Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Özlem

Aile Toplantılarının Altyapısı • Aile bütçesinin yapılması ve herkesin haftalık harçlıklarının belirlenmesi. Bu konuda acele edilmez; herkes için dengeli ve adil bir görüşe gelinceye kadar konuşulur. Ailede yapılması gereken işlerin listelenmesi. Ailede yapılan bütün işlerin listesi çıkartılır; şimdiye kadar bu işleri kimin yapageldiği anlatılır; iş bölümü olduğu zaman kim yapacak ve ne zaman yapacak, konuşulur ve herkes görevini açık seçik anlar. Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin ne gibi sonuçlarla karşılaşacakları; tartışılıp birlikte karara bağlanır ve alınan kararlar mutlaka uygulanır. • Gelecek toplantının gündemi herkesin görebileceği bir yere örneğin buzdolabının üzerine yapıştırılır. Hafta için de konuşulması gerekenleri hem anne-baba hem çocuklar oraya yazarlar.
Reklam
Aşağıda verilenleri aile toplantılarında tartışılabilecek değerler olarak düşünebiliriz. Dürüstlük ve gerçeğe koşulsuz saygı Biz bilinci içinde barışçıl olmak Kendine inanmak ve kendini geliştirmek Kendine hâkim ve ölçülü olmak, sınırlar ve sorumluluk bilinci geliştirmek Sevgi
Bilgi araçtır, değerler ise niyeti ifade eden inançlardır ve bilginin nasıl, nerede, hangi amaçla kullanılacağını belirlerler.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yolculuk boyunca haftada bir mola verin, yolculuk nasıl geçiyor, neleri iyi yapıyoruz, neleri daha iyi yapabiliriz ve neler öğreniyoruz, aranızda konuşun. Yolculukta verilen bu molalar da aile toplantılarıdır.
Güvenilir olmanın temelinde tutarlı olmak yatar. İnsanın kendisiyle tutarlı olabilmesi için önce "evet"ini keşfetmesi, sonra da "hayır" deme iradesine sahip olması gerekir.
Reklam
Özlem

Özlem

, bir kitap okudu
192 syf.
10/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Geliştiren Anne - Baba
Geliştiren Anne - BabaDoğan Cüceloğlu
8.9/10 · 7,3bin okunma
Geliştiren anne-baba sohbet içinde sürekli şu soruyu canlı tutar; "Çocuğuma nasıl bir tanık oluyorum; onu güçlü mü kılıyorum, yoksa özgüvenini yıpratıyor muyum?"
Çocukların sınırlarına, mahremiyet alanlarına saygılı olun. Çocuğun kendi yaşam alanından sorumluluk alması ve Sınırlarının bilincine ulaşması önemlidir.
Çocuklarımızla doğrudan konuşurken bilinçli olmamız gerektiği gibi, çocuklarımız hakkında bir başkasıyla konuşurken de dikkatli olmalıyız.
Güçlü bir tanık olarak siz çocuğunuza inanırsanız çocuğunuz kendisine inanır, çocuğunuz kendisine inanırsa zaman içinde herkes çocuğunuza inanır
Reklam
Herkesin sorumluluğu vardır, üç yaşından itibaren, çocuk rahat konuşabilecek duruma geldiğinde, sohbet ilişkisi içinde onun da yapacağı işler ve sorumluluklar anlatılır ve takip edilir.
Hepimizin içinde güzel söz ve gülümseme bekleyen bir çocuk var.
Araştırmaların sonuçlarından görülüyor ki bebeklikten itibaren kolları sıvayıp babalık yapanların "babaya doymuş" çocukları, daha girişimci, daha güvenli, yabancılarla ilişkilerinde daha başarılı oluyorlar.
Çocukluğunun farkında olan, bugün nasıl bir yetişkin olduğunu daha iyi anlar. Bugün nasıl bir yetişkin olduğunu anlayan insan daha bilinçli ve daha etkili bir baba ve anne olma olanağına sahiptir.
Hayat, Yaşanıp deneyimlemek, Deneyimlerden öğrenip gelişmek, Öğrendiklerinle elinden gelenin en iyisini coşkuyla, şevkle yapmak, Yeni yeni deneyimler kazanmak ve "Elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum," duygusunu sürdürmek içindir.
122 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.