Ahmet Sait Akçay

Ahmet Sait AkçayResmi Tarih Yalanları yazarı
Yazar
Editör
6.4/10
61 Kişi
274
Okunma
2
Beğeni
1.797
Görüntülenme

Hakkında

1972, Diyarbakır doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünü bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümünde yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Bir yıl Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Cape Town Üniversitesi’nde African Studies Bölümünde Afrika edebiyatı ve postkolonyalizm çalıştı. Yazı çalışmalarıyla Kitap-lık, Yedi İklim, Kitap Dergisi, Virgül, Kırklar, Hece, Hece Öykü, Adam Öykü, Parşömen, Kritik, Eylül Öykü, Dünyanın Öyküsü, Özgür Edebiyat ve Hürriyet Gösteri gibi dergilerde görünen Akçay, TRT İstanbul Televizyonu kültür sanat programları için uzun süre metin yazarlığı yaptı. Yayımlanmış Eserleri: Siyabesta (öykü, 1999), Hayy (öykü,2000), Mukavemet (öykü, 2011), Bellekteki Huriler (eleştiri, 2006), Okumanın Farkı: Orhan Pamuk (eleştiri, 2011) ve Gönül Sohbetleri (Ö. Tuğrul İnançer’le, söyleşi, 2004).
Unvan:
Türk yazar
Doğum:
Dicle, Diyarbakır, 1972

Okurlar

2 okur beğendi.
274 okur okudu.
3 okur okuyor.
301 okur okuyacak.
9 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Osmanlı memleketini gezerken, bütün insanların eşit olduğunu ilan eden İslam kanununun dürüstçe uygulanışı karşısında derin düşüncelere daldım." (James Backer, Turkey in Europe, Londra, 1877)
Sayfa 142 - Profil YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Resmi tarih Türk tarihinin en uzun, güçlü Osmanlı geçmişinden milletini kopartarak kişilik inşasını zedeledi. Yoksullaştırdı. İçi boşalan bireyin ve toplumun kültüre yabancılaşması kolaylaştı.
Sayfa 154 - Profil YayıncılıkKitabı okudu
Üstad Necip Fazıl'ın şiir kitabına "Çile" ismini vermesi boşuna değil: Düşünmek, bu ülkede "çile"dir.!..
Sayfa 111 - Profil YayıncılıkKitabı okudu
Her kuşak tarihi yeniden yazmak, yani tarihle -o günün koşullarını göz önünde tutarak, ama- kendi benimsediği değerler açısından hesaplaşmak zorundadır.
Kitleler hakikatten çok onun sunuluş biçiminden, yani ambalajından etkilenmektedirler. Ve bunun sonucu olarak sır kabuğu düştüğünde çark geriye dönmektedir.
Sayfa 86
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
120 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Orhan Pamuk’un Yeni Hayat kitabının edebiyat eleştirisinin yer aldığı, 4 bölümden oluşan bir eser. 1.bölümde Yeni Hayat’taki postmodern özellik genel olarak aktarılmış. 2. bölümde kültürel alegoriler, 3.bölümde tarihsel alegoriler ve son bölümde de metaforik kavramların açıklaması yer alıyor. Özellikle 2. ve 3. bölümler edebi kavram yoğunluklu, terimlerin fazlaca kullanıldığı bölümler. Edebi altyapısı olmayanlar için biraz zorlayıcı okuma olabilir.
Yeni Hayat
Yeni Hayat
’ı okumuş olanlar için, güzel bir edebi eleştiri kaynağı olacaktır Youtube kanalım: youtube.com/user/ayseum
Okumanın Farkı: Orhan Pamuk
Okumanın Farkı: Orhan PamukAhmet Sait Akçay · Pozitif Yayıncılık · 201111 okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
Mustafa Armağan, Mehmet Şevket Eygi, Kadir Mısırlıoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Rıza Nur bu gibi adamların yazdığı kitaplar ve söylediği sözler malesef ki tarihe geçiyor ve 100 sene sonra Türkiyede gerçek tarih gibi okutulacak. Bu isimler ünvanları ne olursa olsun güdümlü ve yandaş tarih yazan ve doğrusunu biz yazıyoruz diyerek insanları kandırmaya çalışan kişilerdir. Ağızları ve kalemleri çok iyi iş yapıyor özellikle Mustafa Armağan tam bir Twitter tarihçisi, olayları çarpıtarak, yalan yanlış şeyler söyleyerek, resmi hiç bir kaynak göstermeden şundan duydum şundan gördüm diyerek tarih yazılmaz. Bir konunun birden fazla kaynağı olacak ki gerçek olduğuna şüphe olmasın uydurulan resmi belgeler ile olmaz bu işler. Bir de tarih yazmasa insan hatırlar kimden duydunuz benim dedemi istiklal mahkemesinde asmışlar diye yada dedeme şunu yapmışlar diye hepsi yalan unutmayın bir yalan ne kadar büyük olursa inananı o kadar çok olur. Bende bir tarihçi olarak diyorum ki tarih asla tek bir kaynaktan öğrenilmez olaylarının devlet arşivleri, dönemin hatıratları ve yazılı metinlerinin hepsini okuyup analiz etmeniz lazım ki hangisi yalan hangisi doğru ortaya çıksın. Kitle psikolojisinde bir sav vardır bir şeyin gerçek olması önemli değil dir önemli olan gerçek gibi algılanması dır.
Resmi Tarih Yalanları
Resmi Tarih YalanlarıMustafa Armağan · Profil Yayıncılık · 2015248 okunma
224 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Hep tarihi resmi tarih kitaplarında olduğu gibi(nasıl öğrenmemiz istendiği gibi anlatılan yani gerçek tarih değil üretilen tarih)bilirdik.oysa bu kitabı okuyunca tarihin öyle olmadığını anlıyor insan.doğru bildiklerim nekadar doğruymuş bu kitapla resmen sorguluyor insan!..
Resmi Tarih Yalanları
Resmi Tarih YalanlarıMustafa Armağan · Profil Yayıncılık · 2015248 okunma