En ünlü Masonlar
Salvador Allende, Emmanuel Arago, XIV. Benoit (Papa), Louis Blanc, Jerome Bonaparte, Josephine Bonaparte, Ferdinand Brunswick (Brunswick Dükü), Marcel Cachin (FKP kurucu- larından), Casanova De Seingalt (Ünlü Venedikli Serüvenci), X. Charles (Fransa Kralı), Winston Churchill, Antoine Condercet (matematikçi), Georges Jacques Danton, Denis Diderot, VII. Edouard, Felix Faure (Fransa Cumhurbaşkanı), Benjamin Franklin, Guiseppe Garibaldi, Claude Adrien Helvetius, Rud- yard Kipling, Eliphas Le VI (Okültist), Franz Lisztjean, Paul M. Arat, Charles De Secondat Montesqieu, Montgolfier Kardeşler, Eugene Pottier (Enternasyonal'in yazarı), Pierre Joseph Proudhon, Franklin D. Roosevelt, Marquis De Sade, Walter Scott, Mark Twain, François Voltaire, George Washington.
Sayfa 233 - Destek yayınları 12. BaskıKitabı okudu
Çalışarak yaşamak benim derdim, olmuyorsa savaşarak ölürüm.
Reklam
bütün toplumsal sistemimiz hukuka aykırıdır.
Toprağın kirası kime düşer? Tabii ki toprağı üretene. Toprak kimin eseridir? Tanrı’nın. Öyleyse mülk sahipleri çekilip gitsin!
Tanrı yeryüzüne insan türüne bahşetti: peki bana neden bir pay düşmedi? Tanrı doğayı ayaklarımın altına serdi, ama benim basımı sokacak yerim yok!
Sözlerinde ve davranışlarında dolambaca başvuran insanlardan hiç mi hiç hazzetmem.
Reklam
Vaftizci Yahya ve İsa asırlar öncesinden “reform, reform!“ Diye haykırıyorlardı; 50 yıl kadar önce dedelerimiz “reform, reform!“ Diye haykırıyordu ve bizler de daha uzun zaman “reform, reform!“ Diye haykıracağız
Ahlak yasalarına dair bilgimiz yanlışsa, ne kadar iyiliğimizi istesek de kendi kötülüğümüzü yaratacağımız aşikardır.
" Keşke senin aynan olsam ne olurdu! O zaman seni her gün görürdüm. Keşke senin manton olsam ne olurdu! Her zaman beni giyinirdin. Keşke senin kemerin olsam ne olurdu! Her gün her zaman beline dolanırdım, beni kuşanırdın "
İktisat Üzerine
Fakat, hemen söylemeliyim, yaklaşık yüz yıldan bu yana resmi olarak siyasal iktisat diye adlandınlan ve bu adın eti­molojisine rağmen, hala çok eski bir mülkiyet yasasından ya da göreneğinden başka bir şey olamamış tutarsız teoriler bütününü bilim olarak görmüyorum.
Reklam
Fakat amacı açısından doğru, fakat yanlış anladığımız bu ilke, insanlık kadar eski olan bu ilke hangisidir? Din olabilir mi bu?
Nihil motum ex antiquo probabile est, diye yazıyor Titus Livius, bütün yeniliklere kuşkuyla yaklaş.
Düşmana karşı, hak aramanın sonu yoktur. ON İKİ LEVHA YASASI
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.