Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Din Bu-1: Tanrı ve Kur'an

Turan Dursun

Din Bu-1: Tanrı ve Kur'an Gönderileri

Din Bu-1: Tanrı ve Kur'an kitaplarını, Din Bu-1: Tanrı ve Kur'an sözleri ve alıntılarını, Din Bu-1: Tanrı ve Kur'an yazarlarını, Din Bu-1: Tanrı ve Kur'an yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hepsi Sınav Kuzum
Tanrı, "ümmet"ine acıdığı için "cehennem azabı"ndan korurken "dünyadaki azab"dan korumamıştır. Dünyadaki "azab" da; "Fitneler, depremler, belalar, öldürülmeler ...
Deprem Zina yapanlar yüzünden oldu:)
"şeriat mollaları", acı olayları, "Tanrı'nın hikmeti"ne, "deneme"sine bağlamakta güçlük çekmeyeceklerdir. Çok çok eski bir açıklama biçimidir bu. İslam öncesi inançlardan İslama geçmiş bir inanca dayalı, her "felaket"te hemen başvurulan bir gerekçe. "Tanrı daha iyisini bilir. Öyle uygun görmüştür. Yaptığı her işte bir hikmet vardır. İlahi takdire kimse karışamaz. Bu takdiri kimse değiştiremez. Bunlar, günahlarımız yüzündendir. Aynca Tanrı insanları dener. Ne ölçüde sabırlı olduklarına bakarak karşılıklar verir. Sevab ya da azab ...
Reklam
İnsanı Maymuna Dönüştürme Cezası
"Cumartesi yasağı"na uymama cezası olarak bu ceza verilmiş! "(Ey Yahudiler!) İçinizden cumartesi günü azgınlık edenleri elbette biliyorsunuz. Onlara: 'Aşağılık birer maymun olunuz!' dedik. Bunu, çağdaşlarına ve sonradan geleceklere bir ceza örneği ve Allah'a karşı gelmekten sakınanlara ders olsun diye yaptık." (Bakara Suresi, 65-66. ayetler.)
İndirim mi:)
"Elli Vakit Namaz Çoktur, Git İndirim Yaptırt!" MG.sa'yla konuşurlar: - Tanrı senin ümmetine ne farz etti? - Elli vakit namaz. Her gün için. - Buna, ümmetinin gücü yetmez. Efendi Tann'na (Rabbine) dön de İNDİRİM yaptırt!
Dinde zorlama yoktur ayeti
İslam, hiçbir din"i "din" olarak tanımaz. Kur'an'ın "Tanrı"sı; "Tanrı'nın dininden başka bir din mi istiyorlar? (Yani hiç olur mu?)" diye sorar" (A.1-i İmran Suresi, 83. ayet). Sonra, "kim İslamdan başka bir din isterse, onunki kabul edilmeyecektir hiçbir zaman" der. Ve yine şöyle açıklamada bulunur: "Tanrı katında din, kuşkusuz, yalnızca İslamdır." Güçleninceye dek şöyle demiştir: "Senin dinin sana, benim dinim bana." (Kafirı1n Suresi, 6. ayet.) "Dinde zorlama yoktur. .. " (Bakara Suresi, 256. ayet.) Güçlendikten sonraysa, inanmazlar gösterilerek Müslümanlara şu buyruk verilmiştir: " ... Onları nerede bulursanız orada öldürün!" (Bkz. Bakara Suresi, 191. ayet; Nisa Suresi, 89 ve 91. ayetler; Tevbe Suresi, 5. ayet.)
İslam'da düşünce özgürlüğü var mıdır
İslam şeriatı, tüm dünyayı bir savaş alanı görür. Bu savaş, "İslam inanırları"yla "inanmazlar" arasındadır. Şeriat, güçleninceye dek, "mümaşat" yolunu, yani "birlikte barış içinde bulunma"yı kullanır. Bu da bir çeşit "hile"dir. Ama güç- lenince, iki yoldan birinin seçilmesini ister insanlardan: -Ya ölüm - ya da İslam. İnanç ve düşünce özgürlüğünün soluğu kesilmiştir o zaman
Reklam
Kur'an ın Tanrısı
Yine Kur'an'ın "Tanrısı" herkese şunları duyurur: " ... Deki: 'Tanrı, hile yapmakta, herkesten daha hızlıdır.'" (Yunus Suresi, 21. ayet.) Bunun tam karşılığı olan sözlere, "Tanrı"ya yakıştırılmadığı için Diyanet'in resmı çevirisinde, kendi anlamının dışında bir anlam verilmiştir. Bu, hep yapılır.
