Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İmaj Ve Takva

Fatma Barbarosoğlu

İmaj Ve Takva Gönderileri

İmaj Ve Takva kitaplarını, İmaj Ve Takva sözleri ve alıntılarını, İmaj Ve Takva yazarlarını, İmaj Ve Takva yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Gibi olmak” doğrudan görüntü ile gerçekleştirilebilecek bir kimliktir. “ Gibi olmak” bedenin başkalarıyla mukayese edilerek içine düştüğü mutsuzluk halidir.
Boudrillad post -modern dünyanın anahtar kelimesi olarak “gibi olmak” kavramı üzerinde durur.
Reklam
Baudrillard “ modern dünyada fakirler dışında herkesin diyette” olduğuna dikkat çeker.
Ruhun kanatlanıp uçması için bedenin alabildiğine sınırlandırılması gereklidir.
Modern insan tek bir yüzünün olmasından ziyade binlerce maskesinin olmasını tercih eder. Her yeni maske bir önceki maskeye yüklenen sorumluluğu bertaraf eder.
Asıl olan dikkat çekmek ve fark edilmek. “ Farkı fark etsin! “ diye diğerleri, imajın sürekli yenilenmesi, değiştirilmesi gerekiyor. Maskeler çarpıcılığını kaybettiğinde yüze dönüşme tehlikesi taşırlar çünkü.
Reklam
Kendi bedeniyle oynayarak önce kendine, sonra başkalarına, kendi bedenine dair öyküler anlatıyor. Anlatılan öykülerin olumlu olması şart değil. Muhatabın zihninde bırakılacak izin olumlu bir iz olmasının şart olmaması gibi.
Karşısındakinin önce nazarında, sonra zihninde bir iz bırakabilmek için kendi bedenini tekrar tekrar yeniden inşa etme yoluna gidiyor modern insan. Yani oynuyor.
Sayfa 13 - ProfilkitapKitabı okudu
İnsanın dünyayı ve kendini bir başka gözle -yani makinenin gözüyle- görmeye başlamasından sonra görmek idrak etmenin basamaklarından biri olmaktan çıkmıştır. Görmekle başlayan idrakin yerini -görmekle başlayan yenilgi almıştır. Modern insan bir taraftan dündeki kendisiyle bugündeki kendisini mukayese etmesi neticesinde kendi bedeni karşısında yenilgiye uğramakta, diğer taraftan aralarında zaman ve mekan farkı olan, ama kendisine göre daha genç, daha güzel, daha bakımlı - bunların toplamı başarı ile eşdeğerdir - hiç tanımadığı ama "gördüğü ve haberdar olduğu" diğer insanlar karşısında yenilgiye uğramaktadır.
İnsanın dünyayı ve kendini bir başka gözle -yani makinenin gözüyle- görmeye başlamasından sonra görmek idrak etmenin basamaklarından biri olmaktan çıkmıştır. Görmekle başlayan idrakin yerini- görmekle başlayan yenilgi almıştır. Modern insan bir taraftan dündeki kendisiyle bugündeki kendini mukayese etmesi neticesinde kendi bedeni karşısında yenilgiye uğramakta, diğer taraftan aralarında zaman ve mekan farkı olan, ama kendisine göre daha genç, daha güzel, daha bakımlı -bunların toplamı başarı ile eşdeğerdir- hiç tanımadığı ama "gördüğü ve haberdar olduğu" diğer insanlar karşısında yenilgiye uğramaktadır.
801 öğeden 531 ile 540 arasındakiler gösteriliyor.