Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Babamın Hatıralarıyla Yakın Tarih

İhsan Şenocak

Babamın Hatıralarıyla Yakın Tarih Sözleri ve Alıntıları

Babamın Hatıralarıyla Yakın Tarih sözleri ve alıntılarını, Babamın Hatıralarıyla Yakın Tarih kitap alıntılarını, Babamın Hatıralarıyla Yakın Tarih en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Tavuktan da kurban olur" diyen İlahiyatçı Beyaz'ı biz unutsak da tarih, dünya için dini satmanın numune şahsiyeti olarak unutmayacaktır.
Sayfa 327Kitabı okudu
Milletin bakışı her zaman mi'yar olmaz. Halkın "deli" gördükleri "veli", veli zannettikleri de deli olabilir. Ölçü, Şeriattır.
Sayfa 235
Reklam
Millette büyük bir şaşkınlık vardı. İslâm'dan güç alınarak kazanılan bir mücadelenin sonunda İslâm yasaklanmıştı.
Sayfa 51
Bir âlimin en büyük eseri yetiştirdiği talebeleridir. Kitaplar insanlar için yazılir. Siz insan yetiştirmedikten sonra binlerce kitap yazsanız, bir hükmü yoktur. Zira ilmin yetiştirilen nesillerle hayata taşınmadığı yerlerde kitaplar raflara mahkum olur.
Sayfa 43
Salnamede Of
1869 tarihli Trabzon Salnamesinde Of’tan şu şekilde bahsedilmektedir:” Oflular kendilerine mahsus bir takım âdat ve evsaf ile teşekkülât-ı uzviyeleriyle komşuları olan ahaliden pek kolay tefrik olunurlar.Bu adamların şahsiyet ve hüviyetlerini pek eski bir zamandan beri muhafaza edip kendi âlemlerinde kendilerine mahsus evsaf ile yaşamakta oldukları malumudur.” 
Sayfa 32 - Hüküm kitapKitabı okudu
Mukaddime
Onlar biz müstefit olalım diye gecelerini gündüzlerini katarak Anadolu toprağına ilim, irfan ektiler. Bizse onların bereketiyle gelen gündüzü hoyratça tükettik!
Sayfa 20 - Hüküm kitapKitabı okudu
Reklam
Defalarca ta'dil edilen anayasanın bugün yeniden yazılmasının talep edilmesi beşeriyetin anayasa yazma kabiliyetine sahip olmadığını, yaşadığı zamana hakim olamayanın, yarınları evleviyetle göremeyeceğini göstermektedir.
Sayfa 309Kitabı okudu
Bir Alim dünyaya talip olmayınca devlet desteği olmadan da ne büyük işler yapabileceğini Allahü Teala, onun eliyle dünyaya gösterir.
Sayfa 295Kitabı okudu
Bölünüp farklı kamplara ayrılan, birbirlerini katletmeleri için ellerine silah verilen millet evlatlarının tabancalarından çıkan kurşun aynı tezgahta üretilmekteydi.
Sayfa 273Kitabı okudu
Kimi makamla şereflenir kimi de makama şeref verir. Kur'ân'la, Sünnetle şerefyâb olan ulemâ yaşadığı çağa da içinde olduğu mekâna da şeref verdi.
Sayfa 148Kitabı okudu
432 öğeden 281 ile 290 arasındakiler gösteriliyor.