Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Velilerin, Öğretmenlerin ve Öğrencilerin Gözünden

Ergenlerde Gelişimsel ve Travmatik Sorunlar

M. Siyabend Kaya

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İş doyumunun, istenilen ve sevilen mesleği seçmekle mümkün olduğu, meslek seçimi kararının ise belli bir dönemde ya da aniden verilen bir karar olmadığı, bu kararın çok yönlü gelişimsel bir süreç boyunca, daha önce verilen bir dizi kararın bileşkesi olduğu bilinmektedir (Dhillon 2005).
Ülkeler, dinamik yaşlarda olan ve gelecekte bilgi ve teknoloji üretecek, gelecek nesillerin yetişmesinde katkı sunacak olan gençliğin, biyo-psiko-sosyal gelişimlerine engel olabilecek bütün faktörlerin ortadan kaldırılmasında sorumluluk sahibidirler; çünkü bu çağdaş eğitimin bir gerekliliğidir.(Yıldırım, 2006)
Reklam
Kendini gerçekleştiren bir birey olmanın yollarından biri; kendini tanıma, kendi ile barışık olma, toplum içinde insanlarla yaşamanın gerektirdiği sosyalleşmeyi ve yakınlaşmayı başarma ve diğer insanlara model olma olarak ifade edilmektedir. Bilindiği gibi çağdaş toplumlar; eğitim, sağlık ve ekonomi politikalarını bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olma ve biyo-psiko-sosyal açıdan optimum düzeyde gelişimlerine katkı sağlama temeli üzerine kurulmaktadırlar. Buradan da anlaşılacağı gibi sosyal kaygı, günümüzde bireylerin kendilerini gerçekleştirmeleri, becerilerini ortaya koyarak kendilerini geliştirebilmeleri, üreten ve paylaşmayı bilen bireyler olabilmeleri ve toplum ile uyum içinde yaşamalarını engelleyen olgulardan biridir (Yıldırım, 2006).
Bir toplumun kalkınması akademik anlamda başarılı, nitelikli insanların yetiştirilmesine bağlıdır (Yıldırım, 2000)
Toplum yaşamında herkes bir meslek sahibi olma, bir iş yapma ve etkin olma ihtiyacı içindedir. Çünkü iş, insan yaşamındaki en kuvvetli bağdır ve Freud bunu şu cümleyle özetlemiştir: " İş bireyin gerçekle bağlantısıdır."
Sayfa 29
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.