Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

440 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Mevlânâ ve Şems’in sır kapısını aralamaya hazır mısınız?
"Ölümsüz bir aşk için ölümsüz bir varlık sevmek gerek. Hiçbir zaman senin olmayacak, hiçbir zaman anlayamayacağın, hiçbir zaman doyamayacağın, hiçbir zaman kavuşamayacağın, hiçbir zaman terk edilemeyecek bir varlık" Polisiye romanlarıyla tanıdığımız Ahmet Ümit’in Yapı Kredi Yayınlarından çıkan Bab-ı Esrar kitabı sanmayın ki sadece bir gerilim romanı. Bu kitapta insanların yüzyıllardır anlamlandırmaya çalıştığı “aşk” kelimesini de derinlemesine kavramaya hazır olun. Londra’da bir sigorta şirketinde çalışan Kimya Karen Greenwood, bir otel yangını için Konya’ya gönderilir. Karen’in babası Poyraz Efendi, Konyalı olduğu için patronu Karen’in oradaki insanları daha iyi anlayacağını düşünür ve bu soruşturmaya özellikle onu gönderir. Oysa Poyraz Efendi onu ve annesini yıllar önce terk etmiştir. Bu nedenle senelerdir babasını görmeyen Karen, yıllardır Konya’ya da adım atmamıştır. Babasına kızgın olduğu için şehre gitmek istemeyen Karen yine de kendini Konya sokaklarının ortasında bulur. “Uzun boylu, siyah giysili, güzel gözlü adam… Büyülenmiş gibi sürmeli gözlerine bakakaldım.” Kimya Karen Greenwood, anılarının derin sularında yüzerken soruşturma sırasında cinayet işlenir. Hem yangını hem de cinayet nedenini anlamaya çalışan Karen, ona yol gösteren kara gözlü yabancıyla 700 yıllık bir aşkın sır kapısını da aralar, kendini, babasını, geçmişi ve geleceği yeniden keşfe çıkar. Birkaç kitabını keyifle okuduğum Ahmet Ümit’in bu kitabını okurken, ne yalan söyleyeyim, biraz şaşırdım çünkü okuduğum diğer romanlarında hep cinayet teması ön plandaydı. Burada ise bir baba-kız ilişkisinden yola çıkarak oluşturulan konu, cinayetin yanı sıra uhrevi temalarla şekillendiriliyor. Bir baba – kızın hikâyesini anlatan yazar bizi Şems ve Mevlânâ’nın dillere destan ilişkisine de tanık ediyor. “Ne isterdim biliyor musunuz?! …insanların kalbine elimle dokunabilmek.” Eseri okurken Konya sokaklarının ruhunu ve kokusunu tüm hücrelerinizde hissedeceksiniz. Ahmet Ümit mekânları, insanları o kadar güzel betimlemiş ki Karen ile oradaymışım gibi his duydum okurken her satırı. Biraz fantastik biraz gerilim biraz da duygusal bir roman arıyorsanız okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. İyi ki kitaplar var...
Bab-ı Esrar
Bab-ı EsrarAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201936,2bin okunma
·
1 artı 1'leme
·
1.941 görüntüleme
Bu yorum görüntülenemiyor
Oya Kaya okurunun profil resmi
Ahmet Ümit'in tarzı olmasa da Tasavvuf konusunda Elif Şafak'ın Aşk kitabından daha iyi diye düşünüyorum.
Murat YALÇIN okurunun profil resmi
Bir kıyas yapmanın doğru olacağını düşünmüyorum bu manada. Elif Şafak ın Aşk ını anlamak için Babı Esrar ı Babı Esrar ı anlamak için Aşk ı okumanın gerekli olduğu kanısındayım. Şu da bir gerçek Karen in hikayesi daha sürükleyiciydi.
1 sonraki yanıtı göster
yasemin okurunun profil resmi
Elif Şafak'ın Aşk kitabını okuma fırsatım henüz olmadı fakat o da aklımda. Onu da okuyacağım
Murat YALÇIN okurunun profil resmi
Elif Şafak Aşk 'ı okuduktan sonra, özelikle Bab-ı Esrar kitabında yer alan hikayeleri daha fazla anlamlandırmış olacaksınız.
2 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
yasemin okurunun profil resmi
Bu kitabı ben de severek okumuştum.
Murat YALÇIN okurunun profil resmi
Elif Şafak Aşk 'tan sonra keyifli bir okuma oldu benim için de.
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.