Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Bir bilgisayar gibi programlandığımızın farkına varmalıyız. Ve bu bilgisayarlar düşünmektein insana geride bırakacaktır.
Sayfa 11 - Ganj
Reklam
336 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Merhabalar Kitap meraklısına ve merak oluşturacak herkese bir bakış açısı sunmakta. Son 5-6 senenin güncelliğini de düşündüğünüz zaman bir Çığır gibi ilerlemiş yapay zekayı görebilirsiniz. İlk basım 2018
Robotların Yükselişi
Robotların YükselişiMartin Ford · Kronik Kitap · 2018557 okunma
Neuralink
Bilimsel gelişmeler çok başka bir seviyede gelişiyor.
Yapay zeka gittikçe daha fazla enerji tüketiyor
Yapay zeka artık bir çok alanda karşımıza çıkıyor. Bilgiyi toplayarak analiz eden, değerlendiren ve makine öğrenmesiyle sürekli gelişen yapay zekaya sahip sistemler çok fazla veriyle çalışıyor. Verileri işlemek, depolamak ve sıkıştırmak smacıyla da on binlerce çip bulunan dev veri merkezleri kullanılıyor. Bu oldukça büyük bir karbon ayak izine sahip bir süreç. Yapay zeka endüstrisinin bu hızla büyümesi 2030 yılına kadar dünyadaki elektriğin nerdeyse % 3.5’ini kullanabileceği düşünülüyor.
Sayfa 6 - TÜBİTAK yayınlarıKitabı okudu
Yerime geç yapay zekâ
“Ben yapay zekâ olsaydım” Diye düşünmek istiyorum. Bir günümü, bir mevsimi nasıl yaşardım?
Reklam
Dahiyane.
Ağdaki tüm kullanıcıların sahip olduğu Blokzincir verisinin birbiriyle aynı olması ise şu şekilde sağlanmaktadır: Ağdaki kullanıcıların önüne farklı iki tane zincir gelirse (bu durum sıklıkla olabilir), bilgisayar hangi zincir daha uzun ise onu kabul edip kullanacaktır. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz kötü niyetli kişinin geçmiş bir blokta yaptığı değişiklik devamındaki blokları geçersiz kılacağından zincirin boyu kısalmış olacaktır. Bu da değiştirilmiş zincirin sistemde kabul görmemesine, reddedilmesine sebep olacaktır.
Yerli ve milli diye lanse edilen Linux tabanlı işletim sistemimiz GİBUX. Videolara biraz baktım Linux tabanlı Windows XP gibi olmuş. Ben sevmedim. Keşke Pardüs'ten devam edilseydi. shiftdelete.net/turkiye-yerli-m...
Bilgi Teknolojileri...
Dijital dünya, internet ve yapay zeka; amaçlarından saptırılmaya ve kendileri denetlenemeyen fakat denetleyebilen güçlerin hizmetine girmeye teşne araçlardır. (Diğer taraftan) sahip olduğumuz her teknik, maneviyatımızdan doğan sosyal, siyasi ve etik meselelere bizi yabancılaştırabilir.
İnternet ortamındaki bilgi kirliliği artıyor; yapay zeka influencerlar ortaya çıkmaya başlıyor. Yapay zeka içerikler, metinler, videolar, resimler, insanlar.. İnternette gördüğünüz her bilgiye inanmayın ve zihin sağlığınızı korumak için bol bol kitap okuyun..
Reklam
Işıkla çalışan, heklenemez çip geliştirmişler habere göre. Vallah insan evladının eline bekâr gelen dul çıkıyor. Hiç güvenmeyin bence. Milletin elinde olsa ışığı hekler. shiftdelete.net/isikla-calisan-...
Gerçekten ilerledik mi yoksa tam tersi mi oldu, diye sorgulamadan edemiyordum.
Sayfa 208
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.