Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlahi Vahyin Rehberliği

Sözün Gücü

Musa Şimşekçakan

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Pek çok insan, açıkça Allah'ı ya da herhangi bir ayeti inkâr ettiğini söylemez. Ancak Rabb'ine veya onun ayetlerine karşı ilgisi yok denecek kadar azdır. Hatta hiç yoktur. Bu tutum, onlara ihtiyacı olmadığı anlamına gelir ki bu da bir şekilde yalanlamadır.
Sayfa 81
Yaratan Rabb'inin adıyla okumak demek, sadece okumalarına besmele ile başlamak veya bir metni kuru kuruya okumak değildir. "İkra" denilerek kastedilen anlam, tilavet denilen ve hazır olan bir metni okumaktan farklıdır. Buradaki fark, okumanın anlama ve öğrenme çabasıyla birlikte ele alınmasını, ayetlerle hayat arasında bir ilişki kurulmasını gerektirir. Bu ilişki, Allah'ın yaratıcı ve cömert olmasının hayattaki karşılıklarını bulmak anlamına gelir.
Sayfa 58
Reklam
ALAK SURESİ 6.7.8.
Hayır, (buna rağmen) insan gerçekten kendisini her türlü ihtiyacın üstünde gördüğü için haddini aşar. Oysa şüphesiz herkes eninde sonunda Rabb'ine dönecektir.
Sayfa 73
...toplumu yöneten önderlerin neredeyse ilah kabul edildiği bir ortamda sadece Allah'ın vekil tutulması...
Sayfa 161
Tuğyan
"Tuğyan" haddini aşmak, Rabb'ine karşı isyan ederek büyüklenmek veya onu inkâr etmektir.(* 1) Allah'ın varlığına ve birliğine karşı gafletin sebebi olan aşırılıklardan kaynaklanır. İnsanın durduramadığı isteklerinin başkalarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkar. Gerçek bir körlüktür.(* 2)
Sayfa 73 - (*1)Tefsiru't-Taberi, (*2)Razi
Sahip olduğu her şeyle Rabb'ine yönelmek demek, bundan sonraki hayatını iyilik ve güzellik adına insanların kurtuluşuna adamak demektir. Bu adayış, insanın bütün hayatını kapsadığında kazandığı misyon onu dava adamı yapar. İşte hayata anlam katan şey budur. Hayat bir kere anlam kazandığında edinilen amaç uğrunda mücadele etmek de kolaylaşacaktır.
Sayfa 160
Reklam
Hayatı çekilmez kılanlar, "Allah cimridir." diyenlerdir. (*1). Şirk anlayışına göre yeryüzündeki bütün yoksullar Allah'ın cimri olduğunun delili sayılmıştır.(*2) Buna karşılık Müslümanlar yoksulluğu yok ederek tenzih için çırpınırlar. Zira yoksulluğu kadere yüklemek, Allah'a açık bir iftiradır. Çünkü o herkese yetecek kadar nimet yaratmıştır.
Sayfa 71 - (*1)Maide 64.ayet, (*2) Yasin 47.ayet
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.