Cenk Ağcabay

Cenk AğcabayMarksizm Tartışmalarına Marksist Bakış yazarı
Yazar
Derleyen
7.0/10
3 Kişi
8
Okunma
3
Beğeni
1.727
Görüntülenme

Hakkında

Gaziantep'te 1969 yılında doğan Cenk Ağcabay yazardır. Ağcabay, lise eğitimini Gaziantep Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite yaşamına İstanbul'da başlayan yazar, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 'nden mezun olduktan sonra bir süre bir kitapevi çalıştırmıştır. Yazar 1992-2005 yılları arasında bir yandan kendi yazı ve kitapları üzerinde çalışmış, diğer yandan çok sayıda kitabın yayınlanmasında editörlük yapmıştır. Pek çok dökümanter kitabın Türkçe'ye kazandırılmasını sağlamıştır. Sosyalist dergilerde yazılar yazan Ağcabay'ın ilk kitabı "Megolomania" temmuz 2008'de yayınlandı. Yazarın mayıs 2009'da yayınlanan " Türkiye Komünist Partisi ve Dr. Hikmet " adlı kitabının önsözünde yazar Vedat Türkali, Türkiye Sosyalist Hareketi’nin önemli düşünce ve eylem adamlarından olan Dr. Hikmet Kıvılcımlı ’nın yaşamına değiniyor ve Kıvılcımlı'nın yaşamını “Acılar içinde anıtsal bir yaşam” olarak ifade ediyor. Ağcabay ; bir grup yazarla birlikte hazırladığı ve ocak 2010'da yayınlanan "Marksizm Tartışmalarına Marksist Bakış" kitabının ardından yazarlık çalışmalarını sürdürüyor.
Unvan:
Türk Yazar
Doğum:
Gaziantep, 1969

Okurlar

3 okur beğendi.
8 okur okudu.
5 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Öncelikle şunu sormalıyız. Bu fiziksel olarak mümkün müdür? Yani kapitalizm, sonsuza kadar yaşayabilir mi?
Reklam
Marksizm, sadece kapitalizmin tahlilinden ve eleştirisinden ibaret değildir. Marksizm, bir tarih ve toplum kuramıdır; kendi içinde tutarlı ve bütünlüklü ekonomik, siyasal ve felsefi bir görüştür.
Görebilen gözler için, kapitalizmin ne olduğunu, kapitalist-emperyalizmin ne olduğunu çıplak gözle görüyor. Anlaşıldı ki kapitalizm, fazladan ömür süren bir ucube sistem olarak, insanlığın gelişimin önünde bir tarihsel engeldir, sökülüp atılması gereken bir artıktır.
Kapitalist emperyalizm, bir dünya sistemi olarak fazladan ömür sürmektedir. Fazladan ömür sürmesi, anti-komünist savaş ile sağlanmıştır. Fazladan ömür süren her varlık, bir miktar “hilkat garibesine” benzer. Kapitalist emperyalizm, tam bir yaratığa, bir canavara dönüşerek yaşıyor.
Sosyal çürüme ve çözülmelerin dibe vurduğu dönemlerde, diyalektiğin yasalarına göre bazı imkan ve fırsatlar da öne çıkabilecektir.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok