Abdullah Özbek

Abdullah ÖzbekBir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed yazarı
Yazar
Çevirmen
9.7/10
7 Kişi
47
Okunma
6
Beğeni
3.102
Görüntülenme

Hakkında

Prof. Dr. Abdullah ÖZBEK 195O yılında Ordu'nun Kumru İlçesi'nde doğdu. İlk okulu Fizme'de, ortaokulu Kumru'da, İmam-Hatip Lisesi'ni Samsun'da, Yüksek İslâm Enstitüsü'nü de Konya'da bitirdi. Mezuniyetten sonra öğretmenlik, idarecilik ve İmam-Hatip Lisesi müdürlüğü yaptı. 1977 yılında, imtihanla, Konya Yüksek İslâm Enstitüsü'ne "Öğretmenlik Bilgisi" Asistanı olarak girdi. 1978-1979 öğretim yılında Anakara Devlet Lisan Okulu'nu (İng.) bitirdi. 1980 yılında araştırma yapmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Irak Mustansırıyye Üniversitesine gönderildi. 1985 yılında "Ahlâk Eğitimi" konulu tezini vererek doktor, 1989 yılında da doçent oldu. 1993-1994 öğretim yılında Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü kurucu müdürlüğünü yaptı. 1996 yılında Din Eğitimi Bilim Dalı'nda profesör oldu. Halen Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Eğitim ve din eğitimi alanlarında kitapları ve makaleleri vardır. Gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeyde düzenlenen sempozyumlarda tebliğ sunmuştur. Ayrıca bu alanlarda yurt içi ve yurt dışında konferanslar vermektedir. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Tam adı:
Prof. Dr. Abdullah Özbek
Unvan:
Yazar
Doğum:
Ordu, 1950

Okurlar

6 okur beğendi.
47 okur okudu.
26 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Hoca bilir ki dertsiz baş, yarasız ağaç olmaz. Herkesin az çok kendine göre bir derdi, bir sıkıntısı vardır. Kusursuz kul da olmaz. Her güzelin bir kötü tarafı bulunur. Bundan dolayı kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
– Be Hoca! Arapça bilmezsin, yazı okuyamazsın. Öyle ise kocaman kavuğunla ve cübbenle ne diye ortalıkta dolaşıyorsun, demiş. Hoca, adamın bu sözlerine çok kızmış. Cübbesini ve kavuğunu çıkarmış. Adamın önüne atmış. Adama şöyle demiş: – Mektup, eğer cübbe ve kavukla okunuyorsa, buyur sen bunları giy. Haydi, şimdi mektubu oku da dinleyelim, demiş.
"...Allah beni zorlaştırıcı ve şaşırtıcı değil ; lâkin beni muallim (eğitimci) ve kolaylaştırıcı olarak gönderdi. " Hz. Muhammed (sav)
Sayfa 41 - Esra yayınları
Hırsızı bekçi yaparsanız, bekçi olmak isteyenleri hırsızlığa teşvik etmiş olursunuz.
Abdullah Özbek
Abdullah Özbek

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
231 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Yazar, Efendimiz Hz.Muhammed'in (sav) hayatını pedogojik açıdan değerlendirmiş. Peygamber efendimizin, yaşadığı cahiliye toplumunda, İslam anlayışını ve medeni düzeni yaymaya, öğretmeye ve kurmaya çalışırken; olayları, şartları, insanları ve durumu gözlemleyerek, kullandığı eğitim metodlarını ve kurduğu ilişkileri teknik açıdan ele almış. Efendimizin, İyi insan yetiştirebilmenin önemi ve eğitimle bağını, Eğitimde ilim adamlarına duyduğu saygıyı ve verdiği önemi, İnsan sevgisinin ölçüsünü, Sorumluluk kavramlarını, Problemlere yaklaşımını, Ahlâkın değişmez ölçülerini, Doğru ve güvenilir olmanın esaslarını, Tefekkür etmek gibi değerli olguları, Kur'an'dan ayetler ile bağdaştırarak istifade etmemizi sağlamış. Söylediklerini uygulayan, nesillere örnek olmuş efendimizin anlayışını, günümüzde kullanarak eğitim ve insan niteliğindeki kaliteyi artırabiliriz. Yeter ki anlayabilelim, düşünüp o seviyeyi yakalayabilelim. Okumanızı tavsiye ederim.
Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed
Bir Eğitimci Olarak Hz. MuhammedAbdullah Özbek · Esra · 199432 okunma
48 syf.
·
Puan vermedi
Üniversite bu dersi alırken hocamız köklü sayıları anlatmıştı. İşte o zaman anladım geleceğimiz tehlikede. Ama bu kitap gibi okul öncesinde matematik ne demek bilen yayınlar da var tabi.
Okul Öncesi Matematik
Okul Öncesi MatematikAbdullah Özbek · Çamlıca Çocuk Yayınları · 20103 okunma
48 syf.
·
Puan vermedi
Okul öncesinde varlığına en kızdığım kavram güzel çirkin kavramıydı. Subjektif olan kavramları çocuklara öğretmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü çocuk bunu öğrendiği kişinin dünya görüşüyle öğreniyor.
Okul Öncesi Kavramlar
Okul Öncesi KavramlarAbdullah Özbek · Çamlıca Çocuk Yayınları · 20103 okunma
Resim