bir insanı unutmak zorunda kaldın mı hiç Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatindan sonsuza kadar çikartmak zorunda kaldin mi hiç? Hani ölmüs gibi, hani uzatsan da elini tutamayacagini bilmek gibi, her an kapindan içeri gülümseyerek girecegini bekleyip ama aslinda hiç gelemeyecegini de bilmen gibi. Ne zor sey degil mi
Reklam
*~●。。。2 kere 2'ye farklı bir sonuç ararsın. Kendine yeni bir formül kurarsın. Pi'yi 3 alırsın. X'i yalnız bırakırsın. Limitin nereye gittiğine aldırmazsın. Ama hesabı bir türlü tutturamazsın.
Sayfa 36 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
İnsanlar ancak bitişi yaşadıklarında görebiliyorlardı yaşadıkları şeyin başlangıcını
Moğollar Cengiz Han liderliğinde yükselince Türklere ait Ergenekon Efsanesi'ni almışlardır. Daha doğrusu Reşideddin, Türk geleneğini de iyi bildiği için onu anlatmaya çalışmıştır. Ayrıca Gök Türklerin fetret devrinde geçen bir olay da açıkça Ergenekon olayı anlatılmıştır. Buna göre Gök Türklerden bir bey Ch'e-pi, Sir Tarduşlardan çekindiği için Altay Dağlarına kaçmış orada her tarafı dağlarla çevrili bir yere sığınmış; daha sonra güçlenerek bulunduğu yerden çıkmıştı.
Sayfa 179 - Yeditepe YayıneviKitabı okudu
Reklam
Gök Türk Devleti'ni kuran kabilenin adı A-shih-na (Türkçe okunuşu Aşına) idi. Devlet bağımsızlıklarını kazanıp kurulduktan sonra 941 yılında tarih sahnesinden silinene kadar bu kabileden çıkan beyler tarafından yönetilmiştir. Bu arada ünlü vezir Tonyukuk da A-shih-na kabilesine mensuptur. 620'lerde tarih sahnesinde görülen adı geçen kabile II. Gök Türk Devleti'nin kuruluşunda büyük katkı sağlamıştır. Ancak Tonyukuk'tan sonra (725 dolayları) kendilerinden haber alınamamaktadır. Dolayısıyla A-shih-na boyu yönetici olarak tektir. Zaten kökenleriyle ilgili rivayette de karizmatik olarak anlatılmakta ve başkanlığı bu ailenin hakkıyla aldıklarına işaret edilmektedir. İşte bu hâlde 542 yılında tarih sahnesinde kesin olarak görünen ve 545 yılında Çin'deki Bah Wei Devleti tarafından resmen tanınan Gök Türkler, bağımsızlıklarını kazanabilecek güce ancak Töles boylarını bağladıktan sonra kavuşabilmiştir. Çünkü bundan önce doğudaki Hsien-pi asıllı Juan-juanlara vassal olarak bağlı yaşıyorlardı ve Altay Dağlarının güney eteklerinden demir çıkarıyorlardı. Töleslerin Juan-juanlara saldırısını önleyen Gök Türkler, onların 50 bin ailesini (bazı kaynaklarda 50 bin kişi veya 50 bin aile) bağladıktan sonra güçleri artmış; arkasından bağımsızlığa giden süreç başlamıştır.
Sayfa 45 - Yeditepe YayıneviKitabı okudu
Kişi kendi ağırlığını, asla başkasına bırakmadığı için kişiydi, bırakırsa kişiliksizdi.
Kendisiyle savaşmayan insan anlamlanamaz.
İnsanın en büyük savaşı kendisiyle olandır, bunu anladığında bir çok şey daha kolay gelir.
Reklam
Korumak için savaştıkların tarafından yalnız bırakılmak en büyük acıydı.
"Hırs, dikat dağıtma, çirkinleştirme ve alaycılık aritmetiğin farklı dallarıdır." Lewis Carrol
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.