Açıklamalı Kur'an- ı Kerim Meali (Cep Boy)

Feyzü'l- Furkan

Hasan Tahsin Feyizli

Feyzü'l- Furkan Sözleri ve Alıntıları

Feyzü'l- Furkan sözleri ve alıntılarını, Feyzü'l- Furkan kitap alıntılarını, Feyzü'l- Furkan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
O kahrolası (âsî) insan, ne nankördür! ABESE SÛRESİ 17. AYET
De ki: "Ben ancak sizi vahiyle uyarıyorum." (Fakat) sağırlar uyarılsalar da çağrıyı duymazlar. ENBİYÂ SÜRESİ 45. AYET
Reklam
Tâhâ Sûresi / 126.Ayet
(Allah) buyurdu ki: “Bu böyledir. Âyetlerimiz sana geldi de sen (okuyup görmedin, onun hükümleriyle amel etmeyi) unuttun. İşte bugün de sen böyle (görmez halde) bırakılacaksın.” Kur’an’sız hayat körlüktür. Kur’an’ı ilmen ve amelen terk edenlere, Allah şeytanı arkadaş kılar.
Sayfa 320
Tâhâ Sûresi / 75-76.Ayet
Kim de O’na sâlih (sevaplı) amel işlemiş bir mü’min olarak gelirse işte onlar için yüksek dereceler, alt tarafından ırmaklar akan Adn cennetleri vardır ki (onlar) orada ebedî kalacaklardır. İşte bu, (her türlü günahtan) arınanların mükâfatıdır. Son üç âyete yüce Allah’ın kelâmı olarak anlam verilmiştir.5
Sayfa 315
Dediler ki: " Bizi çağırdığın şeye karşı kalplerimiz sargılar içindedir (kapalıdır). Kulaklarımız da bir ağırlık, bizimle senin aranda bir perde vardır. Sen ( dinine göre) amel et, biz de şüphesiz (kendi dinimize göre) amel ederiz." (Fussilet 5. Ayet )
Geceye Bir Ayet Bırak
" Ey iman edenler! (gücünüz nispetinde) Allah'ın emrine uygun yaşayın aykırılıktan sakının ve ancak Müslümanlar olarak can verin." |Al-i İmran Suresi 102. Ayet
Sayfa 68
Reklam
Bakara Sûresi / 110.Ayet 110. Namazı dosdoğru kılın; zekâtı verin; hayır (işler)den kendiniz için önden ne (yapıp) gönderirseniz Allah katında onu bulacaksınız. Allah yaptıklarınızı şüphesiz görendir.
Bakara Sûresi / 2.Ayet 2. Bu, (öyle bir) kitaptır* ki onda (ve onun İlâhî kelâm olduğunda)2 hiç şüphe yoktur. O, muttakîlere (Allah’ın emirlerine uygun yaşamak/aykırı davranmaktan sakınmak isteyenlere)** doğru yolu gösteren (öğreten)dir. * İkinci âyette; yüce kitap Kur’an’ın doğruluğunda hiç şüphe olmadığı ve onun muttakîlere, yani Allah’ın kulu olduğunun bilincinde ve sorumluluğunda olanlara doğru yolu gösteren ve hayata İslâmî yön veren ilâhî bir kaynak olduğu bildirilmektedir. Kur’an’ı ilâhî bir kitap olduğunu ve hayattaki insanlara indiğini bilerek ve mânası üzerinde düşünerek okuyanlar, Resûlü’nün önderliğinde O’ndan gelen ilâhî ışıkla doğru yolu bulur; Kur’an’sız bir düşünceden ve ona ters düşen bir yaşantıdan uzak kalır. Artık müslüman bilir ki Allah’ın sözünden, hükmünden ve gösterdiği yoldan daha doğrusu yoktur.3 Bu sûrenin baş kısımlarında üç türlü insan sınıfından söz edilmektedir. 2-5. âyetlerde iman ve İslâm’ın esasları ile mü’minlerin özellikleri özetlenmektedir. 6-7. âyetlerde kâfirlerden, 8-20. âyetlerde de kâfirlerin bir çeşidi olan münâfıklardan ve hallerinden bahsedilmektedir.4 ** Kur’an’da takvâ ile ilgili 170 kadar kelime geçmektedir. Takvâ sakınmak, korunmak anlamında olup “muttakî” de takvâ sahibi demektir. Kur’an’da ise Allah’ın azabından korunma, günahlardan sakınma anlamındadır. Netice olarak takvâ, Allah’ın emirlerine uygun yaşamaktır. Dolayısıyla burada, âyetlerdeki yerlerine göre, bu anlamların birini kullanmayı uygun bulduk.
Bakara Suresi 42.Ayet
"Hakkı (gerçeği) batıl ile bulayıp/örtüp de bile bile hakkı gizlemeyin (hakkın üstüne örttüğünüz batılı hak diye göstermeyin)."
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.