Tarih Tıbbı Konuşturdu 2

Talha Uğurluel

Tarih Tıbbı Konuşturdu 2 Gönderileri

Tarih Tıbbı Konuşturdu 2 kitaplarını, Tarih Tıbbı Konuşturdu 2 sözleri ve alıntılarını, Tarih Tıbbı Konuşturdu 2 yazarlarını, Tarih Tıbbı Konuşturdu 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Verem hastalığı ve Avrupa Ortaçağı
Verem tedavisinde taze insan kanı içmenin, şifa olacağı kanısı yaygınlaşmıştır ki o dönemde İspanya'nın Endülüs bölgesinde kaçırılan 8 yaşındaki çocuğun koltuk altlarından alınan kanın, bölgenin en zenginlerinden verem hastası bir adama satıldığı kayıtlara geçmiştir...
Sayfa 90 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Padişahların Zehirlenmeye Karşı Önlemi
Bugün Topkapı Sarayı mutfaklarında uçuk yeşil renkte bir takım kaplar bulunmaktadır. Çin'de imal edilmiş seledonlar olarak bilinen bu kapların, bazıları öyle özelliklere sahiptir ki içinde zehirli bir yemek olsa tabak, ya kırılıyor ya da boyası atıyordu. Böylece padişahı kimse zehirleyemiyordu.
Sayfa 68 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Zehir ve Ortaçağ
Orta Çağ Avrupa'sında aristokrasi içindeki kavgalarda zehirleme çok kullanılan bir yöntem haline gelmiştir. İtalya'nın Borjiyaları; düşmanlarına karşı hazırladıkları özel zehirlerle meşhur olmuş bir ailedir.
Sayfa 60 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
İlaç ile zehir arasında belirleyici olan şey dozdur, yani ilaç, tedavi edici dozların üzerinde alındığında zehir etkisi gösterebilir.
Sayfa 70
Dost gibi görünen düşmanların elinden zehirlenen ne çok insan vardır tarih sayfaları arasında.
Sayfa 63
Dünya'nın ilk Apartmanları
Ad Kavmi; bugün Yemen topraklarında bulunan, Hadramut- Şibam ismiyle adlandırılan bir bölgenin insanlarıydılar. Yüksek binalar yaparlardı ve bu ihtişamlı yapılarla övünürlerdi. Bugün hâlâ o bölgelerde dünyanın ilk gökdelenleri olarak adlandırılan, bu dev kerpiç apartmanlar durmaktadır.
Sayfa 11 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İslam Tarihi'nin önemli seferlerinden biri olan Tebük'te İslam ordusu, Salih (as)'in kavminin topraklarından geçmekteydi. Burada konaklanmış, zamanında Semudluların kullandıkları kuyulardan su çekilmiş ve bunlar kullanılmak istenmişti. Peygamber Efendimiz (ص) buna razı olmadı ve bu kuyulardan su kullanmamalarını istedi. Hatta bu suyu kullanarak yoğrulan hamurlar bile insanlara yedirilmeyip develere verildi.
İşin ilginç yanı, Salih peygamberin kavminden olup da o gün memleketlerinde olmayanlar da vardı. Hepsi bulundukları yerler de aynı akıbete uğradılar. Ancak biri müstesna Ebu Rigal adındaki adam o günlerde Mekke'deydi. Harem sınırları içinde bulunması dolayısıyla azap ona ulaşamadı. Ne zaman ki bu sınırdan çıktı. Gökten gelen bir taşla oracıkta hayatı sona erdi
Sayfa 19
230 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.