Annemarie Pieper

Annemarie PieperEtiğe Giriş yazarı
Yazar
2.0/10
3 Kişi
34
Okunma
1
Beğeni
1.542
Görüntülenme

Hakkında

1941’de Düsseldorf’ta doğdu ve liseyi burada bitirdi. 1960-1967 yılları arasında Saarland Üniversitesi’nde felsefe öğrenimi görerek doktorasını verdi. 1971-1981 yılları arasında Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde doçentlik tezini teslim ederek profesör olarak görev aldı. Bavyera Bilim Akademisi’nde Schelling Komisyonu’nda editörlük de yapmış olan Pieper, 1981’den beri Basel Üniversitesi’nde felsefe profesörüdür. “Felsefe tarihi ve sistematik açıdan genel ve özel etiğin sorunları”, “Klasik varoluş felsefesi ve Fransız varoluşçuluğu (Kierkegaard, Nietzsche, Sartre, Camus, postmodernizm)”, “Transendental felsefelerin temel ilkeleri (Kant, Fichte, Schelling)”, “Ütopyalar” gibi konularda dersler vermektedir. YAYIMLANMIŞ BAŞLICA KİTAPLARI: Geschichte und Ewigkeit bei Sören Kierkegaard, Das Leitproblem der pseudonymen Schriften, Meisenheim 1968; Sprachanalytische Ethik und praktische Freiheit. Das Problem der Ethik als autonomer Wissenschaft, Stuttgart 1973; Pragmatische und ethische Normenbegründung, Freiburg/Münih 1979; Albert Camus, Münih 1984; Ethik und Moral. Eine Einführung in die praktische Philosophie, Münih 1985; “Ein Seil geknüpft zwischen Tier und Übermensch”. Philosophische Erläuterungen zu Nietzsches erstem “Zarathustra”, Stuttgart 1990; (Yayıma haz.) Die Macht der Freiheit. Kleine Festschrift zum 80. Geburtstag von Jeanne Hersch, Zürih 1990; Einführung in die Ethik, Tübingen 1991; 3. baskı 1994; (Yayıma haz.) Geschichte der neueren Ethik, 2 Cilt, Tübingen 1992; Aufstand des stillgelegten Geschlechts. Eniführung in die feministicshe Ethik, Freiburg/Basel/Wien 1993; (Yayıma haz.) Die Gegenwart des Absurden. Studien zu Albert Camus, Tübingen 1994; (Urs Thurnherr ile birlikte): Was sollen Philosophen lesen?, Berlin 1994; Aristoteles, Münih 1995; (Otfried Höffe ile birlikte yayıma haz.): F.W.J. Schelling: Über das Wesen der menschlichen Freiheit, Berlin 1995; Selber denken. Anstiftung zum Philosophieren, Leipzig 1997; Gut und Böse, Münih 1997.
Tam adı:
Prof. Dr. Annemarie Pieper
Unvan:
Akademisyen,yazar
Doğum:
Düsseldorf, 1941

Okurlar

1 okur beğendi.
34 okur okudu.
2 okur okuyor.
31 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Aristoteles'in deyişiyle; Pratik, hem etiğin var olma koşulu hem de onun hedefi ve amacıdır.
Sayfa 61
Geçerli ahlak yasalarını ve değer sistemini sorgulamadan içselleştiren Nietzshce'nin sözleriyle iyi terbiye edilmiş bir hayvandan farksız olan kişi, asıl anlamıyla ahlaki yetkinliğe henüz ulaşmış değildir. Ahlaki yetkinliğe ancak, ahlakiliği isteklerinin ve pratiğinin ilkesine dönüştürmüş olan kişi ulaşır.
Sayfa 48
Reklam
İyinin ne olduğunu söylemez etik, iyi bir şeyin iyi olduğu hükmüne nasıl varıldığını söyler.
Niyet
Hiç kimse teoloji sayesinde dindar olmayacağı gibi etikle de ahlaklı olmaz.
Sayfa 20 - AyrıntıKitabı okudu
Etik, bir eylemi ahlaki açıdan iyi bir eylem yapan niteliksel durumu sormaktadır ve bu bağlamda: ahlak, iyi, ödev, görev, gereklilik, izin vb. kavramları ele almaktadır.
Sayfa 18 - AyrıntıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
288 syf.
2/10 puan verdi
·
12 günde okudu
AYRINTI YAYINLARI’NDAN ALDIĞIM KİTAPTA SAYFALARDAKİ YAZILAR YANSIMALI BASILMIŞ VE RESMEN BAKINCA İNSANIN BAŞI DÖNÜYOR GOZLERİNİ YORUYOR! OKURKEN İŞKENCE ÇEKECEK GİBİYİM... O KADAR İTİCİ GELİYOR Kİ ŞU ANDA GÖZÜME BU KİTAP, ÇOK ÜZÜLDÜM. ESKİ KALİTE İŞ-KÜLTÜR YAYINLARI’NDA DA AYRINTI’DA DA KALMAMIŞ GİBİ...
Etiğe Giriş
Etiğe GirişAnnemarie Pieper · Ayrıntı Yayınları · 201235 okunma
Resim