Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

kivancsemirli

kivancsemirli
@metalslaves
Sembollerin Denetimi
"Yükselmiş olan biri yüksek konumunun sembollerini arar; değer kaybına uğrayan biri alçalmanın sembollerini arar."
Sayfa 242 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
Reklam
Sembollerin Denetimi
"Yeni bir toplumsal durumda yaşadığını fark eden herkes, şimdiye dek gördüğümüz her şeyin mantığına uygun olarak, eski ortamında kullandığı kozmolojinin artık işlemediğini görür."
Sayfa 238 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
Kişilerüstü Kurallar
"Kimlik ve benliğin değeriyle ilgili sorunlar, başarının dışavurumları dışında çözülebilir değildir."
Sayfa 222 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Sınırlı küçük topluluklara özgü felsefi bakış açısındaki benzerliğe dikkat çektik. Bu bir metafizik düalizm formu olarak betimlenebilir. Çünkü onun biri iyi diğeri kötü olan iki insanlık türü doktrini ve bazı insanların kötülüğünün kozmik kötülük güçleriyle birleştirilmesi, tarihçilerin tartıştığı, düalist denilen dinlerin bazılarıyla temelde benzerlik taşır. "
Sayfa 196 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
Reklam
"Modern sanayi toplumundaki bizlerle küçük ölçekli ilkel toplumdaki onlar arasında yatan en büyük farklılık, geri besleme kaybıdır. Bireyin üzerindeki baskılar onun tepkisiyle değiştirilemez. Endüstriyel sistem hakkında hava durumundan daha fazla tartışılacak ve açıklanacak bir şey yoktur. En güçlü toplumsal denetimler kişisel modda uygulanmaz. "
Sayfa 185 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
"Toplumsal kısıtlamalar ne kadar zayıfsa bedensel ayrılma o nispette onaylanır ve topluluğa iyicil bir güç aktarmak için tamamlayıcı nitelikteki merkezi bir ritüel olarak görülür. Toplumsal baskılar ne kadar güçlüyse, ritüldeki ve günahın tanımındaki büyüsellik o nispette artar. "
Sayfa 179 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
Test Çalışmaları
"(...) tâbiiyet durumunda olan herkes kendi periferi kategorisini inşa eder."
Sayfa 163 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
İki Beden
"Toplumsal durumda hakimiyet her ne zaman çökme eğiliminde olursa, şaka doğal ve zorunlu bir ifade halini alır çünkü şakanın yapısı durumun yapısına paraleldir."
Sayfa 156 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
İki Beden
"Toplumsal beden, fiziksel bedenin algılama şeklini kısıtlar. Toplumsal kategoriler aracılığıyla bilinen ve bu kategoriler tarafından daima değişikliğe uğratılan bedene ilişkin fiziksel deneyim, belirli bir toplum anlayışını ayakta tutar."
Sayfa 133 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
Reklam
Kafes ve Grup
"Kişilerin hükmettiği bir kozmos ile nesnelerin hükmettiği bir kozmos arasındaki esas farklılık, denetleyicilere ahlaki baskı yapmanın imkansız oluşudur."
Sayfa 130 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
Kafes ve Grup
"Güçlü kafes ve güçlü grup otoriteye ve onun sembollerine ilişkin rutinleşmiş bir saygıya; cezalandırıcı, ahlaki bir evrene yönelik inanca ve yetersiz bulunup reddedilenlerden oluşan bir kategoriye yol açar."
Sayfa 125 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
"(...) sembolik ifade olmaksızın örgütlenmenin olabileceğini sanmak bir yanılsamadır. Böyle anında ve aracısız iletişim, peygamberlere özgü eski bir rüyadır."
Sayfa 109 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
"Ritüel formlarını, konuşma formları gibi toplumsal ilişkilerin içinde oluşan, seçimleri ve vurgularıyla toplumsal davranış üzerinde kısıtlayıcı bir etki yaratan kültür aktarıcıları olarak ele alabilirsek, bu yaklaşım dini davranışları anlamamıza yardımcı olacaktır. "
Sayfa 74 - İthaki Yayınları, Çeviren: Yavuz AloganKitabı okudu
"içinde bütün yoğunluğuyla bir anlam ve değer bulan insan bile senin dışında, bütün insanlar senin dışında!"
64 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.