallah tekrar paylaştı.
İmam Şâfiî, günün birinde İmâm Mâlik’in yanına gelmişti… İmam Mâlik onun zekâsından ve hızlı kavrayışından çok etkilendi ve: “Şüphesiz ki Allah senin kalbine bir nûr bırakmış; sakın hâ, bu nûru günah karanlığı ile söndürme” diye tavsiyede bulundu. Fakat gün geldi İmam Şâfiî, onun bu tavsiyesine muhalefet etti ve hocası Veki‘ b. Cerrâh’a giderken nefsine uyarak yol üzerinde bir kadının ayak topuklarına baktı. Görmüş olduğu bu haramın neticesinde artık unutmaya ve hafızasının gücünü kaybetmeye başlamıştı. İmam Şâfiî öyle bir zekâya sahipti ki, ezber yaparken ezberlediği şeyler karışmasın diye, elini diğer sayfaya koyardı. Hafızasının bu denli zayıflamasını hocası Veki‘ b. Cerrâh’a anlattı. Hocası “hafıza için en faydalı ilâç” sadedinde İmam Mâlik’in günahların terkine dâir yaptığı nasihati aynen yineledi. Bu olay üzerine Şâfiî şu şiiri söyledi: شَكَوتُ إِلَى وَكِيعٍ سُوءَ حِفظِي ... ... فَأَرشَدَنِي إِلَى تَركِ المَعَاصِي وأخْبَرَني بأنّ العِلمَ نورٌ ... ... ونُورُ اللهِ لا يُهْدَى لعاصِي “Hafızamın kötülüğünü şikâyet ettim Veki’e, Yönlendirdi beni günâhların terkine. ‘İlmin bir nûr’ olduğunu bana söyledi, ‘Allah’ın nûru asiye verilmez’ dedi.”
Seyyid Kutub: "Hakimiyet; insanları kul edinme hakkı ve onlara kanunlar koyma yetkisi... İşte bunlar ilahlığın temel özelliklerindendir. Allah'a inanmış birisi bunları kendisi için iddia edemeyeceği gibi, başkasının iddiasını da doğrulayamaz. Hakimiyet hakkı, insanları kendisinin koyacağı kanuna boyun eğdirme hakkıdır. Burada söz sahibi olduğunu iddia edenler ilahlık iddia etmektedirler "
Sayfa 44 - şehadet yayınları

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Arınmamış bir kalbe ilim ve hikmet fayda değil zarar verir. Bir kalp arınmamışsa öğreneceği ilim onun Allah'a korkusunu, Müslümanlara şefkatini arttırma bir yana insanlara büyüklük taslamasına, başkalarını küçümsemesine, ilmiyle dünyalık menfaat elde etmesine neden olur. Onun için Rabbimiz arınma/tezkiyeyi takdim etmiştir. (Ali imran,164’de) Bir bardak düşünecek olursak... Kirli bir bardağı yıkamadan ona temiz su doldursanız bile; su, bardağın kiriyle bulanır, tadı bozulur. Kalplerde böyledir. Arınmamış ve tezkiyeye uğramamış bir kalbe koyduğunuz her İslami değer onun kiriyle kirlenip sahibine zarar verir.
Sayfa 14
Allah Rasulü (ص), nefsi için hiç intikam almadı, Ancak Allah’ın bir hudûdu çiğnenirse intikam alırdı. (Müslim)
372 öğeden 346 ile 360 arasındakiler gösteriliyor.