Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım''

Emin Çölaşan

Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım'' Gönderileri

Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım'' kitaplarını, Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım'' sözleri ve alıntılarını, Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım'' yazarlarını, Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım'' yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Erol Bey (Simavi) ilginç, alçakgönüllü biriydi. Çevresine güvenir, çevresi de çoğunlukla onu aldatırdı. İstanbul'da Marmara Etap Oteli'nde yaşıyordu. Evi orası olmuştu. Otelin yarım katını tutmuş, odaları birleştirmiş, düzenini orada kurmuştu. Birkaç kez sofrasına oturdum. Herhalde İngiltere kraliçesinin sofrası o kalitede olabilirdi.
Sayfa 142Kitabı okudu
... Bir yazı hiçbir zaman ideal biçimini almaz. Onu farklı zamanlarda isterseniz elli kez okuyun, mutlaka bir yerlerini beğenmezsiniz.
Reklam
Türk milletinin herhalde geleneği olsa gerek, birlikte resim çektirirken yanınızdaki tanımadığınız kişi ve kişiler size mutlaka belden veya omuzdan sarılıyor. Siz de sarılmak zorunda kalıyorsunuz. Türkiye'de yaşadığımız şu olaylar nedeniyle bazen de düşünüyorum: "Yav ben binlerce insanla sarmaş dolaş resim çektirdim. Ya bunlardan biri mafya babası, hayalici, kaçakçı, dolandırıcı, aranan karanlık tip vesaire ise!.. Düşünün öyle bir fotoğrafımız piyasaya sürülmüş ve ondan sonra öp babanın elini! Kendini savun!
Biz gazeteciler yazdığımız yazılar, haberler ve söylediğimiz sözler için tazminat ödemeye mahkum olursak parayı kim öder? Gazetecinin çalıştığı yayın kuruluşu öder. Evrensel kuraldır.
Sayfa 154 - Doğan KitapKitabı okudu
Turgut Özal döneminde çok ağır yazılarla ANAP iktidarının ve Özal hanedanının üzerine gittim. Tümü belgeliydi. Türkiye'de hiç alışık olmadığımız olaylar yaşanıyor, ülkeyi yönetenlere gazetecilerin ve medyanın korkunç bir düzeyde yağcılık ve yalakalık yapması o günlerde başlıyordu. Günümüzün tohumları atılmıştı.
Sayfa 96 - Doğan KitapKitabı okudu
Eğer saygı bekliyorsanız, siz de çevrenize ve okurlarınıza saygılı olacaksınız. Kandırmayacaksınız. Yalan yazmayacaksınız.
Sayfa 114 - Doğan KitapKitabı okudu
Reklam
236 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Dikkat spoiler içerir. Yazarın gazetecilik yılları boyunca yaşadığı çoğu komik, bir kısmı da trajikomik anılarının derlemesinden oluşan bir kitap. Patronu Aydın Doğan ile olan tavla muhabbeti, gazeteden arkadaşlarının onu işletmesi, kendisinin de onları işletmesi, kendisine benzeyen Mehmet adında birinin Çölaşan kimliğiyle insanları dolandırması ve en sonunda bulunması, Uzan, Korkmaz Yiğit ve diğer kişilerden gelen transfer teklifleri, çeşitli sebeplerle kendisine açılan davalar, Cindoruk ve Çetin ailesini evine davet edip DYP-SHP koalisyonu kurulmasını sağlaması, çeşitli okurlarından gelen mektuplar ve anıları, Millet partisi başkanı rahmetli Bölükbaşı ile olan hatıraları, NTV'de yaptığı program, Erol Simavi ile olan ilişkileri ve daha niceleri bu kitabın içinde. Ülkenin geçmiş dönemine ait bir panaroma arayanlar için ideal bir kitap.
Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım''
Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım''Emin Çölaşan · Doğan Kitap · 2005150 okunma
236 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Emin Çölaşan yıllardır gazete yazılarını takip ettiğim, kalemini sevdiğim ve her devrin adamı olmayan nadir gazetecilerden. İş hayatında biriktirdiği anılarından oluşan kitap, kavgaları, davaları, dostlukları, basın ve siyasi çevrede yaşadıklarını anlatıyor. Güçlü bir kalem , keyifli bir anlatım.
Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım''
Şu Benim Gazetecilik ''Yaşadıklarım''Emin Çölaşan · Doğan Kitap · 2005150 okunma
Örtülü ödenek dolandırıcısı Selçuk Parsadan bir süre sonra yakalandı, Ağır Cezada yargılandı . 6 yıl 3 ay hapis, 15 milyar para cezası aldı. Net 5 yıl Ankara ve Afyon cezaevlerinde yattı. Afyon cezaevinde vuruldu, ağır yaralandı. Oda arkadaşı öldürüldü. Dolandırıcı örtülü ödenekten para sızdırmış, yargılanıp cezasını çekmişti. Ama dolandırıcıya devletin örtülü ödeneğinden -yasaları çiğneyerek -para kaptıran sorumsuzlar ne yargılandı, ne de en ufak bir ceza aldı! Türkiye 'de işler böyle yürüyordu.
Sayfa 185Kitabı okudu
Gazetecinin kontrol altına alınması nedir? Yazılarına müdahale edilmesidir. Onu yaz, bunu yazma, iktidarı eleştirme direktifleridir. Baskı çoğu zaman vardır. Her iktidar yağcı ve yalaka basın ister. Hiçbiri eleştiriden hoşlanmaz. Medya yöneticileri ve gazeteciler bu baskıya bazen direnir, bazen direnemez. Direnen onuruyla yaşar, direnmeyen onurundan yitirir.
Sayfa 128Kitabı okudu
44 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.