Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bahrü'l-Medid Cilt 2

İbn Acîbe el-Hasenî

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Hiç şüphesiz küçük günahlarda ısrar etmek, insanı zamanla büyük günahlara daldırır. Büyük günahlarda ısrar etmek ise insanı küfre götürür; çünkü haram işler, küfrün postacısıdır (sonuçta ona götürür). Bu hale düşmekten yüce Allah’a sığınırız.
Allah’ı kaybeden neyi bulmuştur ki? Allah’ı bulan ise neyi kaybetmiştir ki? Bu konuda bir şair der ki: “Her şey için ondan ayrıldığında bir bedeli (yerine konacak biri) vardır, fakat Allah’tan kopup ayrıldığında O’nun bir bedeli yoktur.”
Reklam
Şehidallahu âyeti
Hz. Enes’in [radıyallahu anh] rivayet ettiğine göre, Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle buyurmuştur: “Kim uyumadan önce bu âyeti (Şehidallahu âyetini) okursa Allah yetmiş bin melek yaratır; kıyamete kadar Allah’a onun için istiğfar ederler.” Bu âyet, Allah’ın kitabındaki en büyük şahadettir. Bir hadiste şöyle buyrulmuştur: “Kim Şehidallahu âyetini sonuna kadar okursa ve sonunda, ‘Ben de Allah’ın şahitlik ettiğine şahitlik ederim, bu şahadetimi Allah’a emanet ediyorum; o, Allah katında benim için bir emanet olarak bulunsun’ derse Allah kıyamet günü o kulu ve şahadetini getirip şöyle buyurur: ‘Bu kulumun benim yanımda bir emaneti vardır; ahdini en güzel şekilde yerine getirecek olan benim; kulumu cennete koyun!’
Kim, yakîn üzere sabit kalmak istiyorsa Allah’ın sağlam ipine sımsıkı sarılsın. Bu ip, âriflerin sohbetidir. Kim âriflerin terbiye halkasına girip takva halini elde ederse Allah’a tutunmuş olur. Kim de Allah’a tutunursa o kimse doğru yola ulaştırılmış olur.
Gerçekten Allah katında kurtulacak olanlar ancak takva ehli olanlardır. Allah lutuf ve keremiyle bizi takvadan bolca nasiplendirsin. Âmin.
Huzeyfe de [radıyallahu anh] der ki: “İnsanlara öyle bir zaman gelir ki kendilerine iyiliği emreden ve kötülüğü nehyeden bir mümin, onlara ölmüş bir eşekten daha sevimsiz gelir.”
Reklam
Allah Teâlâ’dan âfiyet (kötü hallere düşmekten selâmet) isteriz.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.