Oğuz Tanrıdağ

Oğuz TanrıdağÇocuk Beyninin Gelişimi yazarı
Yazar
Editör
9.0/10
18 Kişi
83
Okunma
16
Beğeni
2.467
Görüntülenme

Hakkında

1951 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1975'te mezun oldu. Zorunlu hizmetini 1976-1979 yılları arasında Türk Hava Yolları Uçuş Birlikleri'nde yaptı. Uzmanlık eğitimini 1979-1984 yılları arasında Etimesgut Hava Hastanesi'nde aldı. 1982-1984 yılları arasında Amerika'da Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü'nde (Nashville-Tennessee/ABD) klinik araştırmacı olarak bulundu. 1986'da yardımcı doçent, 1987 yılında doçent, 1993 yılında profesör oldu. 1989 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü kazandı. 1986-2006 yılları arasında GATA Nöroloji Bölümü'nde görev aldı. 2003 yılından itibaren Türk Nöroloji Dergisi'nin editörlüğünü ve 2006'dan itibaren aynı derneğin Kognitif Grup Sekreterliğini üstlenen Tanrıdağ, halen Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nde çalışıyor.
Unvan:
Nöroloji uzmanı
Doğum:
Ankara, 17 Ekim 1951

Okurlar

16 okur beğendi.
83 okur okudu.
5 okur okuyor.
125 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
derslerime notlar
Bir dönem kekemeliğin psikolojik nedenlerle ortaya çıktığına inanılıyordu.Günümüzde sorunun psikolojik kökenli olmadığı ancak kekemeliğin giderek kişinin konuşmaya karşı farklı tutumlar geliştirmesi nedeniyle, psikolojisinin de etkilemesinin doğal olduğu düşünülmektedir.
Reklam
Üç bin yılın hesabını göremeyen, karanlıkta yolunu bulamaz; günü gününe yaşar ancak.
Sayfa 17 - GoetheKitabı okuyor
Kekemelik terapisi*
Günümüzde tıp alanında bir kalp hastasının bir nörolog tarafından, bir depresyon hastasının bir kardiyolog tarafından tedavi edilemeyeceği çok iyi biliniyor. Benzer biçimde, bir makine mühendisinin ve bir elektronik mühendisinin uzmanlık alanları da farklı kabul ediliyor. Yine benzer biçimde; hukuk, iktisat ve eğitim alanlarında farklı uzmanlık alanları olduğu bir gerçek. Kekemelik konusunun bu alanlardan hiçbir farkı yok. Kekemelik terapisi bir özel eğitimcinin, bir psikoloğun ya da bir odyoloğun konusu olmaktan çok konuşma-dil terapisi alanının işi. Bu bağlamda kekemelik belirtileri gösteren çocukların öncelikle konuşma-dil terapistlerine gösterilmesi gerekiyor.
Beyinsel körlük ve bu körlüğün farkında olmama...
derslerime notlar
Sinir hücrelerinin oluşumu en erken 7.haftada oluşmaya başladıktan sonra sinir kök hücreleri beyin korteksini şekillendirmek üzere göç ederler
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
192 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Çok sevdiğim bir hocamın tavsiyesi üzerine okudum ve o kadar sevdim ki beyinle ilgili takıldığım ne varsa dönüp bir göz atmak için başucu kitabım yaptım. Oğuz Hoca her şeyi en temelden almış ve anlatımı çok sade tutmuş. Beyine ilgisi olan herkese, özellikle de benim gibi bu alanda çok yeni olanlara tavsiyemdir.
Temel Beyin bilgisi
Temel Beyin bilgisiOğuz Tanrıdağ · Nobel Tıp Kitapevleri · 201816 okunma
74 syf.
·
Puan vermedi
Beyin ile alakalı kitapları okumayı seviyorum, hele ki çocuk beyni ile ilgiliyse daha bir çok seviyorum. Beyin şüphesiz muazzam bir şey. Doğum öncesinden başlayan ve hayat boyu gelişen bir yapı. Kitap akademik bir kitap. Resimlerle desteklenmiş, kısa ama çok faydalı (bence). Normal beynin gelişimi, otizmli beynin gelişimi, dislektik beynin gelişimi gibi önemli başlıklar altında gerçekten faydalı bilgiler sunulmuş değerli bir kitap. 'Çocuğunuzun Beynine Hoş Geldiniz' kitabının ön baskısı gibi de diyebilirim ya da son değerlendirmesi. İşiniz çocuksa, beyin gelişimi ilginizi çekiyorsa, çocuk gelişimi okuyor ya da okuduysanız bu kitabı mutlaka okuyun. Çocuk gelişimi okurken, çocuklukta beyin gelişimi dersimde #çocuğunuzunbeyninehoşgeldiniz kitabının faydasını çok görmüştüm çünkü bilmeden, dersi almadan önce okumuştum kitabı ve dersi alırken birçok şeye aşina başlamıştım. Önerimdir :)
Çocuk Beyninin Gelişimi
Çocuk Beyninin GelişimiOğuz Tanrıdağ · Üsküdar Üniversitesi Yayınları · 201827 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
Beyinle ilgili en temel kaynak ve en guvenilir hocanin kaynagi. Beyinimizin yapisi ve davranislarimizin norolojik sebeplerini aciga seriyor. Psikoloji ve noropazarlama ile ugrasanlar icin harika kaynak
Temel Beyin bilgisi
Temel Beyin bilgisiOğuz Tanrıdağ · Nobel Tıp Kitapevleri · 201816 okunma