Asr-ı Saadet ve Âli Osmanlıda Kırk Hadis

Nurcan Cevahir

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sahabeler büyük dereceleri namazları ya da oruçları ile elde etmediler. Bilakis bu mertebeleri niyetleri ile elde ettiler. Çünkü onlar Hz. Rasulullah'ın "Ameller niyetlere göredir. " ve "Müminin niyeti amelinden daha hayırlıdır." hitaplarıyla yoğrulmuşlardır.
Abdulhamid devrinde saray katiplerinden Esad Bey anlatıyor:"Bir gece önemli bir şifre almıştım. Bunu Sultan Abdulhamid Han'a imzalatmak için yatak odasının kapısını çaldım. Kapı açılmadı. Bir müddet bekledikten sonra tekrar çaldım. Yine açılmadı. Üçüncü defa vuracağım sırada kapı açıldı. Karşıma çıkan sultan, havlu ile yüzünü siliyordu. Bana dedi ki : -Evladım, beklettim kusuruma bakma. Daha 1.kapı çalışında kalktım. Gecenin bu saati geldiğine göre mühim bir evrak olduğunu anladım. Abdestsiz idim. Bu milletin hiçbir evrakını abdestsiz imzalamadım. Abdest almak için geciktim. Evrakı oku da dinleyeyim. Sonra da besmele çekerek imzaladı.
Reklam
Şeytana verebileceğimiz en büyük taviz, bıkkınlığımız ve umutsuzluğumuzdur.
Sayfa 119Kitabı okudu
Asrın Müceddidi Üstadımız Molla Mahmud bir annenin esas görevini ne güzel ifade etmiş sözlerinde;"Yüz dört kitaba baksanız ailenin nafakasını kadınlar kazanacak diye bir şey bulamazsınız! Kadınların vazifesi kocasının namusunu muhafaza etmek, çocuklarını İslam üzere yetiştirmektir. Bir de meşru surette İslam için çalışma yapabilirse o zaman aliyyül-ala olur.
Sayfa 120Kitabı okudu
Her nimetin şükrünü kendi cinsinden yapmalıyız. Bu da Rabbimizin bahşettiği nimetleri O'nun yolunda kullanmakla olur. Akıl bir nimet, tefekkür etmek onun şükrüdür.Kalp bir nimet, kalbin Mevlanın sevdiklerini sevmesi bir şükürdür. İlim öğrenmek bir nimet, ilmin gereğince amel etmek ve ilmi başkalarına öğretmek bir şükürdür.
Reklam
Hak dostları, insanın kalbi durumunu, şahsiyet ve karakterini tesiri altına alan iki hususun altını çizmişlerdir:Bunlardan birincisi arkadaş, ikincisi rızık...
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.