Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

By

İnsanın gücü bir bakışta anlaşılır. Duruşu, sakinliği, sözleri, görgüsü, ağırbaşlılığı, dişlerini sıkması, bakışlarının keskinliği kişinin gücünü ortaya koyar. Bunların tamamı dış görünüme yansır. Bunun temelinde kişinin kendini koyuvermemesi, dinginliğini koruması yatar.
Reklam
Felaketlerle, zorluklarla karşılaşılsa da sarsılmamak gerektiğini söylemeye gerek bile yok. Zorluklarla karşılaşıldığında, eğlenceymiş gibi sevinerek yolunuza devam etmelisiniz. Geçmeniz gereken bir geçit noktasıdır sadece. "Su artarsa, tekne yükselir" sözünde olduğu gibi.
Kılığınızın düzgünlüğü, düzenli olarak aynaya bakıp kendinize çekidüzen vermekle olur. Bu çok değerli bir alışkanlıktır. Çoğu insanın kılığı aynaya bakmadıkları için bozuktur. Resmi yerlerde konuşma alışkanlığı, kişinin kendi evinde konuşma hazırlıkları yapmasıyla gelişir. Yazma alışkanlığı kağıt parçalarına kısa kısa şeyler yazarak geliştirilir. Bu alışkanlıkların tümü yavaş yavaş pekiştirilmelidir. Yine Keşiş Ryozan, efendimize, "Mektup muhatabına göre yazılır." demişti.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Son kararlarınızda mütereddit davrandığınızda insanların etkisinde kalabilirsiniz. Yine, toplantılarda ve konuşmalarda pasif kalıp, kendi aklınızda olmayan bir şey söylendiğinde konuşana kendinizi kaptırıp, onunla aynı fikirde olduğunuzu sanabilir, hatta "çok haklısın" gibi laflar edebilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında aynı fikirdeymişsiniz gibi görülecektir. Bununla ilgili olarak, insanlarla karşılaştığınız andan itibaren bir an bile kendinizi koyuvermemelisiniz. Üstelik konuşurken ya da size bir söz söylendiğinde, karşınızdakinin etkisinde kalmamak düşüncesiyle, kendinize uymayan sözlere müdahale etmeli, karşınızdakinden daha kararlı sözler dile getirmelisiniz. Çok önemli konularda bile, çok küçük şeyler hatalara neden olabilir. Dikkatli olmak gerekir. Yine, güvenemediğiniz insanlardan uzak durunuz. Her halükarda sizi etki altına alır, yanıltırlar. Bu konuda rahat olabilmeniz için deneyim sahibi olmanız gerekir.
Sabit görüşlülük kötüdür. Belirli bir düşünceye sahip ol­duktan sonra, daha fazlasını geliştirmeyi gerekli görmeyen­ler çabuk hata yaparlar. İnsan var gücüyle kendini verip çe­kirdeği yakalamalı, sonra da onu geliştirmek için ömrü bo­yunca kendini eğitmekten vazgeçmemelidir. Böylelikle ula­şacağı şeyler akla hayale sığmaz.
Reklam
"Üstat Yagyu'nun, 'Başkalarını yenmeyi bilmem, kendimi yenmeyi bilirim' dediği söylenir. Bugün dünden, yarın bugünden daha iyi olmaya çalışarak yaşam tamamlanmalıdır. Bunun da sonu yoktur."
Şimdilerde akıllı denen insanlar, aslında göstermelik olarak bilge gibi duruyorlar. Bu yüzden, aptallardan daha kötü durumdalar. Aptal duruşundan belli olur.
72 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Sahaf Mendel
Sahaf MendelStefan Zweig
8.4/10 · 8,4bin okunma
Bana hayatın en zor iki dersini vermiş olan insanı unutsaydım vefasızlık olurdu: Bu derslerden birincisi dünyanın en büyük gücüne, paranın gücüne boyun eğmemekti; ikincisi ise tek bir düşman edinmeden yaşayabilmekti.
Reklam
Yaşadıklarını; kırılacak bir sanat eseriymiş gibi yabancı gözlerden, hantal ve beceriksiz ellerden saklamak istiyordu. Böylece, kırılıp dökülmeden, kimseye varlığını hissettirmeden devam edebilınek için mutluluğunun ve hayatının etrafına soğuk ve değersiz gündelik sözcüklerden oluşan bir duvar örmüştü.
1.276 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.