Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Tarihçesi 7. Kitap

Kozmik Tohum

Zecharia Sitchin

Kozmik Tohum Gönderileri

Kozmik Tohum kitaplarını, Kozmik Tohum sözleri ve alıntılarını, Kozmik Tohum yazarlarını, Kozmik Tohum yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ama bizzat doğanın, belirli şartlar altında yaşamın yapı taş­larını, -sadece basit değil karmaşık organik bileşikler- oluştura­bildiğini göstermek başka şeydi; sonuçta ortaya çıkan ama basınç odalarında cansız ve ahi duran bileşiklere yaşam üfleyebilmek başka şeydi. "Yaşam" (her türden) besini özümseyebilme ve çoğalabilme olarak tanımlanır, sadece var olmak şeklinde değil. Ki­tabı Mukaddes'in Tekvin hikayesi bile Dünya üstündeki en kar­maşık varlık, İnsan "kil"den yaratıldığında, ona "yaşam üflemek/ruh üflemek" için ilahi müdahaleye gerek olduğunu kabul eder. Bu olmaksızın, ne kadar dahice yaratılmış olursa olsun, canlı değildi.
Sayfa 148Kitabı okudu
360 syf.
6/10 puan verdi
ÖZELLİKLE İLGİ ALANINIZA GİRMİYORSA YORABİLİR!
Kitap fena değil. Rahatsız edici kısmı, her bulgu Tekvin’den kontrol ediliyor, ardından Sümer tabletleri geliyor. Sanki başka hiç bir yerde doğrulanamaz gibi gerçekleşen anlatım ise bilginin doğruluğu mu yoksa Sitchin’in kendini tatmin ve doğrulama talebi mi diye sizi ikilemde bırakabiliyor. Bir de ilk 162 sayfa anlatımı da sadece kafa karışıklığı. Adeta bunlara dayanabileler okusun haline dönüşüyor. Sonlarda ise bağlantılar net kuruluyor ve anlatılmak istenen ne ise oraya odaklanabiliyor. Tabii ki gene Sümer tabletleri ve Tekvin eşliğinde. Evet ilginç. Okunma nedeni ise bu alanda yer alan (ve bu derece çığır açıcı bilgilerle donatılmış) kaynak kıtlığı.
Kozmik Tohum
Kozmik TohumZecharia Sitchin · Ruh ve Madde Yayınları · 200472 okunma
Reklam
Bizler evrimin en eski hikayesi değil, sadece son birkaç sayfasıyız. Modern bilim de aynı fikirdedir.
Sayfa 159 - Ruh ve Madde
İnsanoğlunun bilgiyi arayışında karşısına çıkan gizemlerin en büyüğü “yaşam”dır.
Sayfa 146
Ay, Dünya için fazla büyüktür; sadece kütlesinin sekizde biri olmakla kalmayıp ayrıca çapının dörtte biridir. Bu ilişki, güneş sisteminin diğer yerlerinde bulunanlara göre tamamen kural dışıdır.
Sayfa 127 - Ruh ve Madde
360 syf.
9/10 puan verdi
·
26 saatte okudu
Zecharia Sitchin. 10 kitaplık dünya tarihi serisiyle herkesi şaşırtmıştı, araştırma ve incelemeleriyle de şaşırtmaya devam ediyor bizleri. Toplam 13 bölümden ayrılan bu yazılar da 12. Gezegen kitabı kadar etkileyeci. Hatta o kitaptan o kadar bahsediliyor ki, iyi ki önce o kitabı okumuşum diye de düşündüm. Şöyle bir bölümlere ve neler içerdiğine de
Kozmik Tohum
Kozmik TohumZecharia Sitchin · Ruh ve Madde Yayınları · 200472 okunma
Reklam
"Kozmik çarpışmalar, Güneş Sisteminin güçlü heykeltıraşlarıdır."
Gezegenlerin doğabilen ve ölebilen canlı varlıklar olarak görülmesi, uzun zaman boyunca ilkel paganizm diye bir kenarda bırakılmıştı. Ama gezegensel sistemle ilgili son yıllardaki keşifler, dünyalarla ilgili olarak "canlı" sözünün sık sık tekrarlandığını ortaya çıkarmıştır. Dünyanın bizzat canlı bir gezegen olduğu, 1970'lerde James E. Lovelock tarafından Gaia Hipotezi ile daha da güçlendirilmiştir. Bu, dünyayı ve onun üstünde evrimleşen yaşamı tek bir organizma olarak gören bir hipotezdir; Dünya, üstünde sadece hayat olan cansız bir küre değildir; kara kütleleri, okyanusları ve atmosferiyle, desteklediği ve desteklendiği flora ve faunasıyla bizzat canlı, tutarlı ve karmaşık bir bedendir. "Dünya'da yaşayan en büyük yaratık", diye yazar Lovelock, "Dünya'nın kendisidir."
Dünya tarihçesi serisi göz gezdirirken 7. kitabın başında geldi
Adem ilk tüp bebek miydi? Havva ilk organ nak­li ameliyatından yararlanan kişi miydi? Sodom ve Gomorra'yı yıkan nükleer fizyon muy­du? Bilgisayar çıktıları 5000 yıl önce mevcut muydu? Bugün ancak derin uzay sondaları ile keşfedebil­diğimiz güneş sistemimizle ilgili bilgileri, kadim halklar ayrıntısıyla ve doğru olarak nasıl tarif edebilmişlerdi?
51 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.