Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
☆ Hiçbir devir sadece iyi ya da sadece kötü değildir.İki belirgin hat halinde bütün insanlık tarihi boyunca uzanır iyi ile kötü.Çoğu zaman iç içe geçerler.(286) ☆ Tanrı kendini doğa yasaları aracılığıyla, sadece doğa yasalarıyla dışavurur.(286) ☆ Dünya olduğu gibidir ve biz yavaş yavaş öğreniriz bunu.(315) ☆ Doğru olan görüş yaşamaya devam eder.(415) ☆ NİYE Kİ BU BİTMEK BİLMEZ YARATIŞ, YOK OLACAKSA BİR GÜN HER YARATILMIŞ!(437) ☆ Evrenin herhangi bir köşesinde, küçük bir gezegenin üstünde yaşıyor olmamız ne tuhaf bir düşünce, değil mi?(566)
Müslüman kendi basit, yalınkat isteğini Batılı bir insana belki rahatça anlatabilir ama sonradan Batılılaşmış insana aynı rahatlıkla anlatması o kadar kolay görünmüyor. Batı insanı, İslâm'ı reddederken bilinçli bir tutum içindedir. Batılılaşmış insanın tutumuysa, sadece bir kör inanç hâlinde belirmektedir. Batılı, neyi, niçin reddettiğinin bilincindedir. Batılılaşmış insansa ön yargıyla reddediyor. Fakat anlamak için heves belirtisi de göstermiyor. Batılılaşmış insanın zihniyetinin temelinde, dinle dünya işlerinin birbirinden ayrı olduğu hususunda değişmez bir ön kabul var... Bu kuruntu, durumun mahiyetini algılamasına engel oluyor... Oysa Batılı insanın temel yasaları zaten din kaynaklıdır. Batılılaşmış insansa bu durumun farkında değil... O, Avrupa ülkelerinin yasalarının din dışı (secular) nitelikli olduğunu sanır.
Sayfa 42
Reklam
Bugün sabahtan beri aklımı kurcalayan bir efsane var, dedi. Bir yerde mi okudum, yoksa birinden mi duydum, hatırlamıyorum, ama tuhaf ve hiçbir şeyle uyuşmayan bir efsane bu. Öncelikle sarih olmadığını söylemem lazım. Bundan bin yıl evvel kapkara giyinmiş bir keşiş Suriye’de ya da Arabistan’da bir çölde yürüyormuş.… Yürüdüğü yerin birkaç mil ötesinde balıkçılar gölün yüzeyinde ağır ilerleyen başka bir kara keşiş görmüş. İkinci keşiş meğer bir serapmış. Şimdi bütün optik yasalarını unutun, belli ki efsane de tanımıyor bu yasaları, devamını dinleyin. Seraptan ikinci bir serap meydana gelmiş, ondan da bir üçüncüsü, öyle ki kara keşişin sureti sonsuza kadar atmosferin bir katmanından diğerine iletilmiş. Kâh Afrika’da görüyorlarmış onu, kâh İspanya’da, Kah Hindistan‘da, kâh Uzak Kuzey’de… Nihayet dünya atmosferinin sınırlarının dışına çıkmış ve sönüp gidebileceği şartlara bir türlü rast gelmeden tüm kainatı gezmeye devam etmiş. Belki şimdi Mars’ta bir yerde görünüyor ya da Güneyhaçı’nda bir yıldızda. Ama cancağızım, efsanenin en mühim ve en güzel tarafı şu ki, keşişin çölde yürüdüğü günden tam bin yıl sonra serap bir kere daha dünyanın atmosferine girecek ve insanlara görünecek. Ve güya bu bin yıllık süre dolmak üzere… Efsane doğruysa kara keşişi bugün yarın görmemiz gerek.
Sayfa 10 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 7.BasımKitabı okudu
Neden?
