Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Serhat Korkmaz

Serhat Korkmaz
@Uzaktanogretmen
Türkçe öğretmeni
Lisans
Sivas-Antalya
91 okur puanı
Aralık 2020 tarihinde katıldı
Birinci Dünya Harbi'ni takiben Güneydoğu Türkiye'yi işgal eden Fransız ordusu Türklerin Fransız işgalini kabul etmelerini sağlamak için Türk şehir ve köylerini bombaladı. Kendi askerleriyle birlikte bir de Ermeni lejyonu getirdi ki bunlar arazide dolaşıp binlerce Türk'ü katletti. Bu bilgiler Fransız ordusu subaylarınca Fransız Başbakanı'na verilen dilekçelerde dile getiriliyordu. (Stanford Shaw, 5 Mayıs 2005 sözlü bildiri)
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
Henry Ford'un, işçileri kastederek, "Bana kollar ve bacaklar lazım ama maalesef bunlar midelere ve kollara monte edilmiş halde geliyor" dediği meşhurdur.
Sayfa 122Kitabı okudu
Siz bir ülkede "hukukçu", "akademisyen" ve benzeri ünvanı taşıyan insanlara doğru bilgilerle "araştırma" yapsınlar diye para veriyorsunuz. Araştırmadan çıkacak sonuç önceden belli. Bütün projelerden -hayret- sizin siyasi çıkarlarınıza uygun sonuçlar çıkıyor. Sonra bu "proje"leri yine elinizdeki "ateşsiz silahlar"la yayınlıyorsunuz. Bu mu hür fikir ortamı?
Sayfa 110Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sizin fikriniz rakibinizinkinden güçlü ise bu avantajdır. Fakat bundan daha iyisi var: Rakibinize kendi fikrinizi kabul ettirebilirsiniz! Soğuk savaş devrinde bu iş, rakip saftaki ülkenin içinde taraftar yaratmak, sonra onları kullanarak o ülkenin başına "bir dost hükûmet" geçirmekle oluyordu.
Sayfa 107Kitabı okudu
Reklam
Silahlarla değil fikirlerle ve -bütün bütün de ihmal etmeyelim- ekonomi ile dövüşülen bu yeni harbe, o tarihlerde "soğuk savaş" dedik.
Sayfa 107Kitabı okudu
"Harp meydanlarında ordular kadar milletlerin felsefeleri de çarpışır."
Sayfa 106Kitabı okudu
Tarih boyunca siyaset, maddi unsurlar kadar fikirlere ve duygulara da dayanmıştır. Maddi unsurlar ekonomi, coğrafya ve askeri güçtür. Fakat kimlikleri belirleyen, idealleri ateşleyen, insanları bir araya getirip harekete geçiren fikirler mevcut değilse maddi unsurlar cansızdır.
Sayfa 104Kitabı okudu
Milliyetsiz ve ideolojisiz anayasa talebi, "fikirler savaşı" yaşanan 21. asırda şu anlama geliyor: Siz fikir silahlarınızı teslim edin, fikir adamlarınızı terhis edin. Milli değerlere, egemenliğe ve istiklale ihtiyacınız yok. Gerekirse bizim fikirlerimizi kullanırsınız.
Sayfa 104Kitabı okudu
Bütün kültürler ve milletler eşittir ama açıktır ki bazıları daha eşittir. Hristiyanlığın, "Başkalarına, kendine yapılması istediğin gibi davran." ilkesi yerine, "Başkalarına, bendenmiş gibi davranacak kadar enayi değilim" ilkesi gelmiş. Veya "başkaları"nın, sadece daha eşit olan "bizimkiler"le sınırlı olduğu, bu dairenin dışındakilere her şeyin yapılabileceği ilkesi.
Reklam
"Ne diyelim ki Hakk'ın duygusu Sizde bir türlü, bizde bir türlü." Hafız Tahir Kocagöz
Stanford Shaw, 1919-1922 Yunan işgalinin ve daha dünkü Bosna, Kosova saldırılarının 19. asırda başlayan etnik temizliğin devamı olduğunu söyler.
Gerçekten balık hafızası mı var bizde?
Eğer rakibiniz, Türkler kadar balık hafızasına sahipse işiniz çok kolaydır. Basına bakıyorum; "Ben azınlıkların sıkıntısını anlıyorum, dedem de Selanik göçmeniydi." "Öyle ya biz de bu sıkıntıları çekmişizdir herhalde, benimkiler de Deliorman'dan gelmişti" gibi ifadeler cirit atıyor. Belli ki Rumeli'de belki bir Türk mahallesi olduğunu ve dedelerinin, büyük annelerinin orada azınlık olduğunu sanıyorlar. "Bizimkiler Sırbistan'dan gelmiş, demek ki biz aslen Sırp'ız" diyenlere de rastladım. Rumeli'de etnik temizlikten önce Türk nüfusun çoğunlukta olduğunu hatırlayan yok.
Kendi suçluluklarını tartışan Türkler bize daha az tavır koyabilir. Bu, Arabistan'ın Lawrence'ının hikmetli ifadesi ile "Türklerin askeri gücüne karşı değil, yüreklerine ve kafalarına karşı" bir mücadeledir.
Velhasıl Orta Doğu'nun yeniden fethi gerekmektedir. Genişletilmiş Orta Doğu Projesi'nin varlığı böyle bir gerekliliğe dayanır.
668 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.