Zaman içinde yer alan her şey değişir. Varolmak demek, değişmek demektir. Her bir birey , kendi yaşamının anlamını yaratmak durumunda..
Reklam
72 syf.
·
Puan vermedi
Karmaşa nedir? Sorusu zor soru olmakla birlikte karmaşanın sonuçsal farkındalıklara aktarılan yapısı varolmak fiilini suçsuz bırakacak konumdadır. Zaman kavramı nedir? Sorusunu sormak gerektiğini kitap çıktısı bizlere göstermektedir. Zaman üç açıdan farklıdır diyen yazarın ilk anda kaybolan zaman-mekan grafiğini son ana almak istemesi zor olan karmaşanın zaman tekliğine aktarmış olduğu bilinen bir gerçektir. Doğrusu şu ki, zaman teklik anlamında grafiksel açıları durumsal farkındalıklardan alarak farklı üç açılı ölüm-yaşam kuramına yollamaktadır. Durumsal farkındalıklar kitapta yer alırken, kitapta bulabileceğiniz bazı psikolojik etkiler bireysel ve duygusal şaşırtıcı Alfred Adler çalışmaları görecek boyutta olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Kitap form anlamında değerlendirilmiştir. Saygılarımla...
Gezgin
GezginHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201711bin okunma
Varolmak için kendini olmaya bırakmak yeterlidir, ama yaşamak için, biri olmak, biri olmak için de bir KEMİK edinmek lâzım gelir, kemiği göstermekten korkmamak, ve arada kaybetmek eti.
Varol­mak istemiyorlardı. ama bundan da kaçınamıyorlardı. İşin esası bu. Böylece, usul usul, uyuşuk bir şekilde kendi işlerini sürdürüp duruyorlardı.
Sayfa 171 - PDF | Can YayınlarıKitabı okudu
Düşünüyorum, öyleyse bu, aracılığıyla kesinliğimi belirlediğim bir edim. Bu bir belirlemedir. Aktif bir belirlemedir. Yalnızca düşüncemden kuşku duyamamakla kalmam, onsuz düşünemem bile —yani, kuşku duymaktan düşünmeye tek bir örtük bağ düşünmekten de varlığa doğru gider. Nasıl kuşku duymak düşünmekse, düşünmek için de olmak, varolmak gerekir. Kartezyen formüllerin na­sıl gittiklerini görüyorsunuz: Kuşku duyuyorum, düşünüyorum, varım. Düşünüyorum belirlemedir; varım belirlenmemiş varo­luştur —varım ama neyim peki? Ah işte, belirleme belirlenme­miş varoluşu belirleyecektir.
Sayfa 68 - PdfKitabı okudu
Reklam
Keşke babalar böyle olmasaydı...(En azından benim babam)
Galiba, olumlu duyguları ifade etmeyi, duygusal olmakla karıştırıyor ve duygusallığın da erkekliğimizi zedeleyeceğini düşünüyoruz.
Neye kalkışırsanız kalkışın, çok az insan o unutulmaz ışığın kendilerine rehberlik etmesine izin verir: Maldoror, ve hermetik Şiirler, hayatta ilerlemek ve varolmak için bilmeye ihtiyaç duyulmayan o ışık. Diğerlerinin fikrinin önemi çok azdır. Bir insan, bir şair, hatta bir kahin olan Lautréamont: şimdi gel!
“Sapacağımız yol hangisi olursa olsun, alınyazımız kaçınılmaz bir biçimde bilime bağlıdır. Varolmak, hayatta kalabilmek için bilim vazgeçilemeyecek kadar temel bir gereksinimdir. Üstelik bilim, insanoğluna zevk verir; evrimin yasaları öğrenmenin, anlamanın insanoğluna zevk vermesini sağlayacak biçimde düzenlenmiştir. Çünkü hayatta kalabilmek daha çok öğrenebilenlerin, anlayanların harcı olacaktır.”
Reklam
Ölüm varolmak için vardır,yok olmak için değil
64 syf.
·
Puan vermedi
Aşk mı? / Sevgi mi?
Herkese merhabalar Bugün Ali Şeriati'den Sevmek Aşktan Üstündür eseri ile buradayım Eserimiz insanlığın anlam bulmuş halidir. İnsan ne ile anlam bulur? Sevmek ve varolmak ile tabii ki... Nerede pekii? Şeriati' nin kalemininde dediği gibi , "...bu benim hem dünyam, hem tarihim, hem vatanım, hem yüreğim, yabancı benliğim,
Sevmek Aşktan Üstündür
Sevmek Aşktan ÜstündürAli Şeriati · Muhenna Yayınevi · 2019201 okunma
YARATMAK NEYMİŞ!..
Tedaîler içinde beynim zerre zerre dağılıyor gibiydi. Hayat, kadın, erkek, sanat, ölüm, varolmak, varoluş, daha ne ve neler!.. İşte dostumun bir piyesindeki cümlesi: "Yaratmak neymiş, yaratmaya kalkınca anladım!.." İşte yine dostumun bir şiirinden iki mısra: - "Ver cüceye onun olsun şairlik / Şimdi gözüm büyük sanatkârlıkta!"
Sayfa 95 - 5.Levha, Bir Adam Yaratmak, -Hayat-Sanat-Ölüm- İBDA YayınlarıKitabı okudu
Wow
Varolmak için onun bana, kendi varlığımı hissetmemek için de benim ona ge­reksinimim vardı...
Sayfa 128 - PDF | Can YayınlarıKitabı okudu
Artık varolmak istemeyecek kadar acı çekiyordu demek ki. Gerçek nedir ? Neye inanabilirsin ?