Otto F. Kernberg

Otto F. KernbergAşk İlişkileri yazarı
Yazar
8.7/10
41 Kişi
200
Okunma
67
Beğeni
6,5bin
Görüntülenme

Hakkında

New York Hastanesi, Cornell Tıp Merkezi, Westchester Bölümü’nün tıbbi sorumlusu ve dekan yardımcısı olan Amerikan Psikiyatri Derneği üyesi Otto F. Kernberg, Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Psikiyatri profesörüdür. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi Psikanalitik Eğitim ve Araştırma Merkezinde eğitim analisti ve süperbizör analist olan Otto F. Kernberg, yakın zamana kadar New York Eyaleti Psikiyatri Enstitüsünün Genel Klinik Hizmetlerinde yönetici ve Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesinde klinik psikiyatri profesörlüğü yapmıştır. Journal of the American Psychoanalytic Association dergisinde editörlk yapmakta yolan yazar New York Psikanaliz Enstitüsü ve Derneği 1972 Heinz hartmann Ödülünü, Pennsylvania Hastanesi Enstitüsü Edward A. Strecker Ödülünü, 1981 yılında Psikanalitik Tıp Derneği George E. Daniels Başarı Ödülünü, 1982 yılında Amerikan Ergen Psikiyatrisi Derneğinin William F. Schonfeld’i Anma Ödülü ve daha birçok ödüle sahip olmuştur.
Unvan:
Psikanalist
Doğum:
Avusturya, 1928

Okurlar

67 okur beğendi.
200 okur okudu.
22 okur okuyor.
636 okur okuyacak.
18 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
May (1969), olgun bir şekilde sevmenin önkoşulu olarak “önemsemenin” önemini vurgulamıştır. Şöyle söyler: Önemsemek “bir başkasını, başka bir insanı kendiniz gibi kabul etme durumudur; kişinin ötekinin acısıyla veya mutluluğuyla özdeşleşmesidir; bu durum suçluluk duygusundan, acıma duygusundan ve hepimizin ortak bir insanlık kökeninden geldiğimize dair farkındalıktan kaynaklanır.”
(…) tutkulu aşk aniden tutkulu nefrete dönüşebilir.
Sayfa 74 - Ayrıntı Yayınları
Reklam
"İnsanlar açısından, cinsel arzunun şiddetini belirleyen egemen unsur bilişseldir, yani insan bilinçli olarak cinsel fantezilerde, anılarda ve cinsel uyarıcıya karşı hazır bekleyişte yansıyan cinsel ilginin farkındadır. Deneyim kendi başına salt "bilişsel" değildir elbette, güçlü bir duygu öğesi de içerir. Aslında, cinsel deneyim son tahlilde duygulanımsal- bilişsel bir deneyimdir."
AYRINTI YAYINLARI
yazıklar olsun ya
Aşık oluyor, son derece bağımlı hale geliyor, itaatkar davranıyor, sevgilisine sıkı sıkıya tutunuyor, ancak değişmez bir şekilde terk ediliyordu.
Sayfa 191Kitabı okudu
Bazı hastalar, yani şizoid kişilik yapısı olan birçok hasta boşluğa olarak yaşarlar; başkalarından farklı olarak, bu kişiler hiçbir şey hissedemezler ve başka insanlarda gözledikleri ve anladıkları, ancak kendilerinin yaşayamadıkları düşündükleri sevgi, nefret, şefkat, hasret yas tutma hislerine sahip olmadıklarından dolayı kendilerini suçlu hissedeler.
Metis Yayınları, Aralık 2020Kitabı okudu
Boşluk duygusu çeşitli şekillerde deneyimlenebilir. Kronik nevrotik depresyonu ya da depresif kişilik yapısı olan bazı hastalar, bu öznel yaşantıyı yalnızca ara ara yaşarlar ve bunu diğer tüm öznel yaşantı türlerinden çok farklı olarak betimlerler. Bu hastalar için kendilerini boş hissettikleri dönemler; artık uzak, erişilmez ya da mekanik görünen diğer insanlarla temasın yitirildiğini hissettikleri ve kendilerini de buna benzer bir şekilde hissettikleri dönemlerdir. Artık yaşam anlam içermiyor görünmektedir, gelecekte herhangi bir doyum ya da mutluluk umudu yoktur. Arayacak, arzulanacak ya da çaba gösterilecek hiçbir şey yoktur. Artık kimseyi sevemeyeceklerini ve herhangi bir kişinin onları sevmesi için de bir neden olmadığını düşünürler. Bu depresif hastaların boşluk hisleri, yalnızlık hissine yakındır.
Otto F. Kernberg
Otto F. Kernberg
Reklam
❝Sevgi, diğer kişinin özgürlüğünün açığa çıkmasıdır.❞ 💠
Otto F. Kernberg
Otto F. Kernberg

