Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ramazan Taha

Ramazan Taha
@TahaAntalya
" fakat okumak, okumak ve daha çok okumak gerek..." -Mihail Bulgakov
Paramedik
Antalya
Eskişehir
265 okur puanı
Aralık 2019 tarihinde katıldı
Istanbul'da da ilk Türk harfleri, 9 Ağustos 1928 tarihinde Sarayburnu Parkı'nda tertiplenen çok büyük bir şenlikle halka ilk defa tanıtılmıştı.
Reklam
Alfabe Marşı
... bando geldi ve Zeki Bey'in şefliğinde müthiş bir Alfabe Marşı çalmaya başladı. ( A,O,U,I ) - ( E,Ö,Ü,İ ) - ( B,C,Ç,D,F ) - ( G,H,J,K,L ) - ( M,N,P,R,S ) - ( Ş,T,V,Y,Z )
Kitap adetine şöyle bir baktıktan sonra kütüphaneden çıktı, odasına gitti. Biraz sonra, bir baktım iki tane cephane sandığını, Muhafız Alayı erleri getirip kütüphaneye koyuverdiler ve gittiler. Ne olduğunu anlamadan, bakıp dururken Atatürk içeri geldi, benim şaşkın şaşkın baktığımı görünce, "Ne o Nuri oğlum, şaşırdın değil mi? Şaşırma, şaşırma, savaşta bunlarla cephane taşıdık, sen o zamanlar çocuktun, bilemezsin, bu sandıklar benim için çok önemlidir. Şimdi o savaş bitti, yeni bir savaşımız başlıyor. O da kültür ve sanat savaşımızdır ve savaş okumakla, kitapla olur; işte şimdi cephane taşıdığımız o sandıklara kitaplarımı koy, bu sandıklarla taşınsın, cephanenin yerini artık kitaplar alsın!" dedi.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Benim için dünyada en büyük mükafat, milletimin ufak dahi olsa takdir ve iltifatıdır." Mustafa Kemal Atatürk
Kurtuluş Savaşı zaferini müteakip Dünya Harbi bitmiş, Mudanya Mütarekesi'ni ve Lozan Sulh Antlaşması'nı takip ederek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, merkezi Ankara olmak üzere kurulmuştur.
Reklam
Türkiye, cumhuriyetle idare edilen, laik, demokrasiye inanmış bir ülke olacaktı. Bu, Atatürk'ün vazgeçilmez bir iradesiydi.
29 Ekim 1923 günü cumhuriyetle başlayan yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk başkanı olarak Mustafa Kemal, büyük gelişme hareketlerine, inkilâplara imza atarak Türkiye'yi muasır devletler seviyesine getirmek için yoğun çalışmalar yapıyordu.
1914-1918 1. Cihan savaşı kaybedilmiş, Mondros Mütakeresi imzalanmış, Osmanlı Devleti parçalanmış, 7 Kasım 1918 tarihinde Yıldırım Orduları lağvedilmiş ve Mustafa Kemal Paşa İstanbul'a gelmişti. İsgal Kuvvetleri Donanması da bir rastlantı sonucu Haydarpaşa açıklarından İstanbul'a girmekte iken, bu görünüm Mustafa Kemal Paşa'yı son derece üzmüş ve etkilemiştir. "Geldikleri gibi giderler!" sözünü o zaman kullanmıştır.
93 syf.
8/10 puan verdi
·
3 saatte okudu
Şaşkın
ŞaşkınMolière
7.1/10 · 64 okunma
İnsan, karşısına çıkan engeller ne kadar kuvvetli olursa o kadar fazla şeref kazanır. Güçlükler, başarının değerini artıran süslerdir.
Reklam
Şunu bilin ki yüce bir kalbi, şerefine dokunulduğunu görmek kadar kıran hiçbir şey yoktur.
52 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Zoraki Hekim
Zoraki HekimMolière
8.6/10 · 27 okunma
Herkesin bildiği bir şeyi inkâr etmek neye yarar!
Ne tuhaf şey, bütün büyük adamlarda daima acayip huylar vardır, ilimlerine birazcık delilik karışmıştır.
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Albert Camus okumaya ilk Yabancı ile başlamış bulunmaktayım. Yabancı, Albert Camus'nün ilk ve en çok ses geriren yapıtıdır. Camus'nün varoluşçuluk felsefesi romanın önemli parçasıdır. Roman, kendini toplumda ve normlarında bulamayan karakteri sunmaktadır. Karakter sosyal düzene meydan okumakta. Yabancılaşma ve kimlik arayışı Yabancı'nın göze çarpan yönleridir. Okumak ve anlamak bakış açınızı gerçekten değiştirebilir. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Yabancı
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2019112bin okunma
439 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.