"Tanrı'nın düzenine karşı, yalnızca zararlı çıkan bir toplum kendisini güvenlikte görür."
Kur'andaki Şeriat Tanrısının Doğru Tanımı
Şeriat Tanrısı"nın orası burası budanmış, orasına burasına eklemeler yapılmış ve bu "Tanrı"da "tadilat" yoluna gidilmiştir.
Reklam
İslam Şeriatı nın Tanrısı
Çokları, "Şeriatın Tanrısı"nı iyice tanımaz. Kendi kafasında geliştirdiği, "sonsuz güzellikler kaynağı" ve "iyilik, güzellik, dürüstlük yolunu gösteren, bunu inanırlarına aşılayan varlık" diye görür. Savunduğunda da öyle savunur. İslamın, İslam şeriatının "Tanrı"sı mıdır konu? Konuşurken, tartışırken kafasındaki bu "Tanrı "ya uyacak biçimde konuşup tartışır.
Tanrı'nın Elindeki Terazinin Dengesi Yok
Tanrı, dilediği kimsenin rızkını geniş, dilediğininkini de dar yapar ... " (Ra'd Suresi, 26. ayet.) "Senin Efendi Tanrı'n (Rabb), rızkı, dilediğine geniş, dilediğine dar yapar ... " (İsra Suresi, 30. ayet). "Tanrı kullarından kimine rızkı geniş, kimine dar verir. Kuşkusuz Tanrı, her şeyi BİLEN'dir." (Ankebı1t Suresi, 62. ayet.) (Aynı açıklamayı yapan ayetler için bkz. Rum Suresi, 37. ayet; Sebe' Suresi, 36 ve 39. ayetler; Zümer Suresi, 52. ayet; Şura Suresi, 12. ayet.) "Efendi Tanrı'nın rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar?! Dünya yaşamında, onların (kulların) geçimlerini aralarında biz bölüştürdük de, birbirlerine iş gördürsünler (kimi ÇALIŞAN, kimi ÇALIŞTIRAN olsun) diye, kimini (zengini) kimine (az varlıklıya ya da yoksula) derecelerle ÜSTÜN kıldık ... " (Zuhruf Suresi, 32. ayet.)
Kur'an'ın Tanrı'sının Sınıf Ayrımı
Kur'an'da birçok ayette, Tanrı'nın, "dilediği kimselerin rızkını BOL, dilediği kimselerin rızkınıysa DAR yaptığı" anlatılır. (Örneğin, bkz. Ra'd Suresi, 26. ayet; İsra Suresi, 30. ayet; Kasas Suresi, 82. ayet; Ankebı1t Suresi, 62. ayet; Rum Suresi, 37. ayet; Sebe' Suresi, 36. ayet; Zümer Suresi, 52. ayet.) İnsanların kimini neden İŞÇİ, kimini neden PATRON, işveren yaptığını, bu alandaki politikasını da anlatır Kur'an'da: Diyanet'in resmi çevirisinden: "Ey Muhammed! Rabbinin rahmetini onlar mı taksim edip paylaştırıyorlar? Dünya hayatında onların geçimlerini aralarında BİZ TAKSİM ETTİK. Birbirlerine İŞ GÖRDÜRMELERİ İÇİN KİMİNİ KİMİNE DERECELERLE ÜSTÜN KILDIK. Rabbinin rahmeti, onların biriktirdikleri şeylerden daha iyidir." (Zuhruf Suresi, 32. ayet.)
Kur'an'ın Tanrı'sının Kadın-Erkek Ayrımı
Bakara Suresi'nin 228. ayetinde, "erkeklerin DERECELERİNİN, kadınlardan ÜSTÜN olduğu" açıklanır. Nisa Suresi'nin 34. ayetinde de Tanrı'nın erkekleri kadınlara ÜSTÜN yaptığı belirtilir, sonra, kadınlarının kendilerine başkaldırmalarından kaygılanacak erkeklere, "Onlan (o kadınlarınızı) DÖVÜN!" denir.
Tanrı neden kuluna beddua eder ki!
Ebu Leheh'in elleri kurusun! Yok olsun! Malı ve kazandığı kendisine fayda vermez. Alevli ateşe yaslanacaktır. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır." (Çev. Diyanet, Tebbet Suresi'nin tamamı.) " ... elleri kurusun!" yerine, "iki eli kurusun!" diye çevrilirse, ayetteki aslına daha uygun düşer. Tanrı'nın burada beddua ettiği "Ebu Leheb", Muhammed'in amcasıdır. Muhammed'e inanmadığı için ve düşman sayıldığı için Tanrı beddua ediyor.
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.