Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bekir Eroğlu

Bekir Eroğlu
@lastfw
Unutmɑyɑlım ki cesur bir kez, korkɑk bin kez ölür. Önemli olɑn, insɑnın böyle bir toplumdɑ “mezɑr …tɑşı” gibi susmɑmɑsıdır. Okuduğum kitap sayısı sadece gözükmesini istediğim kadarıdır :)
Öğrenci
Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği
Antalya
Aksaray
39 okur puanı
Şubat 2015 tarihinde katıldı
“Yeri gelmişken, ne olur ne olmaz diye, burada bir Türk Atasözünü aktaracağım: “Eğer hedefine doğru giderken yolda durup sana havlayan her köpeğe taş fırlatırsan hiçbir zaman hedefine varamazsın.” Kendimi vaatlerle bağlamayı sevmesem de günlüğümde elimden geldiğince bu bilge söze uyacağım.
Reklam
Tehlike geçince, Tanrı unutulur. Thomas Fuller
İnsanların çoğu onu yapıyor diye , Yanlış - yanlış olmaktan çıkmaz . Lev Tolstoy

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ahmed Arif
Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı bir dünyada size hangi şiiri yazayım.
Cahit Zarifoğlu
Ben bu çağdan nefret ettim etimle , kemiğimle nefret ettim ...
Reklam
Türkiye Cumhuriyeti’nin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün Batı, teknikte bir üstünlük gösteriyorsa ey Türk Çocuğu, o kabahat senin değil; senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Türk Milleti; Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik mevkiine konduğu vakit, Türk milleti yükselecektir. Mustafa Kemal ATATÜRK (1881 - …) ….. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun..
Çocuktum. Anneme, “ağaca çıkacağım, yardım et” dedim, “Başkasının çıkardığı yerden inemezsin, düşersin” dedi. Bunu hiç unutmadım ... Ne kadar doğru olduğunu büyüyünce anladım ..." Ali Şeriati
Anna Pavlovna, “Bu azapla,” dedi, “insan nasıl iyi olabilir ? Bu devirde duygusu olan bir insanın rahat etmesi mümkün mü ?
Ne derlerse desinler, biz kalbimizin ve kafamızın doğru bulduğu şeyleri etrafın ne dediğine bakmadan yapmalıyız. Sabahattin Ali..
Tolstoy’un "İnsan Ne İle Yaşar" adlı kitabında, çiftçi Pahom’un hazin ve ibretlik öyküsü yer alır. Sıradan kendi halinde bir çiftçi olan Pahom, daha zengin bir hayatın hayalini kurmaktadır. Uzak bir yerlerde, cömert bir reisin karşılıksız toprak verdiğini duyunca, daha çok toprak elde etmek için reise gidip talebini iletir. Gerçekten de Reis herkese istediği kadar toprak veren cömert biridir. Pahom’a “Sabah güneşin doğuşundan batışına kadar katettiğin bütün yerler senin fakat güneş batmadan yeniden başladığın yere dönmen lazım.” der. “Yoksa bütün hakkını kaybedersin.” Pahom güneşin doğuşuyla beraber başlar yürümeye. Tarlalar, bağlar, bahçeler geçer. Tam geri dönecekken gördüğü sulak bir araziyi es geçemez. Şu bağ, bu bahçe derken bakar ki güneşin batmasına az kalmış. Koşar, koşar, ama kesilir takâti. Halsiz adımlarla yürümeye devam ederken, Pahom’un burnundan kanlar damlamaya başlar. Tam başladığı noktaya yaklaşmışken, bir an yığılır yere ve bir daha kalkamaz… Reis olanları izlemektedir. Çok kereler şahit olduğu olay yeniden vuku bulmuştur. Adamlarına bir mezar kazdırır. Pahom’u bu mezara gömerler. Reis Pahom’un mezarının başında durur şöyle der: “Bir insana işte bu kadar toprak yeter!” Mütemadiyen biriktirmek istiyoruz. Yiyemeyeceğimiz kadar erzak, giyemeyeceğimiz kadar kıyafet, kullanamayacağımız kadar eşya, oturamayacağımız kadar ev… Gözlerimiz midelerimizden, arzularımız ihtiyaçlarımızdan daha büyük…!
Reklam
Dün komşumuz açlıktan öldü, Bu gün cenazesinde kurban kestiler… Ali Şeriati
266 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.