Faruk Bildirici

Faruk BildiriciSiluetini Sevdiğimin Türkiyesi yazarı
Yazar
7.4/10
52 Kişi
189
Okunma
6
Beğeni
1.880
Görüntülenme

Hakkında

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe, Haziran 1980'de Cumhuriyet'te başladı. 12 Eylül döneminde sıkıyönetim ve eğitim muhabirliği, 1983 seçimlerinden sonra da Başbakanlık, ANAP ve parlamento muhabirliği yaptı. Bir süre Haber Müdürlüğü görevinde bulunduğu Cumhuriyet'ten, Nisan 1992'de ayrıldı. Sabah Gazetesi'nde beş ay süren parlamento muhabirliğinden sonra Ekim 1992'de Hürriyet'e geçti. Yaklaşık beş yıl Hürriyet Ankara Büro Şefi olarak görev yaptı. Bir süre yine Hürriyet'te araştırmacı-yazar olarak çalıştı. 1998'de çıkan Gizli Kulaklar Ülkesi adlı ilk kitabı öncesinde Hürriyet gazetesinde Telekulak dosyası adlı bir yazı dizisi hazırladı. Bu dizide ilk kez kullandığı telekulak sözcüğü, daha sonraki yıllarda Türkiye'de gizli telefon dinlemelerini anlatan popüler bir kavram haline geldi. 2002'de Hürriyet gazetesi Ankarara Temsilci Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı yıl Tempo dergisinde Kırlangıç Yuvası adlı köşede yazdı. Ağustos 2004- 14 Mart 2005 tarihleri arasında “Anlatsam Roman Olur” başlığıyla Hürriyet gazetesinde gerçek yaşam öyküleri kaleme aldı. Bu dizide kaleme alınan öykülerden hareketle hazırlanan aynı adlı televizyon programı Kanal D’de yayınlandı. Tv 8'de bir dönem Çuvaldız ve Nerede Kalmıştı; Cine-5’te de “Üç artı Bir” adıyla her pazar yayınlanan bir söyleşi programı yaptı. Hürriyet Pazar’da “Puzzle portreler” başlığıyla yayınlanan portre söyleşileri hazırlıyor. 19 Nisan 2010 tarihinden itibaren de Hürriyet Okur Temsilciliği görevini üstlendi.
Unvan:
Türk Gazeteci ve Yazar
Doğum:
Gaziantep, 1956

Okurlar

6 okur beğendi.
189 okur okudu.
3 okur okuyor.
67 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bırakın insanlar kendi ördükleri kozalarında diledikleri gibi yaşasınlar…
Sayfa 327Kitabı okudu
Her şeyi bilmek savaşı daha baştan yarı yarıya kazanmak demektir.
Sayfa 145 - Turgut ÖZALKitabı okudu
Reklam
“Her şeyi bilmek savaşı daha baştan yarı yarıya kazanmak demektir.”
Sayfa 145 - İletişim yayınlarıKitabı okudu
Oysa itiraz, bireyin bilincinin başkalarının ellerine teslim edilmemesini simgeleyen en kutsal insan hakkı.
İnsanlar üç kısımdan oluşur; bir beden, bir ruh ve bir de kredi kartı.
Sayfa 301Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
422 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Spoi içerir. Tansu Çiller’in hayat hikayesini okuduğumuz güzel bir kitap. Erkek çocuk beklenirken kız olması, babasının hayallerine engel olmamış ve kendi gerçekleştiremediklerini kızının gerçekleşmesi için uğraşmış ve Tansu Çiller, babasının hayallerini gerçekleştirmiş. Hayranlıkla okuduğum bir kitap oldu. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Maskeli Leydi
Maskeli LeydiFaruk Bildirici · Ümit Yayıncılık · 199859 okunma
350 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Cumhuriyet’in ilk yıllarından, yaklaşık 90’lı yılların sonuna kadar Türkiye’de ki istihbarat olayları, telgraf ve daha sonra da telefon dinleme hikayeleri, bu dinlemelerde kimlerin ne rolü olduğu anlatılıyor. Görüyoruz ki Türkiye’de ki istihbarat örgütlerinin günah haneleri epey kabarık. Dünya’da skandal yaratan belli başlı dinleme olayları örnekleri ile başka ülkelerdeki gizli kulakların boyutuda eklenmiş. Belli oranda dinleme makul olabilir ama politikacı, işadamı ve vatandaşların mahremiyetine bu kadar kolay girilmesi ürkütücü. Bu konuda ülkemizde demokrasi adına hala büyük boşluk olduğunu düşünüyorum.
Gizli Kulaklar Ülkesi
Gizli Kulaklar ÜlkesiFaruk Bildirici · İletişim Yayıncılık · 200011 okunma
136 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Uzun zamandır kitaplığımda nihayet okudum.1951 yılından günümüze ışık tutması açısından önemli bulduğum bir kitap oldu.Bülent Ecevit ‘e kendisi gibi millet vekilliği yapmış babasından ve sonrasında ressam annesinden gelen mektuplar kitabın konusunu oluşturuyor.Okurken çok sık “ Tarih tekerrürden ibarettir” cümlesini andım.Baba Ecevit’in derin Türkçe bilgisine ve oğlunu eleştirirken kullandığı üsluba hayran kaldım.O zamanın siyasi olaylarını bir nebze olsun anlatan kitap,bugünün Türkiyesi ile o kadar benziyor ki.Ayrıca çok yönlü olarak yetiştirdikleri Bülent Ecevit’ in sanata,resime,şiire verdiği önem ailenin yaşam tarzı ile de ilintiliymiş.Bir siyasi kişilik olarak resimden,şiirden anlaması,şimdikilerle kıyaslayınca insanın ruhunu okşuyor.Kitabın sonunda siyasetin insanların fikirlerini ne kadar değiştirdiğini de anlatıyor.Siyasi fikriniz ne olursa olsun,bir nevi biyografi niteliğinde yazılmış bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.Son olarak birkaç alıntı ile bitireyim. Bilir misin mizahın canlı ve kuvvetli kalması için de demokrasi lazımmış. Mazi,uzaklaşıldıkça kusurları unutularak,faziletleri hatırlanan garip bir tarih hadisesidir. Semitik adetler,din kalıbına basılarak dodyal bünyemize nasıl işleniyor görüyor musun?
Kuzum Bülent
Kuzum BülentFaruk Bildirici · Doğan Kitap · 20003 okunma