Ragıp Güzel

Ragıp Güzelİmam-ı Azam Ebu Hanife Hayatı ve Menkıbeleri yazarı
Yazar
Derleyen
8.5/10
71 Kişi
323
Okunma
13
Beğeni
4.090
Görüntülenme

Hakkında

Akyazı Küçücek mahallesinde 1946 yılında doğan Ragıp Güzel 1958 yılında Küçücek ilkokuluna başladı. Orta ve lise tahsilini Sakarya İmam Hatip lisesinde yaptı ve 1967 yılında mezun oldu. 1969 yılında başladığı İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1973 yılında mezun oldu. Üniversitede öğrenciyken 1969 yılında Çanakkale Biga ilçesinde ilçe vaizi olarak göreve başladı. Yedi yıl vaizlik görevini tamamlayan güzel 1977 den 1989 yılına kadar Akyazı ve Hendek imam Hatip liselerinde okul müdürlüğü görevlerinde bulundu.1988 yılında İstanbul Zeytinburnu müftülüğünde başladığı müftülük görevinden 1995 yılında emekli oldu. Emekli müftü Ragıp Güzel 1964 yılında başladığı kitap yazma hayatına ilk kitabı olan 'ilahi hikmetler' adlı 151 sayfalık kitabı 1976 basıldı. İlk yazdığı 'İlahi Hikmetler' adlı kitabı için Mısır Tanıtma Bakanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildi.
Unvan:
Emekli Müftü ve Yazar
Doğum:
AKyazı, Sakarya, Türkiye, 1946

Okurlar

13 okur beğendi.
323 okur okudu.
21 okur okuyor.
178 okur okuyacak.
7 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sevgi, sevgi, sevgi... Cennete girmek için iman şart olduğu gibi iman için de sevgi şartı vardır. Selamlaşmak, hatır sormak, hediyeleşmek insanlar arasında sevgi ve ilgiye vesiledir...
Değer Dünya İletişim Basım YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kafirin ahı küfürdür. Mü'minin ahı ise zikirdir, şükürdür.
Sayfa 64
''İyiliğe iyilik her kişinin karı Kötülüğe iyilik er kişinin karı.'' Cahillerin davranışlarına karşı gülerek bir selamla yetinmek gerekir. Cahillere fazla söze gerek yoktur. Atalarımız: '' Cahile verilecek cevap susmaktır.'' Demişlerdir
Değer Dünya İletişim Basım YayınlarıKitabı okudu
Dünya bir mektep gibidir, ibretle bakanlar bundan mezun olarak yürürler, insanın ibret alma yeteneğine göre insanı yetiştirir, insana ilerisi için meşale olur.
Sayfa 91
İbretle bak cihana Gör ki her şeyde mana...
Sayfa 113
Muhyiddin-i Arabi (k.s.) der ki: Dört huy kulu helâk edicidir: 1. Ben 2. Biz 3. Benim 4. Benim nazarımda. İblis ve Firavun, benliklerini ortaya koyup "Ben", Belkis'in askerleri Hz. Süleyman'a (a.s.) karşı "Biz kuvvet sahibiyiz", Firavun, "Mısır'ın mülkü benimdir", Kârun, "Hazinelerin anahtarları benim nezdimdedir." demeleriyle helak oldular. Hepsinde benlik duygusu hakimdi.
Allah'ın Gazabı ve Kavimlerin Helakı
Allah'ın Gazabı ve Kavimlerin Helakı
(s.23)
Reklam
Dil
Direktör Ali Bey Lehçe’tül Hakayık adlı eserinde ‘diken’ kelimesinin açıklamasına ‘gül bekçişi’ diye bir karşılık yazmıştır bizlere acı hissini veren varlıkların güzelce adlandırılarak farklı hissiyatlar oluşturması ne kadar da hoş 🌹 Ve dahası; İskelet = İnsan Kanaviçesi Cahil = Bir şey bilmediğini bilmeyen Kelime = Eşyanın elbisesi Tecrübe = Sonbahar Çiçeği Zeka = Sükut etmeyi bilmek Şair = Söz kantarcısı Çirkinlik = Kitabı açıp okumayı arzu ettirmez bir cilt Çocuk = Ailenin gerçek reisi
Dil Belası
Dil Belası

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
282 syf.
·
Puan vermedi
Kıymetli Ragip Güzel beyefendinin bana nasib olan kitaplarının her birini tek solukta, büyük bir ilgi ve sevgi ile okuyorum. Bu değerli eser rûh’a en nazif şekilde el uzatan üslupla ve aynı zamanda açık, keskin ve öz bilgilendirme tarzıyla hazinenizde yerini alıyor hece hece. Kitabı mutlaka okumalısınız. Bilhassa güncel olayların tefekkür davetine alenî bir şekilde açık bulunması sebebiyle,bu kitabı bu günlerde, her günden daha fazla şiddetle tavsiye ediyorum. Tefekkürümüze gereken istikâmeti vereceğinden fazlaca eminim. “Alâmetleri hayra yoran az bulunur Gösterişten uzakta duranlar az bulunur. Seller tahribat yapar, kasırgalar ev yıkar Sebebi hadiselerin,ilâhi olayların hikmetini düşünmek gerekir.”
Allah'ın Gazabı ve Kavimlerin Helakı
Allah'ın Gazabı ve Kavimlerin HelakıRagıp Güzel · Çelik Yayınevi · 200810 okunma
180 syf.
8/10 puan verdi
Rahmetullahi Aleyh...
O (ra), ilmin parlayan yıldızı idi. O (ra), hadislerde müjdelenendi. O (ra), büyük bir İmam, alim, önderdi. O, İmam-ı Azam Ebu Hanife idi... Kitap, daha çok menkıbeler üzerinden İmam-ı Azam'ı anlatma üzerine bina edilmiş. Kısa ve net bir anlatıma sahip. Dilin tamamı Türkçe. İmam-ı Azam Ebu Hanife hakkında ne söylense eksik kalır şüphesiz. Ama "büyük imamı" tanımak adına, giriş seviyesinde hoş bir kitap. Söylenecek çok söz yok. Şairin dediği gibi: "Eyvah biz kaldık Esfele safilinde! Ahsen-i takvim üzre, onlar geçip gittiler.."
İmam-ı Azam Ebu Hanife Hayatı ve Menkıbeleri
İmam-ı Azam Ebu Hanife Hayatı ve MenkıbeleriRagıp Güzel · Çelik Yayınevi · 2019102 okunma
Reklam
180 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
İmamı Azam Hz.
Kitap çok akıcı ve güzel hazırlanmış.Tabiki bu konuda tam manasıyla her şeyi anlatmış diyemeyiz ama asgari derecede mezhebimizin imamını öğrenmemiz için okuyabilecegimiz bir kitap tavsiye ederim.
İmam-ı Azam Ebu Hanife Hayatı ve Menkıbeleri
İmam-ı Azam Ebu Hanife Hayatı ve MenkıbeleriRagıp Güzel · Çelik Yayınevi · 2019102 okunma