Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye'nin Yakın Tarihi

İlber Ortaylı

Türkiye'nin Yakın Tarihi Gönderileri

Türkiye'nin Yakın Tarihi kitaplarını, Türkiye'nin Yakın Tarihi sözleri ve alıntılarını, Türkiye'nin Yakın Tarihi yazarlarını, Türkiye'nin Yakın Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kanuni Sultan Süleyman sadece bir mareşal değildi, toplum hayatına müdahale etmeyi bilen usta bir kültür siyasetçisiydi.
O günden bu yana Türkiye anayasaları boyuna yenileniyor. Yenilenmeyen politikanın örgütlenme biçimi ve eğitimidir. Türkiye’nin hekimlerinin niteliği değişti, mühendislerinki değişti, işletmecileri, iktisatçıları, bir ölçüde sosyal bilimcileri değişti; ama siyaset kadrolarında mükemmelleşme olduğunu söylemek zor. Çünkü siyasi partiler uzun ömürlü olmadıkları gibi kadrolarını batılı partiler gibi yetiştiren örgütlenme ve eğitimden uzaklar. Sorun, ülkeyi yönetecek seçkinler grubunun yapısında yatıyor.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Sanılıyordu ki çürüyen imparatorluk sadece Osmanlıdır. Oysa Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yeryüzündeki hiçbir kavim başka bir imparatorluğun bayrağı altında sakin ve uyumlu unsurlar olarak yaşamak niyetinde değildi.
Sayfa 69 - Timaş yayınlarıKitabı okudu
30 Ağustos uzun bir devlet ve askerlik geleneğinin Balkanlar karşısındaki çağdaş zaferidir.
Sayfa 66 - Timaş yayınlarıKitabı okudu
Kanuni Sultan Süleyman sadece bir mareşal değildi, toplum hayatına müdahale etmeyi bilen usta bir kültür siyasetçisiydi.
Sayfa 65 - Timaş yayınlarıKitabı okudu
1950ler DEĞİŞEN TÜRKİYE
O dönemin Türkiye'sinin garip motiflerinden birini anlatayım; yaşamını Ankara'da sürdürmeye mecbur olan bir Üsküdarlı yaşlı teyzenin, ağaca kayısı yemek için çıkmış Çorumlulara bakıp 'Türkler ağaca çıkmış' dediğini hatırlıyorum.
Reklam
İki Asırlık Anayasa Tecrübemiz
Türkiye'de Britanya tipi bir parlamentarizm mümkün olabilir miydi? Cevabı tarih verdi: Hayır... İki asırlık anayasal tecrübelerimizi küçümsemeye kimsenin hakkı yoktur ama herkesin yolu kendine göredir
Birinci Cihan Harbi içinde, muhtelif milletlerin orduları kendilerine has tutumlarıyla ortaya çıktı. "Centilmen savaşçılar" diye bir mefhum kullanılır oldu. Savaşı adam gibi yapan, karşısındakinin kendi gibi savaşçı olduğunu unutmayan askerlerden kurulu ordular vardı. Yüzbaşı David Fallon'un, Çanakkale Savaşı'nı anlatan "The Big Fight/ Büyük Kavga" adlı kitabını okuduğumuzda bunları görüyoruz. Yüzbaşı Fallon Almanları gaddar, fırsatçı askerler olarak niteliyor. Buna karşılık Türkler için "Bir şeytan gibi savaşır ama centilmendir, aciz olana saldırmaz ve dokunmaz" diyor.
240 syf.
10/10 puan verdi
Muhteşem bir kitaptı .İlber Ortaylı'nın kalemine sağlık .O kadar sade ve kendine özgün yazıyor ki kitap bir tarih kitabı olmasına rağmen beni okumayı bırakma diyor başladınız mı bir solukta bitirebileceğiniz nitelikte bir tarih kitabı. İyi okumalar 1k:)
Türkiye'nin Yakın Tarihi
Türkiye'nin Yakın Tarihiİlber Ortaylı · Timaş Yayınları · 20174,278 okunma
1877 Mebuslar Meclisi'nin üçte biri gayrimüslim üyelerden oluşuyordu. Bu 19. yüzyıl için bir devrimdir. Hiçbir ülkede hakim dinin dışındakilere bu kadar yüksek bir temsil hakkı verilmemişti.
Sayfa 16 - Timaş yayınlarıKitabı okudu
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.