Helen Fisher

Helen FisherCinsel Aşkın Anatomisi yazarı
Yazar
8.9/10
12 Kişi
56
Okunma
18
Beğeni
3.005
Görüntülenme

Hakkında

Helen Elizabeth Fisher, Amerikalı bir antropolog, insan davranışları üzerine araştırmacı ve kişisel gelişim kitapları yazarıdır. Biyolojik antropolog olarak, Indiana Üniversitesi Kinsey Enstitüsü'nde kıdemli araştırma görevlisi ve Rutgers Üniversitesi Antropoloji Bölümü İnsan Evrimsel Çalışmaları Merkezi'nde görev yapmaktadır..
Tam adı:
Helen E. Fisher / Helen Elizabeth Fisher
Unvan:
Amerikalı Antropolog ve Yazar
Doğum:
ABD, 31 Mayıs 1945

Okurlar

18 okur beğendi.
56 okur okudu.
3 okur okuyor.
104 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Organ
Romantik aşkın ilk organı belki de yürek, cinsel organlar ya da beyin değil, gözlerdir. Bakış çok kez gülümsemeye yol açar çünkü.
Bir duygunun değeri onun için feda etmeye hazır olduklarınız kadardır.
Reklam
Bir insanla evlenmezsin, bir hayat tarzıyla evlenirsin.
Aşk,kovalarken çok güçlü,sahip olunca arkadaşlıktır. O bildiğimiz kara büyü bir yerde etkisini kaybetmektedir. Delikanlılıkta bir tutku bir hafta sürebilir. Ama aradaki bir okyanus ya da başka bir kimsenin adını taşıyan bir nişan halkası gibi bir engel nedeniyle birbirilerini düzensiz gören sevgililerde sevda bazen yıllarca dayanabilir.
Ne var ki insan denen hayvan ruhsal çelişkiler içinde yüzer. Gerçek aşkı arar,onu bulur ve bir yuva kurarız,hayalimiz işlemeye başlar. Oscar Wilde bu derdimizi ne kadar güzel özetlemiştir; Hayatta iki büyük trajedi vardır,sevdiğinizi kaybetmeniz ve sevdiğinizi elde etmeniz.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
314 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
NEDEN O?
Halihazırda içerisinde bulunduğunuz ve kendinizle partnerinizin uyumunu sorgulamaya başladığınız bir dönemden geçiyorsanız mutlaka mutlaka okumanız gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ya da defalarca ilişki içerisinde bulunuyor ve sonunun hüsranla bittiğini düşünüp artık umudunuzu kesme evresine geldiyseniz kesinlikle bu kitaba bir şans verin derim. Insanları 4 kişilik tipine ayırarak ağırlıklı olarak salgılanan hormonlardan ve bu hormonların işlevlerinden bahsederek yapılan bilimsel tahliller benim için inanılmaz derecede ufuk açıcı oldu. Kendimle ilgili de "Neden ben böyleyim?" deyip anlamlandıramadığım birçok şeyin farkına vardım. Bazı kitaplar iyi ki var..
Neden O?
Neden O?Helen Fisher · Doğan Novus · 201616 okunma
344 syf.
10/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Ufkumu genişletmesi pek iyi olmadı. Çünkü karşı cinsim kitaptan edindiğim bilgileri referans aldığım tarzda beni analiz edemedi. Çiftleşmek için kavga eden honalarla homo sapiens sapiensleri kıyasladım.
Neden Aşık Oluruz?
Neden Aşık Oluruz?Helen Fisher · Yakamoz Yayınevi · 200513 okunma