Erol Özmen

7.0/10
19 Kişi
86
Okunma
8
Beğeni
2.425
Görüntülenme

Hakkında

Kendi dilinden; 1962 yılında Polatlı’nın Sakarya Köyü’nde doğdum. İlköğrenimimi Polatlı’da, ortaöğrenimimi Eskişehir Anadolu Lisesinde tamamladım. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Psikiyatri uzmanlığı eğitimimi İzmir Devlet Hastanesinde yaptım. 1995 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent, 2001 yılında profesör unvanını aldım. Mesleki ilgi alanlarım arasında sağlık hizmetlerinde iletişim, sosyal psikiyatri ve psikodinamik psikiyatri bulunmaktadır. Bugüne kadar Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde ve Tıp Fakültesinde çok değişik idari görevler üstlendim. Başhekim yardımcılığı, döner sermaye işletme müdürlüğü, dâhili tıp bilimleri bölüm başkan yardımcılığı, dekan yardımcılığı yanında 2004-2007 yılları arasında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttüm. İki dönem Manisa Tabip Odası Onur Kurulu üyeliği ve bir dönem büyük kongre delegeliği yaptım. Yurt içinde ve yurt dışında yayımlanan birçok makalemin yanı sıra meslektaşlarıma yönelik “Organik Mental Bozukluklar”, “Geriatrik Psikiyatri”, “Genel Tıpta Psikiyatrik Sendromlar” ve “Genel Tıp ve Ruhsal Bozukluklar” adlı kitapların yazarları arasında yer aldım. Ayrıca, halka yönelik yayımlanmış dört kitabım bulunmaktadır. Diğer yandan kişisel gelişim ve popüler psikiyatri alanlarında çeşitli dergilerde ve gazetelerde birçok yazım yayımlandı. 2005 yılından beri Medimagazin’in yazarları arasında yer almaktayım. Ayrıca psikoloji-psikiyatri.com adlı web sitesinde halka yönelik çok sayıda yazım yayımlanmaktadır. Evliyim ve bir çocuğum var.
Unvan:
Türk psikiyatrist, akademisyen
Doğum:
Polatlı, Ankara, 1962

Okurlar

8 okur beğendi.
86 okur okudu.
7 okur okuyor.
47 okur okuyacak.
10 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Narsisistik/ 1k'nın girişine asmalı..
Yaptıklarının önemini abartmaya eğilimlidirler; yaptıklarını olduğundan daha önemli gösterme konusunda çok ustadırlar. Onu yeterince tanımayan kişiler onun anlattıklarından etkilenerek onun çok büyük işler başardığını düşünebilirler.
Reklam
Narsisistik/ ilk ve son cümle..
Beğenilmek gereksinimi içindedirler. Hayranlık duyulduğunu ve saygı gösterildiğini hissetmekten, pohpohlanmaktan çok hoşlanırlar. Bunları doğal olarak hak ettiklerini düşünürler ve övülmesi gerektiğini düşündüğü bir anda övülmemesinden rahatsızlık duyarlar. Söylediklerinin eleştirilmeden onaylanması beklentisi içindedirler.
Narsisistik KY/ Bak sen şu işe, ne kadar tanıdık..
"Herkesten farklı", "olağanüstü", "eşi bulunmaz", "üstün", "önemli" ve "çok özel" bir kişi olduklarını düşünen; insanlara tepeden bakan; övünmeyi ve övülmeyi çok seven; kendisinin ayrıcalıklı bir kişi olduğuna inanan; karşısındakinin ne düşündüğüne ve ne hissettiğine aldırış etmeyen; eleştirilmeye katlanamayan insanlardır.
İletişim de sizin ne söylediğiniz değil Karşıdakinin ne anladığı önemlidir..
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
200 syf.
·
Puan vermedi
Bilinenlerden çok farklı şeylerden bahsedilmese de hem kendi davranışlarımızı hem de etrafımızdaki insanların davranışlarını daha dikkatli değerlendirmek için fırsat sunuyor.
Geçinilmesi Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı
Geçinilmesi Zor İnsanlarla Geçinme SanatıErol Özmen · Turkuaz Bilişim Bilgisayar ve Yayıncılık · 200768 okunma
200 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 saatte okudu
Yazar hayatta karşılaşabileceğimiz kişilik özelliklerini açıklamış,o kişiliklere karşı nasıl davranmamız gerektiğini,eğer o kişilik bizsek neler yapmamız gerektiğini anlatmış.Bazende o kişiliklere uygun atasözü ve deyimleri kullanmış.Kitabın sonunda da yazarın okumayı tavsiye ettiği kitaplar yer almaktadır.
Geçinilmesi Zor İnsanlarla Geçinme Sanatı
Geçinilmesi Zor İnsanlarla Geçinme SanatıErol Özmen · Turkuaz Bilişim Bilgisayar ve Yayıncılık · 200768 okunma
178 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
İstatistik ve kuramsal yaklaşımdan ziyade gözleme dayalı, ara ara tekrara düşse de farkındalığı artırması açısından okuması gereken kitaplardan. Ciddi manada ayna işlevi gördüğünden hassas bünyelere önerilmez.
Burası Türkiye
Burası TürkiyeErol Özmen · Turkuaz Bilişim Bilgisayar ve Yayıncılık · 20104 okunma