Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Okuryatar

Okuryatar
@insanokuryatar
Her paylaşım kabul ettiğim anlamına gelmez.
Devletin görevi, zenginlerin daha da zenginleşmesini sağlamaktır.
Sayfa 65
Reklam
Bir demokraside kitlelere düşen görev, "katılımcı" değil, "olup biteni ilgiyle takip eden izleyiciler" olmaktır.
Sayfa 41
İletişim ve reklam ajansları yalnızca fikirleri değil, davranışları da denetim altında tutmak için uzun süreli bir işe koyuldular. Amaçları, şirket sahiplerinin bizzat dile getirdikleri gibi, bireylere " boş ve hoş yaşam felsefesi" ni dayatmaktı; buna göre insanlar moda olan tüketim nesneleri gibi yaşamın yüzeysel yanlarına bağlanacaklar ve merhamet, dayanışma, başkası için kaygılanma gibi tehlikeli düşünceleri ya da daha genel deyişle insani değerleri unutacaklardı.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Filistinde yaşanan savaşta neden hükümetler tek ses daha net anlaşıldı.
Şirketler, hükümetin kendi amaçlarına ulaşmak için kullandıkları araçlarıdır. Fakat aynı zamanda çok uluslu şirketler, ipleri elinde tuttukları ölçüde, devletlerin zorba efendileridir.
İfade özgürlüğünü savunurken, düşüncelerin içeriği ya da saldırıya uğrayan kişinin inancı ile ilgilenilmemelidir. Tek konu ifade özgürlüğünün korunmasıdır.
Reklam
Aslında entelektüellerin binlerce yıldır süregelen görevi, insanları pasif, itaatkar, cahil ve güdümlü hale getirmektir. ... Elbette istisnalar vardır. Ancak genelde bu gözlem geçerlidir.
Sayfa 13
Voltaire
Yazdıklarınızdan nefret ediyorum ama bunları ifade etme özgürlüğüne sahip olmanız için öldürmeye hazırım...
İnsan birlik beraberlik ister ama doğa kendi cinsine neyin yarayacağını daha iyi bilir; o, ikilik ister.
Düşmanlık bir mutsuzluk nedeni değildir, "bütün insanlar bizi iyi ve bilge bulmuyorsa", bundan huzursuzluk duymamak gerekir.
Birlikte geçirilen bir felaket kadar insanları birbirine bağlayan hiçbir şey yoktur.
Reklam
Dünyada insanların görevi her çeşit yıkımlarla savaşmak olduğuna kendini inandırmıştı. Bundan umudu olmasa bile yine savaşmak gerekti.
327 syf.
·
Puan vermedi
Amerikan güzellemesi ile dolu sıradan basit bir roman
Kitap başından sonuna kadar Amerikan güzellemesi ile dolu. Devlete, topluma, aileye ve ferde ait tüm güzel şeyler Amerikada varken Devlete, topluma, aileye ve ferde dair en kötü şeyler Ortadoğu halklarına ait. Yazar romanda apolitik olduğunu ifade ettiği halde İran'daki Irak'ta kargaşalarda kesinlikle Amerika'nın parmağı olmadığıma emin. Kitap boyunca bu insanlar Neden Amerika'ya bu kadar düşman? sorunu sormak aklına gelmedi. Ve benim midemi bulandıran en önemli olay ise Ortadoğu halklarına hep tecavüzcü gözüyle bakılması. Onu İran'a getiren güç neyse İran'da çıkaran güçte oydu. O İranlı insanların sorumluluk bilinci. Ama yazar yol boyunca bize tecavüz yapacaklar bizi öldürecekler diye diye sayfaları doldurdu. Bu insanların onları özgürlüğe kavuşturmasını en sonda ufak bir teşekkürle geçiştirdi sadece. Sizi bilmem ama ben Amerikan güzellemelerine tokum. Dünyadaki bir çok kötülüğün sebebi ve sonucu Amerika iken sadece mazluma yardım eden bir devlet olarak lanse edilmesi benim hoşuma gitmedi. Çok daha kaliteli kitap okumaları yapılabilir. Sıradan basit bir roman.
Kızım Olmadan Asla!
Kızım Olmadan Asla!Betty Mahmudi · Varlık Yayınları · 20065,8bin okunma
Hayatta hiç çalışmamış, bir iş görmemiş olanların sabrı pek çabuk tükenir. Ve her işi kolayca eleştirerek hataya düşerler.
Halk, çok kolay masal uydurur ve onu çok kolaylıkla yayar.
3.404 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.