Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur'an En Büyük Mucize

Said Alpsoy

Kur'an En Büyük Mucize Sözleri ve Alıntıları

Kur'an En Büyük Mucize sözleri ve alıntılarını, Kur'an En Büyük Mucize kitap alıntılarını, Kur'an En Büyük Mucize en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Güneş ve Ay Farkı
"Üstünüzde yedi kat sağlam gökyüzü bina ettik. Isı ve parlak ışık veren bir kandil (Güneş) yarattık." (Nebe,12-13) Güneş, Güneş sistemindeki tek ısı ve ışık yayan kaynaktır. Ay ise ancak Güneş'ten alarak yansıttığı ışıkla gecelerimizi aydınlatır. Bu iki gök cisminden birinin "yayıcı", diğerinin "yansıtıcı" özelliğine Kur'an farklı kavramları kullanarak dikkat çekmektedir. Bu iki gök cismi arasındaki "yayıcı", "yansıtıcı" farkının bilinmesinin olanaksız olduğu bir dönemde indirilen Kur'an'da "Ay'ı onların içinde bir nur, Güneş'i de bir kandil (aydınlatıcı ve yakıcı) yapmıştır." (Nur, 16) denilmektedir. "Nur " Arapçada ışığı yansıtan, parlak, hareketsiz olanı, "kandil/sirac" ise sürekli yanan, ısı ve ışık kaynağı olanı ifade etmektedir.
"Şüphesiz bu Kur'an, hak ile batılı ayıran bir sözdür. O bir eğlence ve boş söz değildir."
Sayfa 23 - eser kitapKitabı okudu
Reklam
Güneş ve Ay Farkı
"Üstünüzde yedi kat sağlam gökyüzü bina ettik. Isı ve parlak ışık veren bir kandil (Güneş) yarattık." Nebe 12 13 Güneş güneş sistemindeki tek ısı ve ışık yayan kaynaktır. Ay ise ancak Güneşten alarak yansıttığı ışıkla gecelerimizi aydınlatır. Bu iki gök cisminden birinin 'yayıcı' diğerinin 'yansıtıcı' farkının bilinmesinin olanaksız olduğu bir dönemde indirilen Kuran da, "Ay ı onlar için bir nur, Güneşi de bir kandil yapmıştır" (Nuh 16)denilmektedir. "Nur" Arapçada ışığı yansıtan, parlak, hareketsiz olanı "kandil/sirac" ise, sürekli yanan, ısı ve ışık kaynağı olanı ifade etmektedir.
Seni düşünüp gözleri aydınlanmayan kördür. Senin verdiğin sevinçle sevinmeyen, gerçek huzuru bulamaz. Senin yüceliğine yemin ederim ki Seni Seviyorum ey Rab! Biliyorsun... Habib el Farisi
Hiç o açıdan düşünmemiştim bu ayeti
Miladi ve Hicri Takvim Zaman Farkı "Mağaralarda üçyüz yıl kaldılar. Dokuz da eklediler." Kehf25 Ay ve güneş hesaplarına göre ayrı metodolojilerin ürünü olmaları nedeniyle miladi ve hicri takvimler arasında her yıl 11 günlük bir fark oluşmaktadır. Bu fark Kuran ın bir diğer mucizesidir. Şöyle ki :Kehf ashabının üçyüz miladı yıl boyunca mağarada uyutulduklarını düşünürsek bu sürenin hicri takvimine göre farkı 3300 gündür. 3300 gün gerçekten de 9 yıla tekabül eder. Bu durumda Kehf ashabının hicri takvimine göre 309 yıl uyudukları anlaşılır.
İlginç bir zorlama ama güzel
YARATILIŞIN ALTI GÜNÜ KKozmolojiye göe evren 15-17 milyar yaşındadır. Kuran ise aynı süreden 6 gün olarak söz etmektedir. Bu iki zaman ölçüsü arasında da ilk başta görünmeyen ilginç bir paralellik vardır. Yıl hesabıyla ölçüldüğünde evren 15-17 milyar yıl yaşında çıkmaktadır. Bu süre ara dönemler şeklinde hesaplandığında ise 6 gün ya da 6 ana dönemdir. Kuran ın birçok ayetlerde de vurguladığı zamanın göreliliği dikkate alınarak düşünüldüğünde son derece yerinde olan bu bakış açısını şu şekilde ayrıntılandırabiliriz: Bigbang anında çok küçük hacme sahip olması nedeniyle Ysratılış ı izleyen ilk dönemlerde zaman bugüne göre çok hızlı akmıştır. Bıgbang anındaki saatin evrensel saatin, zaman, akış, katsayısını milyon kere milyon defa yavaşlatmıştır. Evren yaratıldığında, evrensel zamanın akış katsayısı, bugün algılandığı şekliyle, başlangıç anına kıyasla milyon kere milyon kat kadar daha hızlı olmaktaydı. Yani biz dünyada milyon kere milyon dakikayı yaşadığımız esnada, evrensel saat için yalnızca bir dakika geçmiş olur.
17 öğeden 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.