Müslümanlık ve Nurculuk

Turan Dursun

Müslümanlık ve Nurculuk Gönderileri

Müslümanlık ve Nurculuk kitaplarını, Müslümanlık ve Nurculuk sözleri ve alıntılarını, Müslümanlık ve Nurculuk yazarlarını, Müslümanlık ve Nurculuk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
RİSALE-İ NUR BİR TEFSİR MİDİR?
Gerçekte Risale-i Nur bir tefsir değildir. Kur'an-ı Kerim ayetlerinden sadece bazılarını tefsir etmiş, onun da çoğu saçma sapan ve ilmi olmaktan tamamıyla uzak "teviller" biçiminde yapmıştır.
" Risale-i Nur'a itiraz edilemez. Yapılacak bir itiraz, en ulu kişilerden Kutb-u A'zam'dan da gelse aldırış edilmemelidir. "
Reklam
Said-i Nursi, uydurmuş olduğu saçmalıkları; Kur'an'ın tefsiriymiş gibi göstererek, kimleri cennete göndereceğini açıklıyor.
Amacımız, Said-i Nursi'nin kim olduğunu, gerçekte neler yaymaya çalıştığını bu saf Müslümanlara anlatıp onları uyarmaktır. Said-i Nursi, karanlık emellerini gerçekleştirmek için dinimizi alet eden, gerçek dinin temel ilkelerine bile inandığı şüpheli olan, riyakar bir insan olarak yaşamış ve hayatının sonuna kadar bu tutumunu sürdürmüştür.
"İttihad-ı Muhammed-i" fırkasının kurucuları arasında yer alan Nursi , bir ara akıl hastanesine de yatırılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda, bu savaşın amacının halifeliği yaşatmak olduğunu sanarak savaşı desteklemiş, Dürrizade fetvasına karşı Anadolu hareketine katılanları savunmuştur. Ama Ankara'ya gidip de Mustafa Kemal 'le görüşünce, savaşın gerçek amacını anlamış,karanlık emelleri için bu savaştan bir yarar sağlayamayacağını düşünerek harekete karşı çıkmıştır. Ankara'dan ayrılarak Van'a gitmiş ve orada Risale-i Nur adı altında saçmalıklarla dolu kitapçıkları yazmaya başlamıştır. Said-i Nursi, birbirinin tekrarı olan 130 parça risale yazmıştır. Kitapçıklarının Kur'an-ı Kerim derecesinde olduğunu,hatta bazı risalelerinin birçok surelerden daha veciz ve daha anlamlı bulunduğunu iddia etmekten çekinmeyen Said-i Nursi ,1960'ta Urfa'da ölmüştür. Said-i Nursi, çarpık görüşlerini dinimize mal etmek için durmadan çaba harcamış ve bu yolda özellikle iki zümreden yararlanmıştır. Bunlardan biri; saf ve Müslümanlığı gerçek anlamıyla bilmeyen imanlı zümre; öteki de az çok her şeyi kavrayan,bilen fakat menfaatlerini dinin de imanın da üstünde tutanlardan meydana gelen zümredir.
Nurculuk denen akımın ne olduğunu anlamak için üç konu hakkında bilgi sahibi olunması şarttır. Bu üç konudan birincisi: Said-i Nursi. İkincisi: Risale-i Nur. Üçüncüsü: Nur şakirtleri ( Nurcular). Said-i Nursi Kimdir? Said-i Nursi 1873'te Bitlis'in Nurs köyünde doğmuştur. Kısa bir süre, Molla Mehmet Emin adında bir hocada okumuş ve bu adamdan aldığı yarım yamalak bilgilerle kendini erişilmez bir "alim" saymıştır.
Reklam
Önsöz
İşte akıl yolundaki ışık ve dengeyi saptıranlar,bilerek veya bilmeyerek dine en büyük darbeyi indirmeye çalışmışlardır. Kendi çıkarları uğruna koskoca bir din müessesine leke sürmekten çekinmemişlerdir. Nitekim Said-i Nursi de bunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İslam dininin en başta yer verdiği akıl temelinden tamamıyla uzaktır. Risale-i Nur ve Nurculuk hiçbir zaman gerçek din anlayışıyla bağdaşmamıştır,bağdaşamaz da. Bu kitap özellikle saf Müslümanların uyarılmasına yararsa ne mutlu bize. Çalışma bizden başarı Allah'tan.
166 syf.
6/10 puan verdi
Beğenerek okuduğum bir kitap ,bana göre akıcı dili anlaşılır ve özelliklede Dini ve İslamı sömürenlerin kendi kaynakları Risale-i Nur ve Said-i Nursi hakkında doğru ve güzel tespitler yapmış.okunmasını tavsiye ederim.
Müslümanlık ve Nurculuk
Müslümanlık ve NurculukTuran Dursun · Kaynak Yayınları · 201989 okunma
Geri116
168 öğeden 161 ile 168 arasındakiler gösteriliyor.