A'dan Z'ye Yeni Bilimin Rehberi

Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden?

Danah Zohar

Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden? Gönderileri

Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden? kitaplarını, Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden? sözleri ve alıntılarını, Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden? yazarlarını, Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Moleküler etkileşimler nispeten kısa mesafelidir; buna rağmen SÜPER İLETKENLER ve SÜPER SIVILAR, santimetreler hatta metreler üzerinde astronomik sayıdaki parçacıkların uyumlu davranışını sergiler. Benzeri bir şey canlı sistemlerde de yürürlükte olabilir mi? Örneğin bilinç, beynin tüm bölgelerinde faal olan tekil kuantum durumlarını içeren bir olgu mudur?
Çıplak görüş, düzensiz bir dünya betimlemeyi denemek gibi imkânsızdır. Dünyaya görüş ve düzenleme stratejileri ile geliriz. Algıladığımız kadarıyla "gerçeklik", gelen duyu verileriyle beynin düzenleme stratejilerinin birleşiminden doğan bir yapıdır. Muhtemelen "gördüğümüz" şeyin yarısı, zaten beynimizde işlem stratejileri, görsel anılar, tanıma sistemleri vb. olarak mevcuttur.
Reklam
Her bilim, iyi bir soruyla başlar ve Zihin Bilimleri henüz başlangıç aşamasındadır.
AyrıntıKitabı okudu
Dünyada yunus balıkları zekice davranmakta ve bir dili oluşturduğunu düşündüğümüz 30.000 farklı ses çıkarabilmektedirler; Ama onun şifresini çözmeyi henüz başaramadık. Bu hiç cesaret verici değil.
Sayfa 150 - AyrıntıKitabı okudu
400 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
Kuantum, kaos, evrenin gizemleri, zihinsel süreçler ve daha birçok konular bilimsel yollarla anlatılıyor. Etkileyici ve başarılı bir çalışma. Schrödinger'in kedisi kavramını da böylece öğrenmiş olduk :)
Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden?
Kim Korkar Schrödinger'in Kedisinden?Ian Marshall · Ayrıntı Yayınları · 202022 okunma
Antropik (insansıl) ilke, bizler gibi bilinçli yaratıkların evrene nasıl geldiği konusuyla alakalı bir dizi düşünce demetidir. Bizler varlığımızı, uzun bir "kozmik rastlantılar" zincirine mi borçluyuz yoksa nihai varlığımız bir şekilde "gerekli" miydi? Dört temel kuvvet, evrendeki maddenin ortalama yoğunluğu ve temel parçacıkların kütleleri gibi fiziksel sabitler, neden adeta bizim var olmamız için öylesine hassas ölçüde hazırlanmıştır?
Sayfa 69 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Reklam
Gözlemci, gözlemlediği şeyin bir parçasıdır; gözlem şeyleri değiştirir.
Her iyi bilim soruyla başlar ve zihin bilimleri henüz başlangıç aşamasındadır.
Sayfa 47 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
25 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.