Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanrı Matematikçi mi?

Mario Livio

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bir bilimin kaydettiği ilerleme, matematiğe ne kadar kucak açtığıyla ölçülebilir.
Tanrı doğal sayıları yarattı ve gerisini insana bıraktı
Reklam
Uzun lafın kısası, hayatın anlamını vurgulayan şey daima ölüm, bilgiyi kıymetli kılansa her zaman cehalet olmuştur.
Sayfa 37 - Altın Kitaplar Yayınevi
Hayatın anlamını vurgulayan şey daima ölüm, bilgiyi kıymetli kılansa her zaman cehalet olmuştur.
Ne yapalım Simplicio? Geometrinin insan zekasını keskinleştiren, muhakeme yetisini ve düşünme kabiliyetini mükemmelleştiren en etkin enstrüman olduğunu kabul etmeyelim mi? Öğrencilerinin her şeyden önce iyi bir matematik temeli edinmelerini isteyen Platon(Eflatun) haksız mıydı ?
Evreni yaratan zeki tasarımcı: Allah( cc.)
Tanrının varlığını kanıtlamaya çalışan felsefi argümanlar, genellikle iki başlık altında toplanir: kozmolojik ve teleolojik.... Benim şahsi fikrim ise daima şudur: bu teoriler ateistleri ikna etmekten uzaktır, inançlı insanların ise zaten onlara ihtiyaci yoktur.
Reklam
Kaynaşmış ve kapalı bir topluluk olan Pisagorcuların yaşam tarzı, vejetaryenlik üzerine kuruluydu. Ruhun ölümsüz olduğuna ve bir bedenden diğerine geçtiğine inanıyorlardı ve bu öğretinin de etkisiyle, kesinlikle et yemiyorlardı- işin ilginç yanı fasülye yemek konusunda da gizemli bir yasak koymuşlardı. Fasülye yasağı hakkında ileri sürülmüş birkaç açıklama vardır: Fasülyelerin genital organlara benzemesi, ya da fasülye yemenin canlı bir ruhu yemekle eş tutulması gibiydi. Sonuncu yorum, fasülye yedikten sonra meydana gelen gaz çıkarma olayının sönen bir nefesin kanıtı gibi görülmesiyle ilgiliydi. Aptallar İçin Felsefe adlı kitapta Pisagor felsefesi şöyle özetlenmiştir: “Her şey numaralardan ibarettir ve fasülye yemeyin, çünkü size numara yapar.”
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.