Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kerim Sarıkaya

Kerim Sarıkaya
@hihiha
94 syf.
8/10 puan verdi
Filistin Davasının İslami Temelleri
Filistin Davasının İslami TemelleriM. Ahmet Varol
10/10 · 8 okunma
Reklam
Sonuç olarak şunu söylemeliyiz ki bütün Şer'i deliller Filistin'deki cihadın farzı ayn olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla buradaki cihat karşısında küfür ehlinin kullandığı ağzı kullanmak sadece ameli açıdan değil, itikadi açıdan bile tehlike arz edecek derecede vebali bir harekettir. Namaz konusunda küfür ehlinin kullandığı ağzı kullanmak ne derece tehlikeli ise farz ayn bir cihat hakkında küfür ehlinin kullandığı ağzı kullanarak bu cihada karşı Terör ve benzeri nitelemelerde bulunmakta o derece tehlikedir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Müslümanlar özellikle 8-13. yüzyıllar arasında, matematikle, tıpla, astronomi ve coğrafyayla uğraşan sayısız bilim adamı çıkardılar, bu alanlarda sayısız eser verdiler. Yani o meşhur Haçlı Seferleri boş yere olmadı, Müslümanlar 13. yüzyıla kadar diğer coğrafyalara göre çok daha ileride ve gelişmişti. Ne zaman ki "bu dünya boştur her şeyin terk et, et benliğini terk et ne gerek var dünya işlerine cennetin yolu şeyine bağlanmaktır" laflarıyla milletin beynini uyuşturan bu adamlar gücü ve kudreti ellerine geçirdiler, çoğunluk üstünde söz sahibi oldular, işte o zaman müslümanlar patır patır dökülmeye başladılar.
Kerim Sarıkaya

Kerim Sarıkaya

, bir kitabı yarım bıraktı
%29 (150/504)
Kralın Yeni Aklı
Kralın Yeni AklıRoger Penrose
8.4/10 · 20 okunma
Reklam
Genel olduğu kadar, ticari açıdan da YZ amaçlarına ilgi duyulan bir diğer alan uzman sistemlerdir. Bu sistemlere göre bir meslek grubunun - tıp hukuk vs.- tüm temel bilgileri bir bilgisayar paketi halinde kodlanmalıdır! Bu meslek üyelerinin deneyim ve uzmanlıklarının yerini bilgisayar programı paketlerini alması mümkün müdür?
Sayfa 35 - Koç Üniversitesi YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Görelilik teorisinin "sonuna dek geçerli" olduğu savına göre her kara delik içinde fizik yasalarının geçerli olmadığı bir tekil bölgeye sahip olmalıydı.
Sayfa 23 - Koç Üniversitesi YayınlarıKitabı yarım bıraktı
11 yüzyıla gelindiğinde her çeşit 2. dereceden denklem Babil, Yunan ve İslam matematikçilerinin verdikleri yöntemler sayesinde çözülebiliyordu. Bu yöntemlerin çoğu sayısal örnekler üzerinde açıklansa da yöntemlerin işleyişi açısından sayıların çok da önemi yoktu. Artık sıra daha önce pek özel durumlarda dokunulmuş ve sanki el yakarcasına bırakılmış olan 3. dereceden denklemlere gelmişti; bunları ilk defa sistematik olarak Ömer Hayyam ele aldı.
Sümerlerin gelecek nesillere yaptıkları en önemli katkının, yazının icadı yanında matematik alanında olduğu düşünülmektedir. Sayıların yazımı, 60 tabanlı sisteme geçiş yolunun açılması, çarpım, bölüm, karekök hesaplama tabloları, basit geometri problemlerini ve basit denklemlerin çözümleri... Bu kadar şey demek oluyor ki bir yoktan elde edilmişti.
224 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.