Gönderi

412 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Objektif Yorum: Yuval Noah Harari, İsrailli tarihçi ve Kudüs İbrani Üniversitesi Tarih Bölümü'nde profesör olan yazar "Hayvanlardan Tanrılara Sapiens''i ilk kez 2011 de yayımlıyor. Eser bilime göre insanlığın doğuşunu ve şu ana kadarki gelişimini 4 bölümde aktarıp, kimyayı,biyolojiyi,teknolojik ve bilimsel gelişmeyi bir tarihçi gözüyle kaleme alıyor. Eseri okurken Ayşe Mehmet isimlerine rastladığınızda bazı yerlerde de Türkiye'nin coğrafi ve tarihsel verileriyle karşılaştığınızda yazar Türk mü diyip tekrar adına bakma gereği hissedebilirsiniz.Ben de öyle yaptım (: Neyseki yayıncı bu kafa karışıklığınızı gidermek için küçük bir not bırakmış: Bu kitapta Türkiye'den verilen örnekler metnin orijinalinde yer almaktadır.Yazar kitabın yayımlanacağı her ülkeye özel değişiklikler yapmıştır. Yani yazar zekice bir şey yapmış kitabı okuyana sizden biriymiş gibi bir izlenim kazandırıyor... «». «». «». «». «». .«» Subjektif yorum: Yazarın kitabını okumadan önce nereli olduğuna bakmadım ancak her bölümde yanlı tutumu bu nereli acaba diye soru işareti oluşturdu kafamda. Bi an bu yazar tamam ateist diyorsunuz ama bi bakmışsınız Eski Atikten örnek verip onaylıyor. Sözde Ermeni soykırımını rahatlıkla söylerken İsrail'in Filistin'deki zulmünden hiç bahsetmiyor bile. Bilimsel gelişmeyle hayvanların uğradığı büyük zararına gelince de dinin yücelttiği ve kendini üstün gören insan bunları böyle yaptı diyor. Özellikle islam'ın değersizleştirildiği bu kitabın hiçbir yerinde Yahudilik üzerine en ufak bir eleştiri görmediğinizde de şaşırmayın sonuçta yazar ateist görünümlü bir Israilli. Doğal seçilimle insanın maymundan geldiğini iddia ederken bile kitabın sonlarına doğru bilim geliştikçe aklın ürettiği ve üretmeye devam edeceği varlıklar,biyolojik müdahaleler övülüyor. Tanrı'nın yaratmasını kabul etmeyen yazar bilim ilerledikçe bile doğal seçilime dair bir örnek veremiyor.
Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens
Hayvanlardan Tanrılara: SapiensYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 201936,6bin okunma
·
41 görüntüleme
Seyfettin... okurunun profil resmi
Bence yazar sizin kadar ön yargıyla yaklaşmamiş kitabın yarisindayim okuduğum yere kadar söylemlerinizi destekleyecek hiç bir şeye rastlamadım daha.
Safir okurunun profil resmi
Ben iki yorum yazdım oraya dilediğinizi uygun bulabilirsiniz.Ancak biraz daha dikkatli okursanız eleştirdiğim yerleri görebilirsiniz.Üstelik peugeot örneğini verirken bile Tanrı uydurmadır tezini öne sürüyor.Halbuki örneğiyle çelişiyor.Her ne kadar asıl kurucusu Armand Peugeut'ya dava açamazsanız bile bu kolektif oluşumu ortaya koyan bizzat Armand'ın aklı.Yoksa kendi kendine Peugeot oluşmuş değil. Yorumunuz için de teşekkür ederim keyifli okumalar hocam (:
3 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.