Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ağıt Toplumu

Adnan Binyazar

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ünlü sanatçı Aziz Nesin, 1967'1erde polisteki sorgusunu aniatığı yazısını şu sözlerle bağlıyor: " Birtakım insanlar var ki, çocukları, onların adlarından bile utanacaklar. Biz, yarınlardan utanmak istemiyoruz •" .
Elimden tutuverecek ..
Kazancakis de bu soy yazarlardan. On yıl, yirmi yıl düşünüp düşünüp bulamadığım bulduruyor kişiye. Don Kişot'u kaç kez okudum. Sancho'ya kaç kez güldüm, başkalarının gülmelerini de istedim ona ... Kaç kez ikisini birbirine karıştırdım, Don Kişot mu, Sancho mu diye sordum ... Kazancakis'in şu yargısı birden çözüverdi kafamdaki sorunları .. "Sancho'yu biraz kazıdım altından Don Kişot çıktı "
Reklam
"Her kitap, oluştuğu çağın tanığıdır"
Atatürk
Ona gelinceye değin eğitim, belirli bir sınıfın malı olmuştur. Eğitimin amacı da yönetenleri yetiştirmekti. Yönetenlerden oluşan bir kurumdu okullar. Bu okullarda ayrıcalıklı yetişen kişiler arasında yurdunun gerçeklerini kavrayanlar çok azdı.
Sayfa 99 - May YayınlarıKitabı okudu
insanı insan yapan, onun düşünebilme yeteneğidir. Düşüncelerini üretime dönüştürme gücüdür.
Fakir Baykurt, insanı toplumsal bir varlık olarak ele aldı.Baykurt'un şunun bunun "röportaj" diye romanları,öyküleri insanımızın kendi değerleriyle anlatıma dönüşen gerçegidir.
Sayfa 9 - May YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Atatürk'e değin özellikle köy çocukları, yoksullar, dağ kovuklarında, mağaralarda yaşayanlar okuma olanağı bulamamışlardır. Kendi yurtlarında yabancı işlemi görmüşlerdir. Hatta yabancılar dost bilinmiş, benimsenmiş, o bir köşeye atılmıştır. Ülkemizin ana çelişkilerinden biri budur. İnsanımızı bu çelişkiden kurtarmayı başarmıştır Atatürk. Onun için büyük bir eğitimcidir. Elinden silahı bırakır bırakmaz tahta başına geçmiştir.
Sayfa 99 - May YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.