Neden kadınlar dört duvar arasına hapsedilirken ,erkekler dışardaki sonsuz dünya içinde özgürce geziyorlar Neden ahlak yasaları kadını en küçük bir davranışta suçlarken erkekleri övgüyle anıyor?Neden bir cinse her şey serbest ötekine her şey yasak ?
Sayfa 104Kitabı okudu
Hakikatin, ahmaklık da olsa, savunulması gerekirdi. Gerçek gerçektir, ona sıkı sıkıya sarılmak gerekir! Somut, elle tutulur dünya vardır, yasaları değişmez. Taş serttir, su ıslak. Elimizden bıraktığımız cisimler yerin merkezine doğru düşer.
Reklam
Dharma
○ Güneş'i düşün... Güneş'in Dharma'sı sabah doğmaksa sadece doğar. Önünü bulutlar kesmiş, ışığının Dünya'ya düşmesini etkilemiş... onun için fark etmez. Gökyüzü bulutlu olacakmış diye sabah donamazlık etmez... Her sabah tam olduğu yerde, olması gerektiği gibi, çıkar ortaya. ● DHARMA: Evrenin düzenini ve ruhsal gelişimi sağlayan kozmik doğa yasaları.
Kategorilerin Doğası syf.13-16
Kategorilerin doğasının ve onların bilgilenme sürecindeki rollerinin ve yerlerinin tanımı, nesnel gerçeklikte ve bilinçte tekil ve genel arasındaki bağlantı (correlation) probleminin çözümüne ve düşünsel (idéel) özlerin kaynağının ve bu özlerin maddesel oluşumlarla, nesnel gerçekliğin görüngüleriyle ilişkisinin ortaya konulmasına doğrudan
Sayfa 13 - Yordam KitapKitabı okudu
Bir şeyin uygun olup olmadığını; gelenekler, kalıplaşmış tutumlar ve kentlerin yasaları degil, doğanın yasaları saptayabilir ancak.
Hegel’in yapıtlarında diyalektiğin tarih ve doğadan çıkarılmış yasasının birçok örneği mevcuttur. Ama Hegel’in idealizmi zorunlu olarak kendi diyalektiğine yüksek derecede soyut ve keyfi bir karakter veriyordu. Diyalektiği “Mutlak İdeanın” hizmetine sokmak için Hegel, Marx’ın Kapital’inde uyguladığı, verili bir olgunun yasalarını araştırma
Reklam
180 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir deli tutkunun, bir sevginin kölesidir Küçük Köpekli Kadın. İnsanın en temel özelliğini, diğer canlılardan ayıran tek özelliği olan duyguyunun tutkunu dur. Hikayelerdeki evliliklere baktığımız da önceliğin duygu değilde medeni toplumunun makul gördüğü aileyi/yuvayı kurmak olduğunu görüyoruz. Evlilik akti gerçekleşir , çift iki kişilik
Küçük Köpekli Kadın
Küçük Köpekli KadınAnton Çehov · Kapı Yayınları · 20211,029 okunma
Stephen Hawking
Hawking, klasik termodinamik ile kuantum mekaniğin yasaları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan anemli çalışmalara imza attı. 1979'da Isaac Newton için kurulan Lucas Kürsüsü'ne getirilen matematik profesörü Hawking, Einstein'dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilmeye başlandı.
Sayfa 155Kitabı okudu
Uzun bir uğ­raş ve yaratıcılık sonunda, insan ırkı bir sürü farklı kültürle serpilip görkemli bir medeniyet inşa etti. Ayrıca, insan ırkı­nın ve Dünya'nın gelişimini düzenleyen yasaları anlamaya başladık. Ve başardığımız her şeyi el üstünde tuttuk. Ama dünyamız hala kusurlu; kin, nefret, önyargı ve sa­vaşlar var. Üretim güçleri ve ilişkileri arasındaki çatışmalar nedeniyle, varlık dağılımında adalet yok, insanlığın büyük bölümü yoksulluk ve sefalet içinde yaşıyor...
Sayfa 178 - Cixin LiuKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.