Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Galip Erdem
“Özellikle toplumsal-siyasal meselelerde doğru düşünmek ancak Türk gibi düşünmekle mümkündür. Türk gibi düşünebilmek için de Türk’ü sevmek ve Türk tarih şuuruna sahip olmak gerekir. İşte bu yüzden, Galip Erdem’de, Türk milliyetçiliği ile ilgili her sorunun cevabı vardı.”
Sayfa 90
“Cesaretinin tek kaynağı millet sevgisi, tarih şuuru ve bilhassa Türk gibi düşünebilme alışkanlığıdır.”
Sayfa 89
Reklam
“Galip Erdem’in, milliyetçilik de dahil, düşüncelerinin hep eyleme dönük olduğunu, insanın kişiliğine yansımayan, eylemlerini yönlendirmeyen fikirlerin boş, inançların sahtekarlık olduğunu düşündüğünü ısrarla belirtmeliyiz.”
Sayfa 83
Galip Erdem:
“Ölen yakınlarımızın mezarı başında söz veririz; seni asla unutmayacağız vs. diye. İlk günlerin acısı içinde duygu ve düşüncelerimizde samimi olduğumuzdan, gidenin hiç unutulmayacağına inancımızdan şüphe edilmez. Ama, çok geçmeden insanoğlunun yapısındaki zayıflık kendini gösterir; dertlerimize, işlerimize dalarız ve gideni unuturuz. Bu kaidenin benim bildiğim pek az istinası vardır.”
Sayfa 77
“Asıl noksanımız yeterince sevmesini öğrenememiş olmamızdır.”
İsmet İnönü:
“Şartlar tamam olunca ihtilal meşru olur.”
Sayfa 61
Reklam
"İnsan çox vaxt başqalarından gəldiyini düşündüyü sıxıntıları özü yaradır. Başqasının boğazımızdan yapışdığını düşündüyümüzdə, əslində, öz boğazımızı özümüz sıxırıq, ya da boğazımızın sıxılması üçüm əlimizdən gələni edirik. Başqalarından gəldiyini düşündüyümüz bəlaları özümüz öz başımıza gətiririk".
... Həmişə belədir: eyni hadisəni yaşayırıq, ancaq o hadisə birimizin bioqrafiyasına daxil olur, birimizinkinə isə daxil olmur.
262 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Son zamanlarda okuduğum hatıratlardan belki de en iyisi budur. Gerek üslup gerekse olay örgüsü olarak gerçekten çok akıcı. Ziya Yergök gibi değerli askerlerimizin anılarını daha çok okumak ,Osmanlı Devleti'nin son zamanlarındaki aciziyeti anlamaya ve kurtuluş mücadelemizin nasıl bir mucize olduğunu kavramaya yardımcı olacaktır.
Sarıkamış'tan Esarete (1915-1920)
Sarıkamış'tan Esarete (1915-1920)Sami Önal · Remzi Kitabevi · 20079 okunma
Kendisinden gelen mektuplarda beni üzmemek için halinden bahsetmiyordu. Her şeyi benden saklıyordu. Meğer ne tehlikeler atlatmış, neler geçirmiş? Bütün bunları bana sonradan anlattı.
589 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.