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
312 syf.
·
Puan vermedi
·
24 günde okudu
Öncelikle sınır kişilik örgütlenmesinin betimleyici, yapısal ve oluşumsal-dinamik analizlerini özetleyelim. # Sınır kişilik örgütlenmesinin betimleyici analizi; Semptomlarının hiçbiri patognomonik değildir, yalnızca bu kişilik örgütlenmesine özgülenmiş bir semptom yoktur, ve betimleyici öğeler ancak muhtemel tanısal işaretlerdir; 1. Kaygı. bu
Sınır Durumlar ve Patolojik Narsisizm
Sınır Durumlar ve Patolojik NarsisizmOtto F. Kernberg · Metis Yayınları · 202053 okunma
266 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Kernberg, Psikolojik kökenler, biyolojik temeller üzerine inşa edildiği için, aşkı biyolojik boyutta inceleyerek başlamış kitabına. Cinsel aşk için androjenlerin insan ırkının kadın ve erkeklerdeki öneminden ancak genel bağlamı ‘’cinsel uyarılma’’ açısından psikososyal belirleyiciler meydana getirir düşüncesini savunmuş. Cinsiyet kimliğinin
Aşk İlişkileri
Aşk İlişkileriOtto F. Kernberg · Ayrıntı Yayınları · 201180 okunma
335 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Amerikan Psikanalist Otto Kernberg.. Kitapta psikopatoloji alanında bir derleme yer alıyor. Çok sayıda kişilik bozukluğunu üç örgütlenmeye indirgeyip sınıflıyor; 1- Nevrotik 2- Sınır 3- Psikotik Bu düzeyleri ayırt etmek içinse, yine üç temel ölçüt getiriyor; a) Kimlik Bütünleşmesi b) Savunma Mekanizmaları c) Gerçekliği Değerlendirme Yetisi. Sınır kişilik örgütlenmesinin bireylerde ne şekilde vuku bulmasından başlayıp Kimlik Dağınıklığı Sendromu'nun yarattığı rol karmaşalarına da değinen Kernberg, sadece kendi çalışmaları değil Erikson, Kohut, Stolorow gibi çağdaşlarından da yararlanıyor. Savunma Mekanizmalarının, yaratılan gerilimlerin üzerinde nasıl değişiklik yaptığını ve yapılan değişiklikler neticesinde kişinin büründüğü yeni ruh halinin nelere mal olduğuna da değinen Kernberg, kitabı bu bağlamda ele alarak, çok tartışılan Dürtü, Nesne İlişkileri, Ağır Gerileme ve Sapıklık konusunda hem aydınlatıcı hem de klinik ortamda tedavilerinin örneklendiği yol gösterici deneyim ve bilimsellikle, başta psikanaliz severlere ve tüm ruh sağlığı çalışanlarına beklentinin üzerinde katkılar sunuyor. Freud'un önem ve büyüklüğünü bir kez daha anlıyoruz...
Sapıklıklarda ve Kişilik Bozukluklarında Saldırganlık
Sapıklıklarda ve Kişilik Bozukluklarında SaldırganlıkOtto F. Kernberg · Metis · 201038 okunma
Resim