Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yonca

Hayat kaynağının suyu karanlıktadır. Gün olur kavuşur aydınlığa. Başından felaket gitmeyen adam! Sakınma üzülme. Allah’ın çok gizli lütufları var. İşlerin düzelmedi diye Üzülme her geçen güne. Unutma! Sabır acıdır ama meyvesi Çok tatlı olur.”
Reklam
Bilgeye sormuşlar: “İnsan nasıl sabreder?” Cevap vermiş bilge: “Unutursun ve sabredersin. Bu en güzel olanıdır. Kabul edersin, sabredersin. Bu en doğrusudur. Vazgeçersin, sabredersin. Bu ise en zorudur. Son olarak da işini Allah’a havale eder, sabredersin. İşte bu, en yüce olanıdır.”
Her gün bir sayfa yazmak kolaydır, yüzlerce sayfa zor; yüz adım atmak kolaydır, onlarca kilometreyi tek seferde yürümek zor. Unutmayın, sabır göstermek “boyun eğmek” değildir. “Sabır” ilk adımını attığınız o serüvene saygı göstermektir. Sabredin ve bırakın kitap kendisini yazsın.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Nikos Kazancakis’in Zorba adlı eserinden bir alıntı yapmakta fayda var: “Bir zamanlar diyordum ki: Bu Türk’tür, bu Bulgar’dır, bu Yunanlıdır. Ben vatan için öyle şeyler yaptım ki patron tüylerin ürperir; adam kestim, çaldım, köyler yaktım, kadınların ırzına geçtim, evler yağma ettim. Neden? Çünkü bunlar Bulgar’mış, ya da bilmem neymiş. Şimdi kendi kendime sık sık şöyle diyorum, hay kahrolasıca herif, hay yok olası aptal! Yani akıllandım, artık insanlara bakıp şöyle demekteyim: Bu iyi adamdır, bu kötü adamdır. İster Bulgar olsun, ister Rum, isterse Türk. Hepsi bir benim için. Şimdi iyi mi kötü mü, yalnız ona bakıyorum. Ve ekmek çarpsın ki, ihtiyarladıkça buna da bakmamaya başladım. Ulan ister iyi ister kötü olsun be. Hepsine acıyorum işte. Boş versem bile bir insan gördüm mü içim cız ediyor. Nah diyorum bu fakir de yiyor, içiyor, seviyor, korkuyor, o da kıkırdayacak ve dümdüz toprağa uzanacak, onu da kurtlar yiyecek. Hey zavallı hey! Hepimiz kardeşiz be. Hepimiz kurtların yiyeceği etiz...”
Bir peygamber ahlakı: “Kötülüğe iyilikle karşılık vermek.”
Reklam
“Hayatı kaybetmekten daha acı bir şey vardır: Yaşamın anlamını kaybetmek. ” Seneca
“Allah, dost olarak yeter.” Nisa 45 “Allah, yardımcı olarak da yeter.” Nisa 45
“Zerzevatçı bağırır, sarraf bağırmaz Eskici bağırır, antikacı bağırmaz Söyleyecek sözü, fikri değerli olan bağırmaz Bağıran düşünemez, düşünmeyen kavga eder..." Mevlana
"En önemli insan, kimin yanındaysan odur. Unutma dünyanı güzelleştiren insan, her zaman için senin yanında olacaktır. Sadece görmesini bil. Karşılık bekleme, tanımaya çalışma. Sadece inan, yardım et, tanımadan güven ve mutlaka ama mutlaka sev. Çıkarsız sev."
"Tek önemli vakit var; o da “şimdidir”, içinde bulunduğunuz an. Çünkü sen şimdinin bir parçasısm. Çünkü ancak o zaman elinden bir şey gelebilir. Gelecekle ilgili planlardan kurtul, geçmişin pişmanlıklarını da bir kenara bırak. Arayıştan vazgeç. Anı yaşa, onu kabullen. İşte o zaman var olabilirsin."
Reklam
“Kanunlara dayanan adli muhakemelerden daha büyük bir muhakeme vardır ki bu da her kişinin kendi vicdanıdır. ” Mahatma Gandi
Farabi’ye sormuşlar: “Lafı uzatanlara ne yapmak lazım?” diye. O da şöyle demiş: “Uzun konuşanı kısa dinlemeli.” Dervişe sormuşlar: “En zor olan nedir?” “Sözdür” demiş. “Anlatması da zor, anlaması da.” Anonim
“İnsan kendine bir cevap olmak için yaşar” der Sezai Karakoç. Ve ekler: “Ama cevap için önce soruyu, alın yazısının tahtasına yazacak güç ve cesareti kendinde bulabilecek midir insan?”
Yonca
@kitaplarlabaslayanyolculuk·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Peki Ya Şimdi?
Peki Ya Şimdi?Pucca
7.5/10 · 1.344 okunma
2.007 öğeden 1.966 ile 1.980 arasındakiler gösteriliyor.