Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

H. Bahadır Türk

8.4/10
9 Kişi
47
Okunma
5
Beğeni
1.851
Görüntülenme

Hakkında

1979’da Adana’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimi gördü. Birikim, Toplum ve Bilim, Turkish Studies, Journal of Political Ideologies, New Perspectives on Turkey ve Middle Eastern Studies başta olmak üzere çeşitli dergi ve derlemelerde yayımlanmış yazıları bulunmaktadır. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesidir. İletişim’den yayımlanmış kitapları: Şirket ve Parti - Genç Parti ve “Yeni Siyaset” (2008), Çoban ve Kral - Siyasetnamelerde İdeal Yönetici İmgesi (2012), Hayali Kahramanlar Hakiki Erkekler (2013), Muktedir (2014), AKP-101 (2024).
Tam adı:
Prof. Dr. Hasan Bahadır Türk
Unvan:
Akademisyen, Yazar
Doğum:
Adana, 1979

Okurlar

5 okur beğendi.
47 okur okudu.
4 okur okuyor.
37 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kahramanlık arketipi
Eco’ya göre; "Bir arketip, belirli ortak özlemlerin toplamı olmak durumundadır.”
Freud’a göre Dostoyevski’nin ruh hali
Dostoyevski'nin gaddar babasının ölümünü istediği ve bu ölüm gerçekleştiği için sara nöbetleri aracılığıyla ken­dini cezalandırdığına inanan Freud, Karamazov Kardeşler üzerinden Dostoyevski'nin ruh halini tartışan yazısında du­rumu en genel biçimiyle ortaya koyar: Oğlan çocuğu babasıyla psikanaliz dilinde ambivalent (çeli­şik) sözcüğüyle anlatılan bir ilişki içinde yaşar. Bir yandan kendisine rakip saydığı babasını ortadan kaldırmayı amaç­ layan bir kin ve nefret besler içinde; öte yandan yine baba­sına karşı belli bir sevgiye her vakit ruhunda yer verir, her iki tutum da biraraya gelerek baba özdeşleşmesini doğu­rur. Gerek hayranlık duyduğu babasına öykünme arzusu, gerek kendisine rakip gördüğü babasını ortadan kaldırma­yı amaçlaması, oğlanın kafasında babasının yerini alma dü­şüncesini uyandırır.
Reklam
Sigmund Freud "Dostoyevski ve Baba Katli" üzerinde düşü­nürken, "kardeşi Andree'nin açıkladığına göre" der, "Dosto­yevski daha çocukluk yıllarında geceleyin yattığı zaman baş­kalarında öldüğü izlenimini uyandırabilecek bir uykuya da­lacağından korkar, böyle bir durumda kendisini gömmeden beş gün beklemelerini kağıt parçacıklan üzerine yazarak sa­ğa sola bırakırdı." Freud'a göre bu "ölüm nöbetleri"nin an­lamı açıktır: "Bir ölüyle, yani gerçekten ölmüş bir kimseyle ya da canlı, ama ölmesi istenen biriyle özdeşleşmeyi dile ge­tirirler."
Kahramanlar ya babalarını ararlar, ya babalarının aradıkları şe­yi...
Hipermaskü­len soslu “er” sözler:P
__senin çenenin şeklini beğenmedim, iznin olursa az düzelteyim! __ er erle döğüşür ama arasıra senin gibi kancıklarla da vuruşmak gerekiyor __Bu ka­fa vuruşu mide bulantısına birebir gelir aslanım __ Kalleşlik işime yarar, beni çok kızdır­dığı için gücümü arttırır __ Fazla de­ğil otuz saniyecik sonra öteki dünyayı boylayacaksın __ fazla yanı­ma yaklaşmayın, nezleyim size de bulaşır

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
248 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Popüler kültürün sado-erotik erkeklik temsilleri ve fetişler
Bu kitap erkeklik temsilleri üzerinden bir hipermaskünalite çalışmasıdır. 1960’lı yılların sonunda popüler hale gelmiş olan bir Fotoroman Killing, çizgi romanlar Karaoğlan, Tarkan, Alptekin ve Bahadır… Tabii Killing ve diğer tarihsel çizgi roman kahramanlarının farklılıkları var. Türk olan kahramanlar haklının yanında haksızın karşısındadır.
Hayali Kahramanlar Hakiki Erkekler
Hayali Kahramanlar Hakiki ErkeklerH. Bahadır Türk · İletişim Yayınları · 20137 okunma
304 syf.
1/10 puan verdi
kitap genel olarak iyi, cem uzan ve genç parti serüvenini güzel anlatmış fakat milliyetçiliğe, Türklük vurgusuna neofaşizm gibi abiduk gubidik laflar türettiği, ideolojik görüşünü peşin kabuller haline getirdiği için 1 puan verdim
Şirket ve Parti
Şirket ve PartiH. Bahadır Türk · İletişim Yayınları · 20083 okunma