Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kendi Farkındalığına Uyanmak

Kendine Saygının Büyüsü

Osho

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Gerçekleşirse, iyi; gerçekleşmezse, daha da iyi. Sadece tümünü bırak, çünkü bu kadar kavramdan oluşan bu yük seni an be an yaşamaktan alıkoyuyor. Hayatı organik bir birlik içinde yaşa. Hiçbir hareket kısmen olmamalıdır, tamamen dahil olmalısın..
Sayfa 190 - Butik YayıneviKitabı okudu
Düşünce özgürlüğünden bahsedip duruyorlar; hepsi saçmalık, çünkü daha en başından her çocukta düşüncenin özgür olmamasının temelini atıyorlar.
Sayfa 187 - Butik YayıneviKitabı okudu
Reklam
“Bazen sevdiğin kişiyi unutabilirsin ama nefret ettiğin kişiyi unutamazsın.”
Sayfa 203
Bilinç aynı ışık gibidir. Işık burada, hepimiz buradayız; ışık üzerimize, duvarların üzerine, perdelerin üzerine,buradaki her şeyin üzerine düşüyor. Bunların hepsi nesnedir. Bir an için düşün: eğer bütün nesneler ortadan kaldırılırsa, o zaman sadece ışık kaldır, hiçbir şeyin üzerine düşmeden. Fakat ışık bilinçtir; sen bilinçsin. Dolayısıyla bütün nesneler kaldırıldığında, bilincin kendi üzerine düşer, kendi üzerine döner; bu bir içe dönüştür, çünkü bunu önleyecek hiçbir şey yoktur. Nesnenin anlamı budur: “obje” (object) önleyen, engel ortaya çıkarandır, bir mali demektir. Nesne olmadığında, nereye gidebilirsin? Kendine, kendinin bilincinde olan bilince dönmek zorundasın.
Sayfa 12 - Butik YayıneviKitabı okudu
Tanrı kanıtlanmak için değildir. Eğer birinin Tanrı’yı kanıtlaması gerekirse, o zaman bilimci Tanrı’dan daha yukarıda olur.
Sayfa 33 - Butik YayıneviKitabı okudu
Basit gerçekleri basit bir şekilde göremiyorsunuz. Hiçbir korku, gerçeğin karşısında dayanamaz. Bir hakikati bir kez duyduğunda, onu unutmak imkansızdır. Hakikatin özelliklerinden biri budur, onu hatırlamana gerek yoktur. Yalanın sürekli hatırlanması gerekir; unutabilirsin.
Sayfa 25 - Butik YayıneviKitabı okudu
Reklam
Gerçek din, bireysel bir deneyimdir. Ancak bir birey dindar olabilir. İsa varken, Yahudiler onun dindarlığını kabul edemedi: O ve takipçileri bir “tarikat” tı. İsa, dindar bir insandır, bu yüzden onun etrafında dinin rayihası vardı ve duyarlı, açık, alıcı olanlar İsa’ya yaklaştılar. Dindar birinin takipçileri yoktur, ancak yol arkadaşları vardır. İsa entellektüel biri değildir; eğitimi bile yoktur. Teolog değildir; Tanrı veya dini tartışamaz. Felsefeci tartışır, dindar bir insan ifade eder. Felsefeci tartışır, çünkü bilmez; tartışma yoluyla sonuca varmak ister. Fakat dindar kişi onu bilir. İfade eder, bu bir bildiridir; aynı zamanda onu kanıtlamanın yolu olmadığını da bilir.
Sayfa 60 - Butik YayıneviKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.