Ahmet Sarı

Ahmet SarıEdebiyatın İyileştirici Gücü yazarı
Yazar
Çevirmen
7.7/10
133 Kişi
570
Okunma
45
Beğeni
5,5bin
Görüntülenme

Hakkında

''Doç. Dr. Ahmet SARI'' Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisidir. Şiir, öykü, roman ve akademik kitaplar kaleme almaktadır. Ahmet Sarı, 07.09.1970 Düsseldorf / Almanya doğumludur. Eğitimini memleketi Erzurum'da tamamlamış olup, yine aynı zamanda aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 1993 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesinde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1995'de Yüksek Lisansını, 1996'da da yine aynı üniversitede doktorasını tamamlamıştır. 2005'de yardımcı doçentliğe, 2011'de de doçentliğe yükselmiştir.
Tam adı:
Doç. Dr. Ahmet Sarı
Unvan:
Türk Akademisyen, Şair, Yazar

Okurlar

45 okur beğendi.
570 okur okudu.
18 okur okuyor.
351 okur okuyacak.
10 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İçinde yaşadığı toplum ne kadar kötüyse, kendi kitaplığında kaçtığı kitaplar ona bir o kadar albenili bir dünya sunar.
Sayfa 49 - KetebeKitabı okudu
Reklam
Dünyayı güzelleştirmek insanın içini güzelleştirmekten geçmektedir.
kudüs soluklanacak güzel bir yer olsa.
Sayfa 108 - Heyamola YayınlarıKitabı okudu
temizledim lekelerinden kalbimi en azından öyle sandım
Sayfa 48 - Heyamola YayınlarıKitabı okudu
Hani bazı şeyler vardır; bir yerleri, birilerini hatırlatır baktığında. Gördüklerimizin hikmeti, görmek istediklerimizdedir oysa. “ Ben göğe bakınca gözlerini görüyorum senin. Geceye bakınca lapa lapa yağan gözlerini.”
Ahmet Sarı
Ahmet Sarı
Şimdi ne görmek istiyorsak yüreğimizin heybesine onu yükleyeceğiz. O zaman değişecek gündüzümüz, gecemiz🌺
Reklam
O kadar hızlı gittik ki ruhlarımız çok çok  gerilerde kaldı.
Ahmet Sarı
Ahmet Sarı
Kitap Haber
Kitap Haber
Ülker Gündoğdu
Ülker Gündoğdu
Müzeyyen Çelik Kesmegülü
Müzeyyen Çelik Kesmegülü
Edebiyatın İyileştirici Gücü
Edebiyatın İyileştirici Gücü
Bilal Can
Bilal Can
Ahmet Sarı
Ahmet Sarı
Genel Yayın Yönetmenimiz Bilal Can, konuğu Ahmet Sarı ile Özel bir Söyleşi gerçekleştirecek. Kitaphaberokuma Kulüplerimizin 2024 Kitap Listemizin ilk eseri; Edebiyatın İyileştirici Gücü üzerine sohbetimiz: 27 ocak cumartesi, saat 20:00’de Telegram platformu yayınımızdan gerçekleştirilecektir. Herkesi bekliyoruz. #kitaphaber #kitaphaberokumahareketi #kitaphaberokumakulüpleri #bilalcan #ahmetsarı #ketebeyayınevi #edebiyatıniyileştiricigücü #kitaphaberokumalistesi #2024kitaplisteleri #telagram #söyleşi

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
144 syf.
6/10 puan verdi
Bilinçli bir okutucu Olun ..!
TDK’ye göre Masal; ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılan, cin, peri, dev gibi olağanüstü kişileri de olan, olağanüstü olaylara yer veren, genellikle bir tekerlemeyle ya da bir varmış, bir yokmuş gibi bir sözle başlayan bir tür halk öyküsü. Kamus-i Osmaniye’ye göre ise masal sözcüğü ‘mesel’ sözcüğünün değiştirilmiş şeklidir. Başlangıçta adı ile dikkatimi celbetti bu kitap. Zira son zamanlarda hemen herkesimin bilhassa çocukları hedef alarak yayımladıkları masal-öykülerle kendi düşüncelerini empoze ettirmeye çalışmaları birçok defa gündem oldu. Bununla birlikte ‘bilinçli bir okuyucu’ ve daha çok ‘bilinçli bir okutucu’ olmak elzem hale gelmeli. Kitapta daha çok Türk-Alman masalları ele alınarak psikanalitik incelemelere yapılmış. Bu anlamda birçok düşünürün analizlerine yer verilmiş. Hatta bu çoğu defa masallardan kesitler alarak yapılmış. Elbette bu anlamda her masalı ele alıp incelemek mümkün değil. Lakin verilen örneklerle genel bir düşünceye sahip olmak mümkün. Masallarda her ne kadar olağanüstü olaylar kurgusal olarak okuyucuya aktarılsa da aslında din,dil,ırk olarak hepsinin temelinde insanlığın toplumsal rolleri, klasik aile yapısı, Kadın-erkek çatışması, insanlığın ilk duygusal ve düşsel deneyimlerinin şifrematik kodlarla sembolik bir dille ifade edilişi bilinçaltına itilir. Zira genelde masallarda aynı olay örgüsü etrafında dönüp dolaşılır. Keyifli okumalar..
Masalların Psikanalizi
Masalların PsikanaliziAhmet Sarı · Salkımsöğüt Yayınevi · 200853 okunma
142 syf.
7/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Hölderlin; yazarın söylemine göre dillerde efsane olacak kadar yakışıklı idi... Bir tenör olacak kadar muazzam bir sese sahip olmakla birlikte; piyanoyu, flütü ve kemanı mükemmel derecede çalabiliyordu... Kendi döneminde -ve halen- en başarılı Alman yazar ve şairi olarak gösteriliyordu... Buraya kadar her şey mükemmel ama, buradan sonra Hölderlin
Hölderlin
HölderlinAhmet Sarı · Çizgi Kitabevi · 20168 okunma
Reklam
144 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
TDK’ye göre ‘sağmak’ diğer anlamlarının yanında aynı zamanda ‘yumak durumundaki bir şeyi çözüp açmak’ iken sağaltma’ ise iyileştirmek demek. İki kelimenin ucu da bir şekilde edebiyata dokunuyor. İnsanın içinde çözülmeyen kaç soru, birbirine karışmış kaç gülüş varsa edebiyat her birine sabırla yaklaşır. Sarar, sarmalar.. Bazen de yaralara yenilerini ekler. Ne kadar zarar verse de yine yamacına çağırır. Ahmet Sarı da bunlardan bahsediyor. Freud’dan Kafka’ya pek çok örnekle, yazanın da okuyanın da ‘yazılan’ üzerinden kendilerini iyileştirdiklerini anlatıyor. Bunu yaparken sanatın diğer dallarını da unutmuyor elbet. . Edebiyatı seviyorsanız, Ahmet Sarı’nın yazdıkları da dokunacaktır size. Yavaş yavaş ve büyük bir kararlılıkla..
Edebiyatın İyileştirici Gücü
Edebiyatın İyileştirici GücüAhmet Sarı · Ketebe Yayınları · 2020311 okunma