Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Edward Bulwer-Lytton

Edward Bulwer-LyttonPompei’nin Son Günleri yazarı
Yazar
8.4/10
23 Kişi
87
Okunma
14
Beğeni
2.826
Görüntülenme

Hakkında

Edward George Earle Lytton Bulwer-Lytton 1. Baron Lytton PC (25 Mayıs 1803 - 18 Ocak 1873), İngiliz romancı, şair, oyun yazarı ve politikacıdır. Okur kitlesi ile oldukça popüler ve çok satan romanlar yazdı ve önemli bir servet kazandı. "the great unwashed", "pursuit of the almighty dollar", "the pen is mightier than the sword", "dweller on the threshold", "It was a dark and stormy night" kitaplarının yazarıdır. Edward dört yaşındayken babası öldü ve annesi Londra'ya taşındı. Bir dizi yatılı okulda hoşnutsuzluk çekiyordu. Baling'deki Bay Wallington onu on beş yaşındayken, şiirlerini yayınlamaya teşvik etti. 1822'de Cambridge, Trinity College'a girdi, 1825 yılında Şansölyenin İngilizce ayeti altın madalyasını kazandı. 1827'de İrlandalı güzel olan Rosina Doyle Wheeler (1802-1882) ile evlendi. Rosina'ya dokunan yazışma ve siyasi çalışmalar evliliğini zorlarken, 1833'te ayrıldı ve 1836'da ayrılma yasal hale geldi. Lord Lytton'un özgün soyadı Bulwer, "Earle" ve "Lytton" isimleri orta isimlerdi. 20 Şubat 1844'de kraliyet lisansı ile Lytton'un ismini ve kollarını aldı ve soyadı "Bulwer-Lytton" oldu. Dul eşi de 1811'de aynı şeyi yapmıştı.
Tam adı:
Edward George Earle Lytton Bulwer-Lytton
Unvan:
İngiliz Politikacı, Şair, Oyun Yazarı ve Romancı
Doğum:
Londra, İngiltere, 25 Mayıs 1803
Ölüm:
Torquay, Birleşik Krallık, 18 Ocak 1873

Okurlar

14 okur beğendi.
87 okur okudu.
6 okur okuyor.
147 okur okuyacak.
8 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Şu yeryüzünde bir başıma, Dalga dalga kederle boğuşuyorum!
Sayfa 15 - Üçnokta Yayınları
Pompei'nin duvarları, ölülerin ve uykusuz cehennemin ırmakları üzerine kurulu.
Sayfa 405Kitabı okudu
Reklam
— Fakat kadın, rica ediyorum söyle bana, neden yaşamak istiyorsun? Var olmakta nasıl bir güzellik buluyorsun? — Yaşam güzel olduğu için değil, ölüm korkunç olduğu için, diye cevap verdi kocakarı...
Sayfa 405Kitabı okudu
Altın, dünyanın en büyük büyücüsüdür; hayallerimizi gerçekleştirir ve bizlere tanrıların gücünü verir. Ona sahip olanda bir ihtişam, bir yücelik vardır.
Sayfa 164Kitabı okudu
Kalbim beni, bana benzeyen insanlarla yakınlaştırıyor.
''İyi bir kitap, gerçek bir hazinedir.''
Edward Bulwer-Lytton
Edward Bulwer-Lytton
İyi bir kitap, gerçek bir hazinedir.
Edward Bulwer-Lytton
Edward Bulwer-Lytton
Reklam
''İyi bir kitap, gerçek bir hazinedir.''
Edward Bulwer-Lytton
Edward Bulwer-Lytton

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
484 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
159 günde okudu
İlgili eser, bir İngiliz aristokrat politikacı ve Gül-Haç Cemiyeti üyesi Edward Lytton tarafından metaforik bir dille yazılmıştır. Eserin kahramanlarının yolculukları, bizleri de yanına alıp okültizmin sularında bir filikada ağır ağır seyehat ettirmektedir. Oldukça başarılı bir dili ve kurgusu olan eserde yolculuktan hiç bir şekilde kopmadan okuyucu da derinliklere dalmakta; insan ve evren, duygular ve zihin, fizik ve ötesi üzerine derin düşünce girdaplarında kaybolmaktadır. Kitabın isminide oluşturan ana kahramanımız Zanoni ise tarafıma Saint Germain Kontu'nu anımsatmıştır. Belki de okültist Edward Lytton bizleri Saint Germain'in bir hikayesine götürmüştür. Oldukça derin, anlamlı bir roman. Üzerine düşünülecek ve konuşulacak çok şey var. Değerli Yazar Edward B. Lytton'un yazmış olduğu bu değerli eserin Türkçe çevirisi yapan değerli Mavi Kalem Yayın evine ayrıca gönülden teşekkür ediyorum.
Zanoni
ZanoniEdward Bulwer-Lytton · Mavi Kalem Yayınevi · 20208 okunma
6/10 puan verdi
Qadınlar=Xəyal Qırıqlığı)
Bu kitabı böyük bir həvəslə almışdım lakin ilk səhifələri çox sıxıcı idi.Bəzi kitablar vardır gec açılır,sonradan maraqlı olur.Lakin bunda yalnız sonlara doğru hadisələr maraqlı cərəyan edir.Qəribə bir cəmiyyət var və bunu bizə çoxda yaxşı təqdim etmir.Zaman maşınında aldığım dadı burda almadım.Orada iki irq insan vardı və onlar çox yaxşı təsvir olunmuşdu.Burada yaradılan cəmiyyətin tək fərqi-Sözdə feministlərin arzuladığı yada elə zənn etdiyi bərabərliyin olmasıdır.Qadınlar hakim mövqedədir.Lakin bu ideal cəmiyyətdə belə problemlər, qüsurlar var.Xanımlar güclüdür lakin evlənənə kimi)Yəni şirkən sonra pişiyə dönürlər.Və burada loru dilində desək padxod edən qızlardır.Oğlanlar daha utancaq və naif təbitətlidirlər.Belə bir cəmiyyətdə yaşamaq istəyərdim nə yalan deyim))Onun xaricində marağımı heçnə çəkmədi-Nə dünyası nədə yeraltında olmaları.Morloklar bunlardan daha çox məni təəccübləndirmişdi) Çərəzlik bilimkurgu üçün oxumaq olar.Sonunu bəyəndim)))
Gələcək İrq
Gələcək İrqEdward Bulwer-Lytton · Teas Press Nəşriyyatı · 202335 okunma
464 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
M.Ö 79 da Vezüv yanardağı nın patladığı zamanda Pompei şehrinin sosyokültürel, dinsel ve mimari yapısını çok güzel bir hikaye eşliğinde öğrenmek isterseniz bu kitabı okuyun derim. O zamanlarda Roma-Yunan kültürlerinin özellikleri, insanların hayata bakış şekilleri, evlerin, hamamların, tapınakların mimarisi, Hristiyanlık ın yeni yeni ortaya çıkışı ve tabii ki aşkın kutsallığı, tutkusu... tüm bunlar akıcı ve sade bir dille anlatılmış. O dönem ile ilgili genel bir bilgim olsun isterseniz tavsiye ederim.
Pompei’nin Son Günleri
Pompei’nin Son GünleriEdward Bulwer-Lytton · Üç Nokta Yayınları · 202044 okunma